Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Busculada de la Astroworld face încă victime, un copil a murit la spital; Cine sunt persoanele care și-au pierdut viața

Îmbulzeala de la concertul lui Travis Scott continuă să producă victime. Ultima persoană decedată este un copil de 9 ani, bilanțul celor care au murit în urma busculadei de la Astroworld ajungând la 10.

Publicat

pe

Artwork ”5% TINT” - Travis Scott
Artwork ”5% TINT” - Travis Scott │ FOTO: Captură YouTube

Evenimentul tragic petrecut la Festivalul Astroworld din Houston, Texas, a produs duminică o nouă victimă. Un băiat de 9 ani a murit la Spitalul pentru Copii din Texas, acesta fiind plasat în comă indusă după ce a fost rănit grav în ziua concertului lui Travis Scott.

Băiatul, pe nume Ezra Blount, a mers la festival împreună cu tatăl său, care l-a ținut pe umeri în timpul concertului. Când îmbulzeala i-a prins, tatăl și-a pierdut cunoștința, iar Ezra a căzut de pe umeri și a fost călcat în picioare.

Ezra Blount este cea mai tânără victimă din cele 10 persoane care au decedat după busculada de la Astroworld. După eveniment, 25 de persoane au fost internate în spital și alte peste 300 au primit îngrijiri medicale. La concert au participat în jur de 50.000 de persoane.

Cine sunt persoanele care au decedat în urma îmbulzelii de la concertul lui Travis Scott, din cadrul Astroworld

Victimele de la Astroworld au vârste cuprinse între 9 și 27 de ani. Potrivit unui research realizat de BBC, majoritatea erau elevi de liceu și studenți, cel mai în vârstă, Danish Baig, având o poziție de conducere în cadrul companiei AT&T. 

  • Ezra Blount, în vârstă de 9 ani, fan înrăit al lui Travis Scott. Rapperul era "artistul său preferat". A murit în spital pe 14 noiembrie, după ce a stat în comă.
  • Bharti Shahani, în vârstă de 22 de ani, studentă la ingineria sistemelor electronice la Universitatea Texas A&M. Astroworld a fost primul festival la care a participat. Tânăra a murit pe 10 noiembrie, după aproape o săptămână în care a stat internată în spital.
  • John Hilgert, în vârstă de 14 ani, elev la un liceu din Houston și un jucător avid de baseball. John a murit în ziua concertului.
  • Brianna Rodriguez, în vârstă de 16 ani, elevă de liceu, pasionată de muzică și dans. Brianna a murit în ziua concertului.
  • Jacob Jurinek, în vârstă de 20 de ani, student la Southern Illinois University, cu "o carieră promițătoare în jurnalism și publicitate", potrivit cancelarului universității. Jacob murit în ziua concertului.
  • Franco Patiño, în vârstă de 21 de ani, student la inginerie biomedicală la Universitatea Dayton din Ohio. A ajutat la construirea unui exoschelet pentru mama sa, care suferă de miozită și nu poate merge. Franco a murit în ziua concertului.
  • Axel Acosta, în vârstă de 21 de ani, student la informatică la Universitatea Western Washington. Fan al lui Travis Scott, a călătorit singur la Houston pentru a-l vedea cântând pe rapper la Astroworld. Axel a murit în ziua concertului.
  • Rudy Peña, în vârstă de 23 de ani, asistent medical într-o clinică de reabilitare și student la o facultate din Laredo, Texas. Rudy a murit în ziua concertului.
  • Madison Dubiski, în vârstă de 23 de ani, studentă la Universitatea din Mississippi, angajată la o agenție de publicitate, potrivit paginii sale de Facebook. Madison a murit în ziua concertului.
  • Danish Baig, în vârstă de 27 de ani, director de district pentru gigantul de telecomunicații AT&T. A murit în ziua concertului, încercând să-și salveze soția.

Ultimele detalii despre desfășurarea evenimentelor de la Astroworld

Potrivit CNN, îmbulzeala ar fi început înainte ca Travis Scott să urce pe scenă. Cu 8 minute înainte de ora 9 p.m., peste 260 de persoane primiseră deja îngrijiri medicale.

Un incident cu victime în masă a fost raportat la 9:52 p.m.. În intervalul 10:00 p.m. - 11:40 p.m., 17 persoane au fost trimise la spital.

Travis Scott a oprit concertul în jurul orei 10:10 p.m., fiind neclar dacă rapper-ul a putut observa de pe scenă cele întâmplate. Potrivit unui pompier șef din Houston, acesta ar fi trebuit să oprească concertul mai devreme.

În prezent, poliția investighează cazul, cu implicarea departamentelor de omucideri și narcotice. Potrivit BBC, există suspiciuni că cineva din public le administra droguri injectabile persoanelor de la concert.

Comentează

Trending