Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Travis Scott ar fi trebuit să oprească concertul de la Astroworld mai devreme, susține un pompier șef din Houston

Travis Scott este, cu siguranță, una dintre persoanele responsabile pentru tragedia de la Astroworld, e de părere pompierul șef din Houston Samuel Peña. Analizând evoluția îmbulzirii ce s-a soldat cu 8 morți și sute de răniți, Peña a concluzionat că o intervenție a artistului ar fi putut contribui major la aplanarea busculadei.

Publicat

pe

Travis Scott în videoclipul piesei ”Escape Plan”
Travis Scott în videoclipul piesei ”Escape Plan” │ FOTO: Travis Scott

Finalul tragic al concertului cu peste 50.000 de participanți de la festivalul Astroworld continuă să șocheze întreaga lume. 8 persoane au murit și sute de oameni au fost răniți la show-ul susținut de Travis Scott, cei decedați având vârste cuprinse între 14 și 27 de ani. Potrivit ultimelor informații relatate de BBC, câteva dintre cazurile internate în spital sunt extrem de grave, un băiat de 9 ani fiind în comă, iar o femeie de 22 de ani rămânând, din ziua concertului, fără semne de activitate cerebrală.

Reconstituind cele întâmplate la Astroworld, un pompier șef din Houston a atras atenția asupra responsabilității majore pe care o are un artist la un astfel de eveniment. Potrivit acestuia, îmbulzeala care a condus la această tragedie ar fi putut fi aplanată.

Pompierul șef Samuel Peña: "Artistul deține controlul asupra publicului. Artistul, dacă observă că ceva e în neregulă, poate opri cu siguranță concertul"

"La un moment dat, o ambulanță a încercat să înainteze prin mulțime. Iar artistul deține controlul asupra publicului. Artistul, dacă observă că ceva e în neregulă, poate opri cu siguranță concertul, poate cere să se aprindă luminile și să spună: <<Hey, nu vom mai continua acest show până când lucrurile nu se rezolvă>>. Asta e o posibilă modalitate de a interveni", a declarat pompierul șef din Houston Samuel Peña pentru NBC News.

Această observație vine în contextul în care busculada de la concertul lui Travis Scott s-a petrecut în jurul orei 9:30 p.m., iar show-ul s-a încheiat 40 de minute mai târziu, la 10:10 p.m.

Iubita lui Travis Scott, Kylie Jenner, a declarat duminică pe Instagram că artistul a aflat că au murit persoane la show-ul său de abia după ce concertul a fost oprit și că, în niciun caz, nu ar fi continuat să cânte dacă ar fi fost conștient de cele întâmplate. Alte surse din cercul Astroworld vin și ele în apărarea artistului, susținând că Travis nu ar fi avut cum să vadă de pe scenă că situația este foarte gravă, dar că, imediat ce a fost informat, a oprit concertul.

Pompierul Samuel Peña a subliniat în intervenția de la NBC și importanța unei responsabilități colective, punând, totuși, artistul pe cea mai influentă poziție.

"Cu toții avem o responsabilitate. Toți cei care au participat la eveniment au o responsabiltate, începând de la artist și până la toți ceilalți."

Cum a reacționat Travis Scott și ce piste urmăresc polițiștii

După eveniment, rapperul Travis Scott și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, declarându-se "devastat" și angajându-se să plătească costurile de înmormântare pentru cele 8 persoane decedate. Acesta le va plăti, de asemenea, o lună de terapie celor afectați de tragedie.

Travis Scott, invitatul surpriză Drake și organizatorii Astroworld au fost dați în judecată de multe dintre persoanele prezente la eveniment. Artiștii sunt acuzați că au incitat mulțimea, iar Live Nation că nu a oferit măsuri de siguranță adecvate.

În prezent, poliția investighează cazul, cu implicarea departamentelor de omucideri și narcotice. Potrivit BBC, există suspiciuni că cineva din public le administra droguri injectabile persoanelor de la concert.

PUBLICITATE
Comentează

Trending