Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Robert Plant a lansat o piesă alături de Alison Krauss, "High and Lonesome"

Robert Plant, solistul Led Zeppelin a readus la lumină proiectul său muzical alături de Alison Krauss, iar cei doi au lansat o piesă nouă. Se numeşte "High and Lonesome" şi anticipează un nou album, primul de la acest duo după 14 ani. Se ascultă în articol noul single, acolo unde găsiţi şi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof
Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof │ FOTO: Robert Plant

Albumul cel nou al lui Robert Plant şi Alison Krauss va sosi pe 19 noiembrie prin Rounder Records şi poartă numele de "Raise the Roof". Predecesorul său din 2007, "Raising Sand" a câştigat 6 premii Grammy şi a primit discul de platină, deci e clar că aşteptările sunt foarte mari. Noul disc este o culegere de piese de la legende muzicale şi eroi necunoscuţi din zona folk-ului, a muzicii blues şi soul. Toate interpretate de Plant şi Krauss.

Noul single, "High and Lonesome" are ceva de western, este o melodie country la care ar râvni orice trailer de film american care se respectă. Vocea lui Plant îţi dă fiori de la primele cuvinte cântate şi chiar la 73 de ani artistul încă mai are forţa vocală să te "ridice la luptă". Vocea sa este excelent mixată cu cea a lui Alison Krauss şi avem şi un efect interesant pe voci şi instrumente care le aduce în 2021, le face puţin mai bluesy.

"Raise the Roof" are următorul tracklist:

01. Quattro (World Drifts In)
02. The Price Of Love
03. Go Your Way
04. Trouble With My Lover
05. Searching for My Love
06. Can't Let Go
07. It Don't Bother Me
08. You Led Me To The Wrong
09. Last Kind Words Blues
10. High And Lonesome
11. Going Where the Lonely Go
12. Somebody Was Watching Over Me

Krauss este o forţă a muzicii americane bluegrass şi country, cu 27 de premii Grammy la activ, deci era artistul ideal cu care Robert Plant să intre în această zonă. Sesiunile lui "Raise the Roof" au fost înregistrate la Sound Emporium Studios din Nashville şi au început la final de 2019. S-au încheiat cu puţin timp înainte de lockdown. Vom auzi coveruri şi reinterpretări după artişti ca Merle Haggard, The Everly Brothers, Calexico şi mulţi alţii. Solistul Led Zeppelin a vrut să iasă din zona de confort cât mai mult.

Pe acest disc vom auzi artişti la tobe, clap, bas, mellotron, bas hofner, acordeon bas şi alte instrumente. În acest an Robert Plant a dezvăluit că are o colecţie de piese nelansate şi scrisori care vor vedea lumina zilei doar după moartea sa. Între timp în ultimii ani s-a tot judecat cazul de plagiat Led Zeppelin "Stairway to Heaven", adăugând la controversa din jurul legendarei piese.

PUBLICITATE
Comentează

Trending