Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Alessandro Mucea, câștigătorul SuperStar România în viziunea celor care-l susțin încă de la audiții

Alessandro Mucea este favoritul la titlul de SuperStar România încă de la audiții. Povestea lui a început să prindă contur după apariția în show-ul de la PRO TV, cu fiecare etapă câștigând tot mai mulți fani.

Publicat

pe

Alessandro Mucea pe scena SuperStar România
Alessandro Mucea pe scena SuperStar România │ FOTO: Captură YouTube

Alessandro Mucea a devenit câștigătorul SuperStar România pentru mulți dintre cei care l-au văzut cântând o singură dată, la audiții. Încă de atunci, băiatul timid cu o sensibilitate aparte părea să ascundă un potențial enorm. De la o etapă la alta, Alessandro a câștigat încredere în el, emoțiile devenind, treptat, constructive. Povestea lui Alessandro a început la Superstar, dar drumul lui în muzică nu se oprește aici.

Cine e Alessandro Mucea

Alessandro Mucea este un elev de liceu, originar din Cotu Vameș, județul Neamț. Avea 17 ani la momentul audițiilor, în octombrie împlinind 18 ani. Se descrie ca fiind o persoană extrem de timidă, încă din copilărie.

"Mă tem foarte mult înainte să urc pe scenă. Tremur", declara Alessandro la audiții.

Născut în Italia, Alessandro a fost adus în România de mama lui, după ce tatăl său a murit. Nu a dorit să vorbească foarte mult despre familia lui, deși Smiley a fost curios să-i descopere background-ul, intrigat de numele lui cu rezonanțe italiene.

Pasiunea pentru muzică, descoperită întâmplător

Alessandro a realizat că îi place să cânte în clasa a 5-a, fiind impulsionat de un moment emoționant văzut la TV: un tânăr care interpreta piesa "Je suis malade". Ani mai târziu, a participat la un concurs muzical, însă i s-a spus că nu are voce, ulterior fiind descurajat și încetând să mai cânte vreme de un an.

În clasa a 9-a a intrat în corul școlii și a continuat să-și urmeze pasiunea pentru muzică. Prin intermediul unei colege, în clasa a 10-a a luat legătura cu doi profesori de canto, Sergiu Rudic și Mihaela Tertelici, care l-au îndrumat să participe la SuperStar. Potrivit unor declarații făcute după apariția de la PRO TV, Alessandro este singurul din familia sa care are înclinații spre muzică.

Alessandro Mucea la audițiile SuperStar România

Alessandro a interpretat la audițiile SuperStar piesa "La Boheme" (Charles Aznavour), o compoziție extrem de cunoscută și adesea aleasă de concurenți în emisiunile de talente. În ciuda "uzurii" acestei melodii în circuitul de concursuri, Alessandro Mucea a reușit să-i dea un suflu proapăt, fără dramatism exagerat și fără acrobații vocale. Naturalețea sa i-a convins și pe cei de acasă, clipul cu Alessandro ajungând la 1,6 milioane de vizualizări, de departe audiția cea mai urmărită din întreg concursul. Momentul lui Alessandro l-a făcut pe Marius Moga să plângă și pe Smiley să exclame: "Extraordinar, ce sensibilitate!".

Ce cred antrenorii despre Alessandro Mucea (comentarii făcute de-a lungul întregului sezon SuperStar):

Smiley:

  • "Mie mi se pare că ești prototipul câștigătorului SuperStar. Adică omul care vine de nicăieri, care nu a făcut asta până acum, care nu are performanțe, nu are 18 ani de canto, nu are 20 de ani pe scenă, nu are concursuri câștigate și așa mai departe, care vine, pur și simplu, pentru că i-a spus cineva: <<Bă, cânți frumos, ia du-te și tu la un concurs de-ăsta, s-ar putea să ai talent>>. Și în fiecare etapă se autodepășește, ne depășește nouă așteptările. Mi se pare că ai toate șansele să câștigi acest concurs dacă rămâi focusat, serios, și-ți vezi de treaba ta. (...) Dă-ne ce ai tu în interiorul tău, pentru că asta e ceea ce ai tu cel mai de preț, dincolo de vocea ta."

