Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lucia a lansat noul single "Simple" de pe noul său album, "IMMERSIA"

Una dintre cele mai apreciate voci tinere de la festivalurile locale, Lucia a lansat un nou single pe 1 octombrie 2021, "Simple". Melodia trip-hop se va regăsi pe viitorul EP al artistei şi primeşte un videoclip vizualizer cu un model geometric deconstruit.

Publicat

pe

Coperta single Lucia Simple
Coperta single Lucia Simple │ FOTO: Lucia

La graniţa dintre Massive Attack şi Apparat apare Lucia cu această piesă numită "Simple". Basul e cel care clădeşte fundaţia piesei, se adaugă o percuţie cuminte apoi, plus sintetizator şi sample-uri aeriene, eterice, înălţătoare. Peste toate vine vocea Luciei care ne trece prin numeroase trăiri şi se înalţă la frecvenţe ce ne testează auzul şi capacitatea de visare.

Pe măsură ce piesa evoluează se adaugă şi o chitară post rock şi părem să intrăm într-un soi de crescendo în ritm de sample-uri de bătăi din palme. Coperta cea albastră a noului single, pe care o vedeţi mai sus este o creaţie semnată Matei Băcanu, care s-a ocupat de ilustraţiile pieselor precedente ale artistei ("Who" şi "Rogue").

Despre acest track Lucia a spus următoarele:

"Simple" este coloana sonoră a realizării că nimic nu este simplu, dar totul este în același timp incredibil de puțin complicat și lipsit de sens: toți încercăm să rezolvăm ecuația asta, dar nimeni nu reușește cu adevărat. Vedeta piesei este clar linia de bas grăsană și complet neobrăzată: vă provoc să nu dați din cap pe ea, este absolut imposibil. Low end-ul se îmbină perfect cu percuția și cu elementele de sound design bibilite cu grijă, cum ar fi frânturile jucăușe de coarde.

Acesta este al treilea single de pe viitorul EP al artistei, "IMMERSIA", care se va lansa în toamna acestui an. Pe 26 august Lucia şi Andrei Zamfir de la the Mono Jacks au ţinut un concert special cu piese Radiohead adaptate, care au răsunat în Grădina Casei Universitarilor. În 2021 am putut asculta single-uri noi de la Lucia, precum "Who", care a primit un videoclip inspirat de Alice In Wonderland, în vreme ce melodia a arătat o nouă direcţie şi un nou sunet pentru muziciană.

Lucia a debutat în 2012 pe YouTube cu single-ul "Silence", fiind primul star muzical YouTube autentic al ţării noastre. Acel track a strâns peste 27 de milioane de vizualizări şi mulţi fani în toată lumea. A lansat până acum două materiale de studio, "Silence" şi "Samsara".

Comentează

Trending