Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Vezi imagini din noul film despre viața și cariera legendarului Elvis Presley

Povestea lui Elvis Presley prinde noi contururi odată cu viitorul film biografic regizat de australianul Baz Luhrmann. Acesta a publicat câteva secvențe din pelicula ce va fi lansată pe 24 iunie 2022. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Elvis Presley
Elvis Presley │ FOTO: hqwallbase.com

Luhrmann a oferit publicului primele imaginii ale actorului Austin Butler în rolul Regelui Rock 'n' Roll-ului, în pelicula care momentan nu are un titlu final. Clipul este acompaniat de o versiune specială a piesei "Suspicios Minds", melodie ce se află în strânsă legătură cu literele TBC care se pot vedea la sfârșitul clipului. Când Presley a revenit în turneu în 1969, și-a numit trupa Taking Care of Business, iar cântecele sale au ajuns pe locul 1 în luna noiembrie a aceluiași an. Reușita a marcat primele locuri fruntașe ale muzicianului în topurile americane în mai bine de șapte ani.

Amplasat în contextul unui peisaj cultural în evoluție, filmul biografic acoperă evoluția legendei rock de la un cântăreț sărac la o emblemă internațională, văzută prin prisma relației sale complexe de-a lungul a două decenii cu managerul său - colonelul Tom Parker (Tom Hanks). Presley a atins un nivel de celebritate egalat doar de Beatles, înainte de moartea sa din 1977.

În afară de Austin Butler și Tom Hanks, filmul îi mai are în distribuție pe Gary Clark Jr., Yola, Shonka Dukureh, Shannon Sanders, Lenesha Randolph, Jordan Holland, Kelvin Harrison Jr. și Alton Mason.

Actorul Austin Butler a jucat în "The Shannara Chronicles" de pe MTV și a obținut rolul lui Elvis în iulie 2019. De atunci, actorul a apărut în "The Dead Don’t Die" și l-a interpretat pe membrul familiei Manson - Tex Watson - în "Once Upon a Time in Hollywood" al lui Quentin Tarantino. Butler joacă un rol principal în miniseria "Masters of the Air", produsă de Tom Hanks.

VIDEO: Austin Butler în rolul lui Elvis Presley

View this post on Instagram

A post shared by Baz Luhrmann (@bazluhrmann)

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

După "Bohemian Rhapsody" avem un film despre Elvis - TRAILER

Suntem în epoca de aur a filmelor biografice despre muzicieni, în special după succesul lui "Bohemian Rhapsody". Acum îl vom vedea pe actorul Austin Butler jucând rolul legendarului muzician din Memphis Elvis Presley, iar Tom Hanks va juca rolul managerului său. Producţia se numeşte "Elvis" şi îi puteţi admira trailerul în articol.

Publicat

pe

Trailer Baz Luhrmann Elvis
Trailer Baz Luhrmann Elvis │ FOTO: Warner Bros

La cârma acestui proiect este regizorul Baz Luhrmann, care are în CV luxosul şi elegantul "The Great Gatsby" cu Leonardo DiCaprio. În plus, el a regizat şi "Australia", fabuloasa poveste de dragoste dintre Nicole Kidman şi Hugh Jackman din 2008, dar şi "Molin Rouge!", care a primit nenumărate adaptări teatrale şi variante musical pe Broadway. A mai lucrat cu DiCaprio la începutul carieri sale, la "Romeo + Juliet", în 1996, cu Claire Danes din "Homeland" în rolul Julietei.

Austin Butler este actorul care îl va juca pe Elvis Presley, iar tânărul de 30 de ani a apărut în "Once Upon a Time in Hollywood" al lui Tarantino şi "The Shannara Chronicles". A jucat şi în serialul "Switched at Birth", dar şi "The Carrie Diaries", spinoff din "Sex and the City". Olivia DeJonge o joacă pe Priscilla Presley, marea dragoste a lui Elvis. A fost nevoie de 2 ani ca această peliculă biografică să fie finalizată şi de un buget impresionant.

Producţia s-a realizat în Australia şi a fost grav afectată de pandemie. Scenariul urmăreşte ascensiunea lui Elvis din anii '50 până în anii '70, iar miezul poveştii este relaţia tumultoasă între Elvis şi managerul său, Colonelul Tom Parker. Baz Luhrmann a declarat că a vrut să realizeze un portret al vieţii americane glam din anii '50 şi '60, nu doar al ascensiunii lui Presley. Vedem în trailer şi un mare accent pus pe Mişcarea Drepturilor Civile, la care muzicianul a aderat şi momente cruciale din istoria SUA, precum asasinarea lui Martin Luther King.

Cea mai grea misiune a picat totuşi pe umerii lui Austin Butler, care nu doar a căpătat accentul lui Elvis şi mişcarea şoldurilor, ci i-a cântat piesele sale în întregime, mixate cu track-urile originale. Premiera filmului are loc pe 24 iunie 2022, la 45 de ani de la moartea primului megastar muzical din SUA.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending