Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Vezi imagini din noul film despre viața și cariera legendarului Elvis Presley

Povestea lui Elvis Presley prinde noi contururi odată cu viitorul film biografic regizat de australianul Baz Luhrmann. Acesta a publicat câteva secvențe din pelicula ce va fi lansată pe 24 iunie 2022. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley
Elvis Presley │ FOTO: hqwallbase.com

Luhrmann a oferit publicului primele imaginii ale actorului Austin Butler în rolul Regelui Rock 'n' Roll-ului, în pelicula care momentan nu are un titlu final. Clipul este acompaniat de o versiune specială a piesei "Suspicios Minds", melodie ce se află în strânsă legătură cu literele TBC care se pot vedea la sfârșitul clipului. Când Presley a revenit în turneu în 1969, și-a numit trupa Taking Care of Business, iar cântecele sale au ajuns pe locul 1 în luna noiembrie a aceluiași an. Reușita a marcat primele locuri fruntașe ale muzicianului în topurile americane în mai bine de șapte ani.

Amplasat în contextul unui peisaj cultural în evoluție, filmul biografic acoperă evoluția legendei rock de la un cântăreț sărac la o emblemă internațională, văzută prin prisma relației sale complexe de-a lungul a două decenii cu managerul său - colonelul Tom Parker (Tom Hanks). Presley a atins un nivel de celebritate egalat doar de Beatles, înainte de moartea sa din 1977.

În afară de Austin Butler și Tom Hanks, filmul îi mai are în distribuție pe Gary Clark Jr., Yola, Shonka Dukureh, Shannon Sanders, Lenesha Randolph, Jordan Holland, Kelvin Harrison Jr. și Alton Mason.

Actorul Austin Butler a jucat în "The Shannara Chronicles" de pe MTV și a obținut rolul lui Elvis în iulie 2019. De atunci, actorul a apărut în "The Dead Don’t Die" și l-a interpretat pe membrul familiei Manson - Tex Watson - în "Once Upon a Time in Hollywood" al lui Quentin Tarantino. Butler joacă un rol principal în miniseria "Masters of the Air", produsă de Tom Hanks.

VIDEO: Austin Butler în rolul lui Elvis Presley

Concerte & turnee

Holograma lui Elvis Presley va susține un show în premieră la Londra

Regele rock'n'roll-ului va ajunge din nou în fața publicului cu ajutorul inteligenței artificiale. O hologramă a lui Elvis Presley urmează să susțină spectacolul "Elvis Evolution" în Londra. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream"
Elvis Presley în videoclipul piesei "If I Can Dream" │ FOTO: captură YouTube

Show-ul va fi realizat de Layered Reality, o companie din Marea Britanie specializată în experiențe imersive, ale cărei credite includ "Jeff Wayne’s The War of The Worlds: The Immersive Experience" și "The Gunpowder Plot".

"Elvis Evolution" promite să fie un spectacol impresionant care va celebra unul dintre cele mai mari staruri din istorie. Estompând granițele dintre realitate și fantezie, show-ul le va oferi fanilor experiența live a unui concert rock'n'roll. Un Elvis digital, în mărime naturală, va împărtăși cu publicul cele mai emblematice melodii și mișcări ale sale. Prin inteligența artificială și tehnologia revoluționară, participanții vor putea fi martorii unei premiere, dar și ai unor etape marcante din viața și cariera artistului.

Spectacolul va avea loc în luna noiembrie a acestui an, în centrul Londrei, într-un spațiu încă nedezvăluit. Va fi completat de un after-party la un bar tematic Elvis Presley, cu DJ-i, muzică și momente live.

Spectacolele marca Layered Reality combină tehnologia, realitatea augmentată, teatrul și efectele multi-senzoriale. Show-ul "Elvis Evolution" intenționează să ajungă și în alte orașe din lume precum Las Vegas, Berlin sau Tokyo.

Cu aproximativ 500 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Elvis Presley este unul dintre cei mai vânduți artiști muzicali din toate timpurile. A murit în 1977, la vârsta de 42 de ani. Show-ul virtual vine într-un moment în care interesul pentru Presley este la cote maxime, după lansarea din 2022 a filmului "Elvis" (Baz Luhrmann), dar și a peliculei "Priscilla", regizată de Sofia Coppola.

Citește în continuare

Trending