Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Spania oferă 400 de euro pentru concerte adolescenţilor începând din 2022

Guvernul spaniol doreşte să stimuleze segmentul cultural şi face asta printr-o serie de vouchere în valoare de 400 de euro. Ele sunt acordate tinerilor care împlinesc 18 ani şi măsura se va pune în aplicare din 2022. Avem detalii în rândurile următoare.

Publicat

pe

Public concert
Public concert

Adolescenţii care împlinesc 18 ani ani în 2022 vor primi un "culture pass" în valoare de 400 de euro, pe care îl pot cheltui pe orice produs cultural. E vorba despre cărţi, concerte, bilete la cinematograf. Anunţul a venit de la primul ministru spaniol Pedro Sanchez, care a ţinut un discurs la Summit-ul Vest-European din Balcani. Această măsură are rolul de a îmbunătăţi accesul la cultură al tinerilor şi să ajute industria concertelor şi pe cea cinematografică, greu lovite de pandemie.

Anunţul vine la doar câteva zile după ce acelaşi guvern spaniol a anunţat că va oferi un voucher de 250 de euro pentru tinerii între 18 şi 35 de ani, care se va deduce din chirii. Legislaţia cu privire la stimularea segmentului cultural se aplică şi în Spania şi Italia. În Italia Guvernul oferă 500 de euro bonus pentru tineri pentru a cheltui pe concerte, cărţi, bilete la film şi teatru. În Franţa suma este de 300 de euro.

Bugetul spaniol are alocată suma de 200 de milioane de euro pentru această măsură, care va stimula activitatea cinematografelor, teatrelor şi sălilor de concerte, dar şi a sutelor de mii de oameni angajaţi în domeniu. Se discută acum şi despre împărţirea sumelor şi separarea lor pe activităţi, folosind o aplicaţie pentru telefonul mobil. Asta se întâmplă în Franţa şi Italia, cu bugete pentru cărţi, filme, teatre, concerte.

A apărut şi o dispută şi anume că nu vor fi acoperite luptele cu tauri şi nici abonamentele la platformele de streaming. Pe de altă parte tinerii vor putea cumpăra jocuri video din acea sumă. Având în vedere propagarea acestei idei la nivelul UE, nu ar fi rău să vedem o stimulare a segmentului cultural şi în România, mai ales că am fost privaţi de multe concerte importante din ultimii 2 ani, amânate în multiple rânduri.

Existau încă din 2020 vouchere care se puteau acorda de către organizatorii de concerte din România în loc de bani înapoi, cu valabilitate pentru evenimentele următoare sau alternative.

Comentează

Trending