Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Terence "Astro" Wilson, membru fondator UB40, a murit la 64 de ani

Unul dintre membrii fondatori ai grupului UB40, Terence Wilson, zis "Astro", a murit la vârsta de 64 de ani. Muzicianul ar fi trebuit să concerteze anul trecut la București alături de vocalistul Ali Campbell.

Publicat

pe

Astro, unul dintre membrii fondatori UB40
Astro, unul dintre membrii fondatori UB40 │ FOTO: Captură YouTube

Terence "Astro" Wilson, așa cum a fost cunoscut publicului larg, a fost rapper și vocalist secundar în UB40, alăturându-se grupului în 1979, la doar câteva luni de la formarea trupei. Potrivit declarației făcute de vocalistul Ali Campbell, acesta s-a stins din viață pe 6 noiembrie, după "o foarte scurtă perioadă în care a fost bolnav".

"Suntem absolut devastați și cu inimile frânte de vestea că iubitul nostru Astro a murit astăzi (6 noiembrie) după o foarte scurtă perioadă în care a fost bolnav. Lumea nu va mai fi niciodată la fel fără el.

Vă rugăm să respectați intimitatea familiei sale în această perioadă incredibil de dificilă", a scris Ali pe Twitter.

Membrii actuali ai trupei UB40 au transmis și ei un mesaj prin care-și exprimă regretul.

"Am auzit în această seară trista veste că fostul membru UB40, Terence Wilson, cunoscut drept Astro, s-a stins din viață. Transmitem sincere condoleanțe familiei sale."

Terence "Astro" Wilson a activat în trupa britanică de pop reggae UB40 în perioada 1979 - 2013, ulterior formând un nou grup alături de vocalistul Ali Campbell, formulă în care ar fi trebuit să concerteze la București în iulie 2021. Show-ul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

Astro a fost vocalist secundar pe toate cele 18 albume lansate de UB40 începând cu anul 1980. Intervențiile sale vocale pot fi ascultate inclusiv pe populara piesă "Red, Red Wine", unul dintre marile hituri UB40.

Într-un interviu acordat în 2014 pentru Reggaeville, Astro declara că mereu și-a dorit să aducă muzica reggae în mainstream.

"De mai bine de 30 de ani sunt într-o misiune de popularizare a muzicii reggae. Chiar și acum, după toți acești ani, suntem fideli aceleiași misiuni. Și asta pentru că, personal, nu credem că muzica reggae e difuzată suficient pe posturile de radio mainstream."

Moartea lui Terence "Astro" Wilson vine la doar 4 luni de la pierderea unui alt membru fondator UB40. Saxofonistul Brian Travers s-a stins din viață pe 23 august, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Comentează

Trending