Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Târgul de Crăciun București 2021 se ține în Piața Universității și pe Gabroveni - Programul Bucharest și Urban Christmas Market

În 2021, Târgul de Crăciun din București se va extinde în mai multe locații. În Piața Universității, publicul poate vizita Bucharest Christmas Market, unde este împodobit bradul de Crăciun, iar la ARCUB Gabroveni are loc Urban Christmas Market, un târg dedicat creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, bijuterii, viniluri, cărți, albume și produse alimentare artizanale.

Publicat

pe

Bucureștiul împodobit
Bucureștiul împodobit │ FOTO: Captură YouTube

Crăciunul aduce în fiecare an bucurie creștinilor de pretutindeni, simbolizând lumină, speranță și iubire. La cea de-a XIV-a ediție a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piața Universității are o înălțime de 15 metri, este reutilizabil, durabil și ecologic, creat din lemn și împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală și momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului.

Bucharest Christmas Market 2021 - Târgul de Crăciun din Piața Universității | 26 noiembrie - 26 decembrie 2021

Bucharest Christmas Market se desfășoară în perioada 26 noiembrie - 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, și își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului.

Începând cu data de 26 noiembrie, la târgul de Crăciun, vizitatorii vor găsi zilnic inspirație pentru cumpărături de sezon și cadouri: produse artizanale, globuri pictate manual, clopoței, coronițe, decorațiuni și ornamente. Nu vor lipsi nici aromele specifice sezonului: cozonacii, prăjiturile, plăcintele, acadelele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturile sau gustările calde.

Moș Crăciun vine la Bucharest Christmas Market 2021

Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel și se vor întâlni cu Moș Crăciun și elfii săi, care vor sosi negreșit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorințele.

Acces și bilete la Bucharest Christmas Market 2021

Anul acesta, evenimentul se va desfășura în condiții speciale, adaptate contextului epidemiologic actual, iar siguranța vizitatorilor, a expozanților și a personalului rămâne primordială.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esențială din motive de sănătate și siguranță accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

  • Prețul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcționează pe toată durata de desfășurare a evenimentului Bucharest Christmas Market.

Informații de acces:

  • Conform legislației în vigoare, accesul participanților se realizează în limita a 30% din capacitatea spațiului de desfășurare a evenimentului și este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptați de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoțiți de o persoană majoră care se află în una dintre situațiile prevăzute mai sus.
  • Pentru persoanele care provin din state membre UE este obligatorie prezentarea Certificatului Digital European COVID-19 (în format electronic sau tipărit), iar persoanele provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării sau vindecării prin intermediul unui document (în format electronic sau tipărit) emis de respectivul stat.
  • Organizatorii au obligația de a scana codul QR fără a reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.
  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie (excepție: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani).
  • La intrare, toți participanții vor trece printr-un triaj observațional/termoscanare.

Urban Christmas Market 2021 - Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni |6 - 23 decembrie

Târgul de Crăciun de la ARCUB Gabroveni a fost gândit ca o platformă de promovare a activității sectorului creativ din Bucureşti și în special a creatorilor, producătorilor sau vânzătorilor de obiecte de design, obiecte decorative (mic mobilier, corpuri de iluminat, obiecte din ceramică/sticlă, ilustrații, sculpturi, tablouri), bijuterii, decorațiuni, viniluri, cărți, albume, produse de papetărie, produse alimentare artizanale, cosmetice naturale, articole vestimentare, accesorii sau articole pentru copii.

Secţiunea Makers’ Market este dedicată creatorilor de obiecte de design, secţiunea Food & Drinks Corner este dedicată vendorilor de băuturi calde (ceai, cafea, ciocolată caldă, vin fiert) şi vânzătorilor de produse alimentare artizanale, iar secţiunea Education Corner include o serie de ateliere și spectacole pentru copii.

Programul Urban Christmas Market 2021

Începând din 6 decembrie, Urban Christmas Market este deschis zilnic, până pe 23 decembrie, între orele 12.00 şi 21.00, la sediul Hanul Gabroveni din Centrul istoric, în sălile de la parterul și subsolul clădirii, adiacente pasajului Gabroveni: Sala Arcelor, Sala Librărie, Spațiul Gabroveni Creativ, Sala Bolților şi Foaierul Gabroveni.

Expoziţia "O lume a jocurilor" | 3 - 15 decembrie

Programul dedicat sărbătorilor de iarnă de la ARCUB Gabroveni este completat de expoziţia-unicat de jocuri vechi românești și străine intitulată "O lume a jocurilor", care include peste 500 de jocuri de colecție de la 1900 până în anii 2000, din diferite perioade istorice și din zone diferite ale lumii. Expoziția are la bază o colecție personală unică, de peste 1500 jocuri, fiind pentru prima dată când o parte din aceste jocuri sunt expuse în public.

Ideea expoziției a pornit de la nevoia de a readuce în viețile copiilor de astăzi bucuria jocurilor copilăriei părinților sau chiar bunicilor lor, jocuri interactive, educative, jocuri în aer liber sau în interior, jocuri care au la bază nevoia fundamentală a omului de libertatate, de socializare și de ieșire din cotidian, din sfera angajării sociale.

Expoziţia "O lume a jocurilor" este prezentată în cele trei spaţii expoziţionale de la etajul I al Hanului Gabroveni. În Sala Coloanelor, sunt expuse imagini cu jocuri din Antichitate, texte şi scrieri (de Petre Ispirescu, Solomon Marcus sau Johan Huizinga), Sala Lipscani găzduieşte jocuri româneşti, iar în Sala Gabroveni sunt grupate jocuri străine şi jocuri pentru părinţi şi bunici.

Expoziția va putea fi vizitată în bază unei programări, în perioada 3 - 15 decembrie. Vernisajul expoziţiei "O lume a jocurilor" este programat pentru ziua de luni, 6 decembrie, de la ora 17.00 şi va include un concert de colinde.

Evenimente conexe "O lume a jocurilor" | Ateliere pentru copii

În cadrul expoziţiei, sunt programate o serie de ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, de la atelierele de grup destinate elevilor din unităţi de învăţământ, la ateliere deschise publicului larg.

Ateliere pentru grupuri şcolare:

  • 8 - 9, 14 - 15 decembrie 2021 | ARCUB – Sala Coloanelor

Ateliere deschise publicului larg:

  • 11 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Joaca de-a muzica: atelier interactiv de prezentare a instrumentelor muzicale.
  • 12 decembrie, ora 12.00 | ARCUB – Sala Coloanelor | Descoperă lumea prin joacă: atelier de explorare cognitivă prin jocuri senzoriale de observaţie şi mişcare.

Participarea la toate evenimentele din cadrul târgului este gratuită. Participarea la atelierele pentru copii și la expoziția "O lume a jocurilor" se face în baza unei programări la adresa [email protected].

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Diverse luni, 6 decembrie 2021

Urban Christmas Market 2021

Loc
ARCUB
Comentează

Trending