Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Robert Plant a lansat o piesă alături de Alison Krauss, "High and Lonesome"

Robert Plant, solistul Led Zeppelin a readus la lumină proiectul său muzical alături de Alison Krauss, iar cei doi au lansat o piesă nouă. Se numeşte "High and Lonesome" şi anticipează un nou album, primul de la acest duo după 14 ani. Se ascultă în articol noul single, acolo unde găsiţi şi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof
Coperta album Robert Plant Alison Krauss Raise the Roof │ FOTO: Robert Plant

Albumul cel nou al lui Robert Plant şi Alison Krauss va sosi pe 19 noiembrie prin Rounder Records şi poartă numele de "Raise the Roof". Predecesorul său din 2007, "Raising Sand" a câştigat 6 premii Grammy şi a primit discul de platină, deci e clar că aşteptările sunt foarte mari. Noul disc este o culegere de piese de la legende muzicale şi eroi necunoscuţi din zona folk-ului, a muzicii blues şi soul. Toate interpretate de Plant şi Krauss.

Noul single, "High and Lonesome" are ceva de western, este o melodie country la care ar râvni orice trailer de film american care se respectă. Vocea lui Plant îţi dă fiori de la primele cuvinte cântate şi chiar la 73 de ani artistul încă mai are forţa vocală să te "ridice la luptă". Vocea sa este excelent mixată cu cea a lui Alison Krauss şi avem şi un efect interesant pe voci şi instrumente care le aduce în 2021, le face puţin mai bluesy.

"Raise the Roof" are următorul tracklist:

01. Quattro (World Drifts In)
02. The Price Of Love
03. Go Your Way
04. Trouble With My Lover
05. Searching for My Love
06. Can't Let Go
07. It Don't Bother Me
08. You Led Me To The Wrong
09. Last Kind Words Blues
10. High And Lonesome
11. Going Where the Lonely Go
12. Somebody Was Watching Over Me

Krauss este o forţă a muzicii americane bluegrass şi country, cu 27 de premii Grammy la activ, deci era artistul ideal cu care Robert Plant să intre în această zonă. Sesiunile lui "Raise the Roof" au fost înregistrate la Sound Emporium Studios din Nashville şi au început la final de 2019. S-au încheiat cu puţin timp înainte de lockdown. Vom auzi coveruri şi reinterpretări după artişti ca Merle Haggard, The Everly Brothers, Calexico şi mulţi alţii. Solistul Led Zeppelin a vrut să iasă din zona de confort cât mai mult.

Pe acest disc vom auzi artişti la tobe, clap, bas, mellotron, bas hofner, acordeon bas şi alte instrumente. În acest an Robert Plant a dezvăluit că are o colecţie de piese nelansate şi scrisori care vor vedea lumina zilei doar după moartea sa. Între timp în ultimii ani s-a tot judecat cazul de plagiat Led Zeppelin "Stairway to Heaven", adăugând la controversa din jurul legendarei piese.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Robert Plant are o colecţie de piese nelansate, scrisori pe care le va lansa postum

Robert Plant, genialul solist al trupei Led Zeppelin stă pe un Sfânt Graal al pieselor, o colecţie de melodii pe care nu vrea să le lanseze acum. Muzicianul a păstrat piesele înregistrate pentru moştenitorii săi, care au instrucţiuni clare de a le lansa doar după moartea sa. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)
Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)

Robert Plant e cunoscut în bună măsură pentru cariera de solist Led Zeppelin, dar şi opera sa solo trebuie apreciată. Redactorul Cillian Breathnatch de la Guitar.com a dezvăluit planurile lui Robert Plant cu privire la opera sa nelansată încă. Se pare că muzicianul ar fi petrecut perioada pandemiei compilând o arhivă de piese şi documente care vor fi lansate doar după moartea sa. Plant a confirmat acest lucru şi într-un episod al podcastului sau, "Digging Deep".

Iată declaraţia sa exactă:

Le-am spus copiilor că atunci când dau ortu' popii să deschidă arhiva către public gratuit. Doar ca să vedeţi câte trăznăi erau pregătite din 1966 şi până acum. Este călătoria mea. Toate aventurile pe care le-am avut cu muzică şi turnee, lansări de albume, proiecte neterminate sau orice altceva, le-am adunat pe toate, le-am catalogat şi le-am pus în ordine. Am schimbat complet setup-ul.

Arhiva este mult mai bogată decât credem, ea incluzând atât muzică nelansată, o scrisoare de la mama artistului care îi recomanda să se apuce de contabilitate şi alte obiecte de colecţie inedite. Solistul a inclus şi corespondenţa de la şeful Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Spre exemplu a păstrat un fax care spunea că toboşarul John Bohnam a câştigat un premiu prestigios acordat de revista Playboy. Trebuie spus că moartea lui John a fost considerată factorul care a dus la dizolvarea trupei Led Zeppelin.

Plant urmează exemplul unor figuri marcante din literatură, precum Mark Twain şi Jan Morris, care au lăsat la rândul lor opere bogate pentru lansare postumă. Ne amintim şi de cazurile controversate ale lui Michael Jackson şi Prince, care au lăsat în urmă o sumedenie de melodii, dintre care foarte puţine au văzut lumina zilei şi moştenitorii lor ezită să le lanseze.

În 2020 am aflat detalii despre colecţia de piese nelansate a lui Plant, "Digging Deep: Subterannea", care avea să sosească sub formă de 2 CD-uri pe 2 octombrie 2020. A inclus un total de 30 de piese şi materialul serveşte drept compamion pentru seria de podcasturi "Digging Deep". Ultimul album solo de studio lansat de Robert Plant a fost "Carry Fire" în 2017, de pe care am ascultat single-urile "Bluebirds Over the Mountain" şi "Bones of Saints".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending