Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Zaz colaborează cu Till Lindemann pe o piesă romantică, "Le Jardin Des Larmes"

Till Lindemann reuşeşte să ne surprindă cu fiecare piesă pe care o lansează în cariera sa solo. Solistul Rammstein a colaborat cu apreciata cântăreaţă franceză Zaz pe noua sa piesă, "Le Jardin Des Larmes". A primit şi un videoclip cu o poveste complexă specifică creaţiilor lui Till.

Publicat

pe

Videoclip Zaz Till Lindemann Le Jardin Des Larmes
Videoclip Zaz Till Lindemann Le Jardin Des Larmes │ FOTO: Zaz

"Le Jardin Des Larmes" spune povestea a doi trubaduri care au tot ce îşi doresc, dar sfârşeşc prin a se ucide unul pe altul. Ce începe ca un clip cuminte se sfârşeşte în sânge, flăcări şi dramatism. Cei doi par gata să renască din cenuşă, dor că lui Till îi este negat acest moment, Zaz rămânând doar cu amintirea sa în deşert. E şi una dintre puţinele ocazii când îl auzim pe solistul Rammstein, Till Lindemann cântând în limba franceză.

De-a lungul timpului l-am auzit cântând în engleză, germană, spaniolă chiar, iar recent în rusă. Videoclipul pe care îl puteţi admira în acest articol a fost filmat în Uzbekistan şi a fost regizat de către Zoran Bihac, colaborator frecvent al lui Till Lindemann. Melodia se găseşte pe cel mai nou album al lui Zaz, "Isa". Artistul german a scris versurile pentru acest track, descris astfel de Zaz:

Sunt foarte mândră şi foarte atinsă de această întâlnire specială. Este plină de poezie - intensitate într-un înveliş de blândeţe. Este destul de complex pentru mine, se întâmplă multe în piesă şi sunt încă în procesul de a îmi da seama chiar eu ce se întâmplă. E vorba despre dragoste pasională, cu care ne putem identifica, dar şi despre o latură distructivă.

Zaz a lansat albumul "Isa" pe 22 octombrie 2021, iar artista în vârstă de 41 de an va pleca în turneul de promovare pentru LP în 2022. Acesta se va numi "Organique". Lindemann, în vârstă de 58 de ani a mai avut colaborări atipice, precum cea cu rapperul Haftbehefl pe melodia hip-hop "Mathematik" sau cu violonistul David Garrett pe "Alle Tage ist kein Sonntag". Pe 1 iunie 2021 de Ziua Copilului solistul a lansat o piesă care se traduce în "Urăsc copiii", asta după ce la început de an ne oferise o baladă în limba rusă.

Muzicianul a dizolvat trupa Lindemann pe care o avea cu Peter Tagtgren şi a păstrat numele proiectului doar pentru el, urmând a lansa şi alte materiale fără partenerul de pe primele două LP-uri. Cei doi artişti au avut disensiuni din cauza abordării pornografice adoptată în clipurile Lindemann şi aşa s-a oprit colaborarea.

Comentează

Trending