Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lucia lansează EP-ul "IMMERSIA" și anunță premiera unui concert intim, filmat în Parcul Natural Comana

Lucia lansează cel de-al treilea material de studio, un EP cu 5 piese, intitulat ”IMMERSIA”. Adaptat perioadei pandemice, concertul de lansare va avea premiera online.

Publicat

pe

Lucia
Lucia │ FOTO: Raluca Mărgescu

Prefigurat de single-urile "Who", "Rogue" și "Simple", EP-ul IMMERSIA explorează un sound indie/ art pop modern. Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei și luând în considerare incertitudinile cu privire la posibilitatea organizării unui concert de lansare cu public, EP-ul va beneficia de o lansare neconvențională.

Pe 24 octombrie, pe canalul de YouTube al Luciei si pe platforma Overground Showroom va avea loc premiera concertului IMMERSIA Live, filmat în luna septembrie în mijlocul pădurii din Parcul Natural Comana. Concertul va fi disponibil gratuit.

"Proiectul IMMERSIA a pornit ca un copil de pandemie, născut din nevoia de a ne apropia din nou de public printr-un material care să facă oamenii să se simtă de parcă ar fi din nou acolo cu noi.

EP-ul de 5 piese și filmarea "IMMERSIA live", varianta lui live electroacustică filmată în mijlocul pădurii Comana, au fost co-finanțate de către AFCN, reușind cu sprijinul lor să ducem la capăt ideea pe care o coceam de ani întregi: un material captivant, de ascultat în tihnă, un microcosmos în care oamenii să se poată pierde sau, după cum spune și titlul, imersa complet. Din motivul ăsta, varianta live a fost gândită, înregistrată, mixată și masterizată pentru a fi ascultată în căști, în așa fel încât spațialitatea sunetului să teleporteze pentru 20 de minute ascultătorul acolo, alături de noi." – Lucia

TRAILER: Lucia - "IMMERSIA" (Live)

EP-ul IMMERSIA conține piesele: Simple (THE CALCULATION), Who (THE ANIMAL), Rogue (THE FLIGHT), Backseat (THE NOISE) și All of the Worlds (THE END). Fiecare dintre ele este însoțită de un artwork dedicat cu reprezentări vizuale randate 3D de către artistul vizual Matei Băcanu (@unmatei). Pe 22 octombrie, albumul va deveni disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală.

"În semn de solidaritate cu pădurea, care mi s-a părut locul perfect în care să invităm oamenii să ni se alăture în perioada asta în care am fost mai mult închiși între patru pereți, EP-ul nu va fi lansat sub formă fizică ca CD, ci ca art print. Less plastic is fantastic. Așa, cine vrea să ne susțină 'cumpărând albumul' poate să cumpere un poster cu un artwork minunat" spune Lucia.

"Immersia" (coperta noului EP lansat de Lucia)

"Immersia" (coperta noului EP lansat de Lucia)

EP-ul IMMERSIA a fost înregistrat și mixat la Unda Recording avându-i ca producători pe Alexei Țurcan și Dan Georgescu și masterizat de Emil Dragomirescu la Tides Audio. Proiectul IMMERSIA este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Comentează

Trending