Marius Moga:

  • "Tu nici măcar nu-ți dai seama, măi Sandro, cât de bun ești. Asta îți spun eu, că te-am văzut, iar încrederea ta n-a crescut cu cât a crescut performance-ul tău în show-ul ăsta. Și ar fi trebuit să crească în tandem."

Carla's Dreams:

  • "Uite un lucru pe care eu mi-l amintesc despre tine foarte, foarte bine. Odată ai fost întrebat, pentru a nu știu câta oară, despre situația ta socială. Și tu ai privit în cameră și ai spus: <<Cu toții avem probleme>>. Asta a fost fraza, din toate audițiile, care a fost cea mai apropiată de mine. Și-atunci tu, în ochii mei, te-ai calificat ca personalitate. Și de-atunci așa a rămas."

Raluka:

  • "Ai o voce minunată, ai o atitudine superbă. Ți-am spus: iubesc tot ce se întâmplă pe fața ta. Toate expresiile pe care tu le ai, le ador, pur și simplu. Ai tot respectul nostru."

Cel mai bun moment al lui Alessandro Mucea pe scena SuperStar România

În semifinala 4, Alessandro Mucea a interpretat piesa "Keeping me alive", de la Jonathan Roy, momentul fiind considerat de Carla's Dreams unul demn de finală. După această interpretare, Smiley i-a spus că are toate șansele să câștige concursul. De asemenea, toți antrenorii s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda.

Alessandro a mulțumit de mai multe ori publicului pentru sprijinul și încurajările primite. Cel mai important lucru, pentru el, este să dea totul pe scenă.

 "Vreau să cânt bine. Să fiu eu mulțumit de mine, în primul rând. (...) Mulțumesc publicului foarte mult. Cu ajutorul lor (al celor care au votat) am mai prins curaj în mine", a declarat Alessandro.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Alessandro Mucea este câștigătorul finalei SuperStar 2021

Alessandro Mucea a fost desemnat câștigătorul SuperStar 2021, fiind premiat cu 1 milion de lei. Vezi interpretările sale din marea finală a show-ului de talente muzicale de la ProTV.

Publicat

pe

Alessandro Mucea, câștigătorul SuperStar 2021
Alessandro Mucea, câștigătorul SuperStar 2021 │ FOTO: PROTV

Pe 17 decembrie am aflat câștigătorul primului sezon "Super Star", un talent show localizat de ProTV după formatul internațional "Idol". Finaliștii Alessandro Mucea, Alexandru Precup, Maria Jugănaru și Romina Apostol au cântat câte trei piese - două solo și câte una în duet cu un invitat. Câștigătorul a fost desemnat prin votul publicului, jurații Smiley, Raluka, Marius Moga și Carla’s Dreams exprimându-și elogiile după fiecare prestație. Marele Premiu valorează 1 milion de lei.

Clasamentul finalei SuperStar 2021

1. Alessandro Mucea - CÂȘTIGĂTOR
2. Alexandru Precup
3. Romina Apostol
4. Maria Jugănaru

Primul sezon SuperStar a beneficiat de un casting impresionant de voci și a revigorat formatul acestor emisiuni muzicale din România prin producția specială, prezentarea și dinamica montajului. Theo Rose s-a remarcat prin talentul ei polivalent, acum și cel de prezentatoare, iar analizele juraților au avut mai multă naturalețe, autenticitate și obiectivitate. Carla's a reușit să surprindă esența momentelor prin cuvinte ticluite în stilu-i savuros, sensibil, Raluka și Marius Moga s-au remarcat prin aprecieri obiective, în timp ce Smiley a fost un adevărat susținător al concurenților pe partea emoțională.

