Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

SAGA Festival 2022 are noi artişti confirmaţi: Black Coffee, Sickick + alţii

SAGA Festival 2022 are un nou val de artişti confirmaţi pe 15 decembrie 2021, în vreme ce ne gândim la varas de show-uri incendiare din 2022. Vă reamintesc că show-ul s-a mutat din zona de nord a Capitalei la National Arena şi se va ţine în iunie 2022. Avem detalii despre noul val de artişti în articol.

Publicat

pe

Noi artisti SAGA Festival 2022 Purple Disco Machine teaser
Noi artisti SAGA Festival 2022 Purple Disco Machine teaser │ FOTO: ALDA

SAGA Festival a avut prima ediţie în Bucureşti în anul 2021 (recenzie aici), debutând la Romaero după o serie de amânări din cauza pandemiei. A găzduit peste 135.000 de festivalieri cu nume mari în lineup ca Tiesto, Alan Walker, Carl Cox, Masked Wolf, Vini Vici şi alţii. În 2022 show-ul se mută în iunie, pe datele de 3, 4 şi 5 şi schimbă şi locul de desfăşurare, pe Arena Naţională, alături de parcul care o împrejmuieşte.

Primii headlineri confirmaţi în noiembrie au fost Afrojak, Marshmello şi Timmy Trumpet. În total vor fi 150 de artişti care se vor desfăşura în faţa publicului la mega show-ul pregătit pentru vara viitoare. Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională, SAGA a pregătit o surpriză şi direct de la National Arena a avut loc un DJ set susţinut de Du Mad şi Kov.

Noii artişti confirmaţi:

Pe 15 decembrie a venit vestea cu privire la noii artişti care urcă pe scena SAGA Festival 2022. E vorba despre Black Coffee, Nicole Moudaber, Pan-Pot, dar şi Purple Disco Machine şi Sickick. Acesta din urmă revine la SAGA, după ce a fost prezent şi la prima ediţie. Black Coffee este un artist house şi EDM multi premiat, în vreme ce Nicole Moudaber îşi începea cariera în Liban şi se stabilea apoi la Londra, colaborând cu Carl Cox. Artista are show-uri pline de energie.

Pan-Pot este un duo techno german, care a debutat în 2005 şi a acaparat fanii de pe toate continentele. Tot din Germania vine şi Purple Disco Machine, DJ german de muzică disco-house. Marele său hit este "Hypnotized" feat Sophie and the Giants, care a primit două discuri de platină.

Sickick a impresionat la SAGA Festival 2021 prin masca sa inedită şi mix-uri care reuşesc să îmbine pop-ul, trap-ul şi hip-hop-ul old school cu tranziţii foarte line. Artistul are 33 de ani şi este un producător şi DJ canadian, care se axează pe mixaje R&B cu o tonalitate întunecată. Purtarea măştii e un simbol şi îl ajută să îşi depăşească temerile şi demonii.

Bilete la SAGA Festival 2022

Pe 1 decembrie, în intervalul 19:00 - 00:00, cei care s-au înregistrat pe site-ul oficial SAGA Festival au fost primii care au putut bilete cu Acces General, în sistem de rate egale, pentru noua ediție. Pe 2 decembrie au fost puse în vânzare toate categoriile de bilete.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 3 iunie 2022

SAGA Festival 2022

Loc
Arena Națională
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Recenzie SAGA Festival 2023: anulări cu probleme, Skrillex impecabil, revenirea la Romaero nu a fost de bun augur

SAGA Festival 2023 a fost pe buzele tuturor în aceste zile, dar mai degrabă din motivele greşite. Între anulari ale artiştilor, temperaturi prea mari şi cereri de refund, ceva clar nu a mers bine. Ce a mers bine aflaţi totuşi din recenzia de mai jos.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ce a mers bine?

Sonorizarea  de la SAGA Festival 2023 mi s-a părut OK, mă rog cel puţin pentru primele două treimi din public de la main stage şi pentru cei aflaţi la scena Heat, adică techno. Skrillex s-a auzit excelent, Delia a făcut mega show, inclusiv pirotehnic şi am avut şi lasere aferente. Parcă totuşi show-ul şi scena nu au avut grandiozitatea ultimelor ediţii.

Mi s-a părut şi că am mers mai puţin între scene decât anul trecut şi că opţiunile de mâncare erau mai bine coagulate în acel hangar decât "sparte" în jurul unui stadion. Mi-a plăcut şi mobilizarea lui Skrillex, care a făcut show de 3 ore, deşi nu era obligat, pentru a îi ţine locul lui Lil Nas X. Fisher l-a înlocuit pe Wiz Khalifa în ziua 3.

Am apreciat şi că au fost aduşi mulţi artişti români, cu accent pe ce vrea publicul, adică trapperi locali şi rapperi.

Ce nu a mers bine?

Multe... de la comportamentul paznicilor BGS care nu au gestionat bine mulţimea uriaşă de la intrare, la cozile uriaşe de la top up şi de la brăţări. Apoi faptul că nu puteai face top up din aplicaţie. Personal, am ieşit de la festival şi am fost la un restaurant de lângă şi la un Mega Image pentru mâncare şi băutură.

Apoi anulările: pierzi 2 headlineri şi un artist secundar în 3 zile. E vorba despre Lil Nas X, Wiz Khalifa şi Sickick. Asta dacă nu cumva am mai ratat pe cineva. Iar Lil Nas X era a doua zi după apariţia ratată de la SAGA la Glastonbury şi a făcut un show de milioane. Gurile rele zic că de fapt a avut nemulţumiri contractuale legate de SAGA şi nu probleme de sănătate.

Că nemulţumire personală e că scena Heat îşi merită numele: era pur şi simplu prea cald, 40+, mai ales în faţă. Şi nici măcar nu era plin hangarul. Au dispărut şi acele jocuri de lumini în valuri din 2021 de la Carl Cox şi nici măcar nu s-a aprins acel "piept de robot" în care se afla DJ-ul.

Încălecarea sonorizării e din nou o problemă: cine stătea în spate la Skrillex nu auzea mai nimic, auzea doar techno de la Heat.

Aglomeraţia a dominat evenimentul pe toată durata sa, însoţit de o căldură infernală şi mulţi se simţeau neconfortabil acolo. Sonorizarea de la scena trap nu a fost grozavă şi nici gimmick-urile artiştilor.

Am înţeles şi că pentru refund trebuie să te duci fizic la Romaero Băneasa, ceea ce dacă eşti din alt oraş sau din Berceni e cheltuială aproape cât biletul de SAGA pe o zi.

Alte constatări:

Skrillex a făcut o treabă bună, a fost impecabil, a început cu o melodie populară românească şi a adus şi piesă cu darabane "Xena", dar remixata. Am auzit mai puţin dubstep decât speram, dar măcar a lăsat piesele să curgă, spre deosebire de artiştii de la SAGA 2022.

Am fost şocat de media de vârstă foarte, foarte mică de la festival. E drept că au fost şi bilete cu preţ redus pentru cei sub 21 ani şi că 225 de lei pe zi nu era capăt de ţară. Mă uitam la ei şi nu prea îi vedeam că au putere de consum, trăgeau de o bere sau o cola. Au fost mai puţine activări decât în alţi ani şi mai puţin hype cu petrecerea din avion.

Varietatea food truck-urilor a fost OK, dar preţurile au fost lovite serios de inflaţie. Rava, Azteca, Amuly au fost mai mult pe gimmick decât pe muzică. Paula Temple a făcut senzaţie la techno, cu un baraj de sunete agresive şi beat-uri murdare.

Delia a dovedit în vreo oră ca e cel mai mare rockstar feminin din România, poate cu cel mai bun show de la SAGA din 2023. Şi Şatra Benz şi BUG Mafia au ridicat lumea în picioare.

Da, consensul e că lucrurile nu au ieşit bine, poate chiar mai rău decât la Fall In Love Festival 2019. Rămâne acum de văzut dacă organizatorii vor trage o lecţie de aici şi se vor revanşa în 2024 sau vor prefera să ignore critică şi să facă downsize la eveniment, că în acest an. Mi s-a părut că anvergură sa a scăzut.

Galerie foto SAGA Festival 2023:

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending