Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit James Michael Tyler, Gunther din "Friends"

James Michael Tyler a murit duminică dimineața în locuința sa din Los Angeles. Actorul avea 59 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

James Michael Tyler în "Friends"
James Michael Tyler în "Friends" │ FOTO: IMDb / Tony A. Benson www.imdb.com

Vestea morții actorului a fost confirmată de managerul acestuia. James suferea de cancer de prostată în stadiu avansat. Boala a fost descoperit în septembrie 2018 în timpul unui control de rutină printr-un test antigen specific prostatei (PSA). Apoi, cancerul s-a răspândit la coloana vertebrală, ducând în cele din urmă la paraplegie.

După acest diagnostic, Tyler s-a implicat în campanii de prevenție a cancerului de prostată. Regretatul actor i-a sfătuit în repetate rânduri pe bărbați să se testeze periodic pentru a nu fi nevoiți să treacă prin această boală cumplită.

Moartea actorului a fost deplânsă de colegii de platou. Courtney Cox, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston și Lisa Kudrow au publicate mesaje emoționante pe rețelele de socializare. De asemenea, creatorii serialului "Friends", Marta Kauffman și David Crane au declarat că:

"James a fost un om cu adevărat amabil și dulce. Când a început ca figurant în <<Friends>>, personalitatea sa unică ne-a atras atenția și am știut că trebuie să facem din el un personaj".

Unul dintre cele mai cunoscute roluri interpretate de Tyler a fost cel al lui Gunther, un angajat al cafenelei Central Perk. James Michael Tyler a apărut în peste 100 de episoade din "Friends", inclusiv în recenta ediție specială "Friends: The Reunion". Pentru aceasta din urmă, actorul a preferat să participe via Zoom din cauza stării de sănătate.

Trending