Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Spike a fost la podcastul lui Micutzu unde a vorbit despre evoluția sa în rap

Cel mai nou episod al podcastului lui Micutzu, M.C.N. Podcast l-a avut ca invitat pe Paul Mărăcine, aka Spike. Rapperul a vorbit despre începutul său în muzică și evoluția sa muzicală și nu numai. Întregul podcast are 3 ore și se savurează mai jos.

Publicat

pe

Spike la podcastul lui Micutzu MCN 2021
Spike la podcastul lui Micutzu MCN 2021 │ FOTO: MCN

Noul sezon al podcastului lui Micutzu, deschis de Vlad Drăgulin în octombrie continuă acum cu un muzician. Episodul a avut momente de amuzament încă de la început, cu câteva glume ale lui Micutzu legate de Michael Jackson, dar Cosmin a și ironizat TikTok-urile "amuzante" și interlopii care nu știu să facă un live pe Instagram și își pun măști de pisicuță. Și Paul a avut un moment de umor involuntar, povestind cum s-a certat cu haterii pe Facebook și cum a rămas perplex când a fost confundat cu Speak și înjurat pentru "iubita sa Adelina Pestrițu".

O altă nemulțumire a lui Spike e faptul că lumea încă se așteaptă să facă muzică în același mod în care o făcea acum 20 de ani, când avea 16 ani. Cei doi au vorbit mult și despre primul contact cu calculatoarele și cu softurile, o proto-programare pentru Micutzu și Hip Hop eJay pentru Spike. Pe parcursul podcastului MCN Paul s-a relaxat, și-a dat geaca jos și a mai băut din berea Guiness. Din discuție s-a înțeles și că artistul e nemulțumit de cum sună producția a foarte mulți trapperi din ziua de azi, care nu își muncesc deloc sunetul.

Am avut și un insight în chestiunea imaginii, pornind de la exemplul lui Drake, care a povestit cum făcea flexing cu brățări de aur, limuzine și avioane, care erau doar închiriate. La fel fac mulți trapperi, inclusiv la noi, impunându-și un stil de viață ireal, pe care să îl aibă ca scop ulterior. Un moment cheie în cariera tânărului Spike a fost cel când a primit un CD cu beat-uri de tobe de la Freakadadisk, DJ-ul trupei Paraziții, un disc care la acea vreme era aur curat în comunitatea hip-hop.

Spike a lansat în octombrie 2021 piesa "ZEU", în care ironizează fix flexing-ul şi bogăţia etalată de artişti şi interlopii de pe Internet. În ultimul an artistul a mai lansat hitul "Anotimpuri" cu Andia, "Paparude", cu un clip memorabil şi "Rockstar". În ultimii ani s-a mai auzit şi "Salcâmii" foarte mult la radio, dar şi deja virala piesă "Manele". Trebuie spus şi că Spike nu e doar rapper, ci şi un producător de succes şi chiar regizor.

Cu mai bine de un deceniu în urma colaborarea cu Paraziţii i-a deschis multe uşi şi un moment cheie a fost concertul în deschiderea lui 50 Cent la Bucureşti.

Comentează

Trending