Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Mercyful Fate vine la ARTmania Festival 2022; În lineup sunt confirmate și Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh

Mercyful Fate, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal internaționale, susține primul show în România în cadrul ARTmania 2022. În lineup-ul evenimentului au fost confirmate și Pain of Salvation, Leprous și Dordeduh.

Publicat

pe

Mercyful Fate vine la ArtMania Festival 2022
Mercyful Fate vine la ArtMania Festival 2022 │ FOTO: ArtMania Festival

Alături de noile trupe anunțate în lineup, vin și reconfirmările din partea trupelor Bucovina, Cult of Luna, Taine și The Vintage Caravan, acestora adăugându-li-se formațiile confirmate anterior, respectiv My Dying Bride, Testament, Transatlantic și The Pinneaple Thief.

Cea de-a 15-a ediție a Festivalului ARTmania de la Sibiu va avea loc între 22 și 24 iulie 2022, abonamentele fiind deja disponibile online. Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019 - 2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment.

Mercyful Fate susține primul concert în România la ARTmania Festival 2022

Mercyful Fate, una dintre formațiile care au făcut parte din primul val de black metal de la mijlocul anilor 80 și care au exercitat o influență de necontestat asupra unor nume precum Metallica, Exodus sau Kreator, și-a început povestea cu King Diamond (voce) și Hank Shermann (chitară) în 1981, în Copenhaga.

Încă de la primul EP, lansat la numai un an de la înființare, trupa a atras atenția datorită sound-ului cu totul nou pe care-l aducea în lumea heavy metal, fiind difuzată în heavy rotation la radiourile de profil. În doar câțiva ani, datorită unei serii de albume marcante (de la Melissa, legendarul "Don’t Break The Oath" - 1984, la "In The Shadows" si pana la "9"), Mercyful Fate au atras aprecierea fanilor din întreaga lume și au devenit pionierii abordărilor des întâlnite ulterior în zona black metal – de la versurile indisolubil legate de ocultism, la fețele pictate, și până la estetica teatrală care învăluie show-urile acestui gen muzical.

După un al doilea hiatus, ce s-a întins din 1999 până în 2020, Mercyful Fate a revenit în forță, iar în 2022 va aduce în fața fanilor ARTmania energia legendară care i-a adus în atentia industriei muzicale internaționale.

Pain of Salvation revin pe scena din Piata Mare după șase ani de absență, aducând cel mai recent album, "Panther", un material ce explorează adâncimi și semnificații încă neatinse și care este dedicat tuturor celor neînțeleși - de la introverți la pasionați, de la cei timizi, la cei care nu se lasă învinși, de la visători la cei plini de furie și până la fiecare dintre cei care nu găsesc încă un sens sau un loc în era în care trăim.

Suedezii care s-au păstrat în primele linii ale scenei progressive internaționale de aproape trei decenii sunt binecunoscuți pentru albumele conceptuale pe care le lansează, iar acest din urmă material nu face excepție de la regulă.

"Panther", ce cuprinde 9 piese, vine la trei ani de la lansarea "In The Passing Light Of Day" și a fost înregistrat, mixat și produs de către Daniel Gildenlöw (liderul formatiei) și Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Devin Townsend). Dacă pe materialele din trecut suedezii au abordat teme precum războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, precum energia nucleară, natura divinității sau formarea individului, "Panther" pune în centrul demersului creativ individul, umanitatea, universul interior și conflictele dureroase născute din lipsa sensului și contradicțiile societății moderne.

După patru ani de absență, Leprous revin la ARTmania cu "Aphelion", cel de-al șaptelea album, mixat de Adam Noble (Placebo, Biffy Clyro, Nothing But Thieves) și masterizat de Robin Schmidt (The 1975, Placebo), un material plin de energie, viață, libertate, ce a fost compus fără gândire excesivă sau perfecționism exagerat.

Prin acest nou album, lansat la doar doi ani distanță de "Pitfalls", trupa nu se dezminte de titlul de formație în plină ascensiune, care nu se teme să experimenteze sau să surprindă și care sfidează orice încercare de încadrare în tipare. Într-o lume în care genul "progressive" oferă publicului o varietate de opțiuni, este nevoie de mult curaj și de multă personalitate pentru a reuși să mai întorci privirile oamenilor către tine. Iar Leprous este una dintre aceste trupe.

Dordeduh este un nume ce nu mai are nevoie de prezentări, o trupă ce contribuie de un deceniu la dezvoltarea scenei muzicale românești și care a impresionat anul acesta critica de specialitate în urma lansării "Har", un album mixat și masterizat de Jens Bogren (Opeth, Dimmu Borgir, Sepultura, Soilwork, Moonspell, Kreator, Ihsahn, Dark Tranquillity).

Dovadă stau recenzia celor de la Loudersound, care au laudat albumul timisorenilor, și cea a casei de discuri Prophecy Productions, potrivit cărora: "Cu cel de-al doilea album al lor, «Har», trupa Dordeduh din România a creat un album metal rar și unic, care sfidează încadrarea prea ușoară într-o anumita categorie, depășește limitele și oferă ceva nou și nemaiauzit. (...) «Har» este o piatra de hotar - si nu doar pentru metalul românesc. Dordeduh a făcut un salt cuantic artistic care promite să fie recunoscut drept unul dintre cele mai bune albume de metal ale anului".

Prețuri abonamente la ARTmania Festival 2022:

 • Abonamentele pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt în vanzare la prețul de 390 lei/ buc. + taxe, disponibile în limita stocului, dar nu mai târziu de data următorului anunț de lineup, care va avea loc în decursul lunii noiembrie 2021.

Despre ARTmania Festival

ARTmania Festival, primul festival românesc care a dezvoltat în România ideea de îmbinare dintre artă și divertisment, este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

De-a lungul edițiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Însă, ARTmania Festival nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

PUBLICITATE
Comentează

Toate stirile

Bucovina și Dordeduh la Arenele Romane: Program și reguli de acces

Bucovina și Dordeduh concertează la Arenele Romane pe 17 iulie. Consultă programul și regulile de acces la eveniment.

Publicat

pe

Bucovina în concert la Stelele Rockului Romanesc 2 pe 16 aprilie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În lumina noilor modificari ale capacităților și condițiilor de participare la concertele open air emise de autorități, am adăugat pentru acest eveniment și opțiunea de va prezenta și cu dovada de test rapid nu mai veche de 24 de ore / test RT-PCR făcut în ultimele 72 de ore, teste făcute în locații ACREDITATE, dar și cu dovada de anticorpi (pentru persoanele care se afla intre a 15-a si a 90-a zi de la confirmarea infectarii), toate acestea pe lângă dovada de vaccinare printată pentru fanii deja vaccinați până la data de maxim 6 iulie.

Organizatorii NU vor avea testare rapida la intrare în ziua concertului, publicul va fi rugat să vină cu dovada printată a testării în locații acreditate. La cumpărarea biletelor, publicul va trebui să bifeze cum va veni la show: cu dovada de vaccinare printată, dovadă de test rapid/PCR printată sau cu dovada de anticorpi, tot printată.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet valabil și pot intra la concert.

Programul concertului

 • 18:45 - Open Doors
 • 19:00 - 19:30 - Neon Prophecies
 • 20:00 - 21:20 - Dordeduh
 • 21:40 - 23:00 Bucovina

Reguli de acces

Accesul în incinta Arenelor Romane se face prin intrarea din parc (de jos) începând cu ora 18:45, iar concertele încep de la 19:00. După deschiderea porților, se poate intra la orice oră. Concertul are loc în aer liber.

La intrarea în perimetrul evenimentului, toti participanții vor fi perchezitionați de către agenții de securitate.

Nu va fi permis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau bauturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (publicul e rugat să vină cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Categorii de brățări și bilete:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.

Jetoane

În cadrul evenimentului se vor comercializa diverse sortimente de băuturi, vânzarea acestora făcându-se pe baza de jetoane care pot fi procurate de la casele special amenajate. Vânzarea produselor pe bază de jetoane facilitează o servire mai rapidă.

Accesul copiilor

Accesul copiilor cu vârsta sub 7 ani este gratuit, doar dacă sunt însoțiți de unul dintre părinți, posesor al unui bilet valid. Bilete gasiti la vanzare atat inainte de concert la preturi speciale, dar si la intrare in ziua concertului.

Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending