Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Stromae anunţă primul album după 8 ani, "Multitude"; Când se lansează?

Artistul belgian Stromae a revenit cu o piesă nouă în toamna lui 2021, "Sante", dar acesta e doar începutul. Muzicianul se întoarce după 8 ani de pauză cu un album numit "Multitude", care va sosi la începutul anului 2022. Ce ştim despre el aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Stromae Multitude
Coperta album Stromae Multitude │ FOTO: Stromae

Ultimul LP lansat de belgian a fost "Racine Carree", care a sosit în 2013 şi acum e momentul pentru al treilea album al artistului. Totul a început cu single-ul "Sante", care a încheiat o perioadă de pauză de 3 ani pentru creatorul lui "Alors on Danse". Pe numele său real Paul Van Haver, muzicianul a simţit nevoia să aducă un tribut celor din clasa muncitoare şi celor din industria serviciilor prin noul single. Ei au fost grav afectaţi de pandemie.

Pe viitorul disc se va găsi atât "Sante", cât şi alte 10 piese noi. Stromae rămâne relevant, după ce albumele "Cheese" din 2010 şi "Racine Carree" din 2013 au debutat pe locul întâi în topurile belgiene. Mai mult de atât, au primit 12 discuri de platină, ceea ce în Belgia înseamnă peste 240.000 de unităţi vândute. În Franţa ele au primit 4 discuri de diamant, cu 2.1 milioane de unităţi vândute.

În perioada dintre ultimele 2 albume a sosit şi un single colaborativ, "Meltdown", pe care Stromae cânta alături de Lorde, Pusha T, Q-Tip şi Haim. Acel track făcea parte din coloana sonoră a filmului "The Hunger Games: Mockingjay, Part 1". Pauză a mai fost întreruptă de două single-uri: "Repetto X Mosaert" în 2017 şi "Defiler" în 2018. "Multitude" va fi lansat pe 4 martie 2022 prin casele de discuri Interscope şi Darkroom. Coperta albumului se vede mai sus şi îl prezintă pe muzician dedublat şi cu o frizură inedită.

În ultimii ani Stromae a colaborat cu Dua Lipa, regizând clipul pentru piesă sa "IDGAF", dar şi cu Coldplay, apărând pe single-ul din 2019 "Arabesque". Cântăreţul are 36 de ani, este activ din anul 2000 şi este multi talentat: cântă la sintetizator, pian, tobe, voce. A reuşit să combine muzica pop cu hip-hop alternativ şi muzica electronică într-un mod inedit.

Comentează

Trending