Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Maneskin a lansat o nouă piesă, "MAMMAMIA", adresată criticilor, clişeelor

Trupa cu cea mai care creştere de popularitate din 2021, Maneskin a lansat o nouă piesă pe 8 octombrie 2021. Se numeşte "MAMMAMIA" şi are o linie de bas familiară, folosită de trupă şi pe alte track-uri ale sale. E un single jucăuş şi care poate fi asociat mental cu o prezentare de modă sau un jaf posh dintr-o bancă.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Mammamia
Coperta single Maneskin Mammamia │ FOTO: Maneskin

Maneskin a câştigat în acelaşi an şi Eurovision 2021 şi SanRemo 2021 şi a cucerit topurile din toate ţările europene şi nu numai. "MAMMAMIA" este o piesă în limba engleză cu un pop-rock accelerat şi versuri foarte fredonabile. Lansarea piesei s-a făcut la clubul legendar din Berlin SO36, acolo unde s-au pus bazele mişcării punk din Germania şi unde David Bowie şi Iggy Pop erau omniprezenţi la un moment dat.

La conferinţa de lansare solistul Maneskin, Damiano David a explicat că piesa "MAMMAMIA" a fost compusă după câştigarea trofeului Eurovision 2021. Totul a durat doar câteva ore şi a implicat o canalizare a energiei, atât a celei pozitive după câştigarea trofeului, cât şi celei negative după acuzele aduse lui Damiano cu privire la consumul de droguri la finala Eurovision. Basista Victoria de Angelis a declarat că trupa nu a luat foarte în serios melodia, ea fiind jucăuşă, distractivă şi venind natural la sesiunea de înregistrări.

Versurile fac aluzie la toate conspiraţiile şi presupunerile legate de creşterea bruscă a popularităţii Maneskin. Toate criticile primite de muzicieni au fost transpuse în această melodie, dar şi cele mai ciudate speculaţii. Numele "MAMMAMIA" este poate cea mai populară exclamaţie italiană şi defineşte în acest caz reacţia oamenilor când faci ceva neaşteptat. În plus Damiano a vrut să ironizeze şi stereotipul italian cunoscut în toată lumea legat de astfel de expresii.

În ciuda creşterii în popularitate, Maneskin refuză să lucreze şi cu alţi compozitori, preferând independenţa. A bifat totuşi o colaborare importantă cu Iggy Pop, care a dat un nou suflu piesei "I Wanna Be Your Slave". La început de toamnă formaţia italiană a devenit muza unei campanii Gucci. Ce urmează pentru Maneskin? Un turneu deja sold out în Europa şi Marea Britanie în 2022, apoi intrarea în studio pentru a lucra la un nou album.

Deja sunt câteva piese gata conform lui Damiano David. Greu de crezut că formaţia era fondată doar acum 5 ani şi că devenea populară în 2017 odată cu terminarea show-ului "X Factor Italia" pe locul 2. Grupul a lansat până acum două albume de studio, "Il Ballo della vita" în 2018 şi "Teatro d'ira: Vol I" în 2021.

Comentează

Industria muzicala

Damiano David face aluzie la o carieră solo, în afara Maneskin

Maneskin a avut un an de foc, între lansarea albumului "Rush", un turneu global şi apoi o relansare a aceluiaşi album cu extra piese. Acum fanii află o veste care i-ar putea îngrijora şi anume că solistul Damiano David se gândeşte la o carieră solo.

Publicat

pe

Videoclip Maneskin Valentine
Videoclip Maneskin Valentine │ FOTO: Maneskin

Proaspăt sosiţi din etapa japoneză a turneului global, cei de la Maneskin au acordat un interviu recent în cadrul "The Allison Hagendorf Show". Acolo solistul a fost întrebat dacă ar face vreodată muzica în afară formaţiei italiene.

Iată răspunsul lui Damiano:

"De ce nu? Cred că ar putea fi un lucru foarte sănătos şi un lucru foarte distructiv. Singurul lucru care contează este cum te înţelegi cu trupa, pentru că trupa, ea e cea care mi-a dat tot ce am. Şi dacă am vreodată şansa să fac un proiect solo, trebuie să mă gândesc că e mulţumită lucrurilor făcute cu grupul.

Aceea este fundaţia mea. De acolo vin. Acolo m-am dezvoltat ca artist. Şi mai ales, sunt cei trei oameni care m-au susţinut întotdeauna şi mi-au ţinut spatele pe scenă. Şi întotdeauna am avut acest scut al trupei mele, al muzicienilor mei. Dacă eu greşesc, ei mă vor salva. Dacă ei greşesc, eu îl salvez.

Deci, asta e o dinamică care mă sperie, gândindu-mă la ea, că dacă într-o zi o să am un proiect solo, voi fi singur. Va fi totul pe umerii mei. "

Damiano a mai explicat şi că el crede că un proiect solo l-ar putea ajuta cu creativitatea în cadrul Maneskin, dar va ajuta şi ca fanii să înţeleagă grupul mai bine. A menţionat şi că vine un moment când fiecare artist trebuie să facă propriul proiect, să îşi definească mai bine personalitatea.

Trupa a lansat în toamna lui 2023 ediţia deluxe a albumului "Rush!", care include 5 piese noi, printre care şi "Honey (Are U Coming?)" sau "Valentine". Maneskin a început deja să fie cunoscută pentru faptul că în fiecare ţară în care merge cântă coveruri după hituri locale. I-am auzit cântând piese de la Dolly Parton, Juanes, Franz Ferdinand şi mulţi alţii.

Citește în continuare

Trending