Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertul de Anul Nou de la Viena va fi difuzat pe 1 ianuarie 2022 de la ora 12:15; Unde se poate urmări?

Una dintre tradiţiile nemuritoare ale sărbătorilor de iarnă este Concertul de Anul Nou susţinut de Orchestra Filarmonicii din Viena. În acest an, el are loc cu un public mult redus din cauza tulpinii Omicron, iar în România se va putea urmări în direct pe 1 ianuarie 2022, la prânz. Avem detalii despre concert în articol.

Publicat

pe

Concert Filarmonica Viena Anul nou 2022
Concert Filarmonica Viena Anul nou 2022 │ FOTO: TVR

Concertul de Anul Nou de la Viena se va ţine în Sala de Aur de la Musikverein şi îl veţi putea urmări pe TVR 1 de la ora 12:15 pe 1 ianuarie 2022. Evenimentul va fi transmis în peste 90 de ţări şi estimările arată că va avea 50 de milioane de telespectatori. Dirijorul Daniel Barenboim ne va aduce muzica familiei Strauss pentru a începe anul cu armonii celebre şi sunete care bucură sufletul. Şeful de orchestră este pentru a treia oară la pupitrul Filarmonicii din Viena, colaborând cu aceasta încă din 1956. Pe atunci era un pianist talentat de doar 14 ani.

Ce este în program pentru reprezentaţia din 2022? Vom asculta creaţii ale lui Johann Strauss (tatăl şi fiul), compoziţii de Joseph Hellmesberger Jr, Eduard Strauss şi Carl Michael Ziehrer. 6 vasluri şi polci din portofoliul familiei Strauss îşi vor croi drum spre ascultătorii din toată lumea. Muzica va fi însoţită de momente de balet filmate în edificii de pe lista patrimonoului UNESCO, care împlineşte 50 de ani în 2022.

Spre exemplu în Palatul Schonbrunn veţi putea vedea valsul "O mie şi una de nopţi", în coregrafia lui Martin Schlapfer, director de balet al Operei de Stat din Viena. Un alt moment este filmat la Palatul Hofburg, pe arena de călărie de iarnă a Şcolii Spaniole de Echitaţie. Armăsarii vor galopa pe acorduri din "Nymphen Polka" de Josef Strauss.

Toate aceste transmisii şi filmări sunt sub bagheta regizorului Michael Beyer, care se va ocupa pentru a noua oară de acest show. El este filmat cu 17 camere, iar în cazul transmisiei de la TVR va fi comentat de muzicologul Cătălin Sava. Preţurile pentru acest concert pornesc de la 650 de euro şi ajung până la 1190 de euro. Pe fondul pandemiei vor asista fizic doar 1000 de persoane la spectacol. 700 de persoane posesoare de bilet nu vor putea participa la concert, dar ele vor avea locuri rezervate pe 1 ianuarie 2023.

Comentează

Trending