Cum a evoluat Alessandro Mucea în Marea Finală

Câștigătorul Alessandro Mucea a fost cel care a deschis finala cu interpretarea solo a piesei "Human" (Rag'n'Bone Man), melodie care-l caracterizează foarte bine pe tânărul de 18 ani din județul Neamț, după părerea lui Smiley.

Marius Moga i-a apreciat puterea cu care transmite emoția, în timp ce Carla's Dreams i-a pus din start prețul pe voce, premiul câștigătorului: un milion de lei. Și a avut gura aurită!

Alessandro a cântat și o piesă în franceză - "Les temps des cathedrales" (Bruno Pelletier), chiar dacă nu cunoaște limba celor din hexagon. Marius Moga i-a apreciat urechea muzicală:

"Ai o ureche muzicală foarte bună care îți permite să înveți orice piesă, în orice limbă. Se vede că ai studiat canto în ultima vreme."

Și Smiley a apreciat emisia de emoții: "E foarte ciudat să nu știi limba și să poți să transmiți emoții atât de puternice necunoscând ceea ce cânți."

Cu prilejul finalei, Alessandro a cântat pentru prima dată în duet cu cineva. AMI a spart gheața, cântăreața declarându-se fana lui, de la prima sa apariție. Împreună au cântat "I See Red" (Everybody Loves An Outlaw).

"Are un timbru special, îmi unge parcă sufletul. El e mai timid, dar mă regăsesc în felul lui de a fi", a declarat AMI.

Ce piese au cântat ceilalți 3 finaliști SuperStar

Privind clasamentul după voturile audienței, ar părea că Alexandru Precup este pierzătorul finalei, aflându-se pe locul secund. A pierdut doar milionul de lei, căci seniorul finalei (chiar dacă are doar 27 de ani) tocmai și-a deschis drumul în muzică, un drum vizat din copilărie.

El a adus rock-ul în forță la SuperStar, evoluând plăcut pe parcursul sezonului. "De ce nu ai fost (pe scena muzicală) mai devreme, de ce nu ai făcut muzică până acum", l-a întrebat Carla's. Juratul mascat ne-a indicat retoric locul în care ar putea ajunge Alex, cu îndrăzneală.

Alexandru Precup a interpretat hit-ul din anii 60, "The House of The Rising Sun" (The Animals), a făcut duet cu Irina Rimes pe "Where the Wild Roses Grow" (Kylie Minogue, Nick Cave and the Bad Seeds) și a încheiat cu "Dream On" (Aerosmith). Citește mai multe aici

Tânăra de 16 ani din Iași, Romina Apostol a fost senzația SuperStar 2021 prin pachetul de voce studiată, energie vie și naturalețe. "Rockmina" a cântat alături de Liviu Teodorescu "Nobody's perfect" (Jessie J), iar solo: "Smell Like A Teen Spirit" (Nirvana) și "Caught Out In The Rain" (Beth Hart).

"Ai dat foc la scenă și la propiu și la figurat", a exclamat Marius Moga, juratul care i-a apreciat ambitusul extrem de larg. Interpretarea cu pricina poate fi urmărită mai jos:

Maria Jugănaru (17 ani) a făcut duet cu EMAA - "Look What You Made Me Do" (Taylor Swift) și a interpretat solo "Another love" (Tom Odell) și o variantă aparte "Bohemian Rhapsody" (Queen)

"Mi-e așa de drag de fata asta. Are o sensibilitate aparte, ea nu cântă piesele, ea le trăiește. Am simțit fiecare răsuflare, fiecare tremolo de voce. Mă bucur că am avut ocazia să te văd desfășurându-te, de aici din primul rând", i-a spus Smiley. "Reușești să mă surprinzi mereu!", i-a transmis Raluka.

Carla's Dreams a apreciat duetul cu EMAA, artista alături de care a lansat hit-ul "N-aud": "Maria, după ce ne-ai cântat la multe instrumente, ai zis hai să cânt la Emma un pic... Emma a fost un instrument perfect astăzi, iar Maria - original as always."

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending