Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă "Simple", noua piesă ludică și experimentală a Luciei - AUDIO

Lucia continuă promovarea următorului EP de studio, "IMMERSIA", lansând piesa "Simple", însoțită de o ilustrație vizuală animată.

Publicat

pe

Lucia
Lucia │ FOTO: Raluca Mărgescu

Piesa "Simple", ludică și experimentală, are ca element central o linie de bas catchy, completată de clapele elegante și bineînțeles de vocea suavă a Luciei, în perfectă armonie cu restul instrumentației. Coperta noului single este realizată de Matei Băcanu (@unmatei), cel care a realizat și ilustrațiile pieselor precedente, "Who" și "Rogue".

""Simple" este coloana sonoră a realizării că nimic nu este simplu, dar totul este în același timp incredibil de puțin complicat și lipsit de sens: toți încercăm să rezolvăm ecuația asta, dar nimeni nu reușește cu adevărat. Vedeta piesei este clar linia de bas grăsană și complet neobrăzată: vă provoc să nu dați din cap pe ea, este absolut imposibil. Low end-ul se îmbină perfect cu percuția și cu elementele de sound design bibilite cu grijă, cum ar fi frânturile jucăușe de coarde." - Lucia

"Simple" este al treilea single de pe "IMMERSIA"– al treilea material de studio al Luciei, programat pentru lansare în toamna acestui an. Proiectul "IMMERSIA" este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

AUDIO: Lucia - "Simple"

Probabil primul star YouTube al României, Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence" – acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și legiuni de fani în toată lumea. A semnat cu casa de discuri independentă Global Records în același an, continuând apoi să exploreze un sound indie-pop modern, construindu-și o nișă sonoră proprie și lansându-și albumul de debut "Silence" în 2015.

Cel de-al doila album al Luciei, "Samsara", lansat în 2018, se prezintă ca o meditație asupra naturii vieții, a morții și a ciclurilor renașterii, toate văzute din diverse perspective. O temă grea pentru un album indie / art-pop este abordată însă într-un fel subtil și luminos; prin vocea ei delicată, dublată de versurile sincere, Lucia reușește să exprime întrebări și experiențe universale, făcând din "Samsara" o călătorie cu care oricine se poate identifica. Dacă adăugăm orchestrațiile cu gust, cu linii bogate de pian, viori elegante și beat-uri electro îndrăznețe, obținem un release de pop contemporan foarte relevant, demn de a sta pe raftul de muzică alături de Birdy, Aurora sau Regina Spektor.

Trending