Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un nou documentar despre Avicii va analiza "dintr-o perspectivă onestă" viața și cariera producătorului suedez

Avicii, cel mai mare artist al Suediei din ultima decadă, va fi readus în atenția publicului prin intermediul unui nou documentar. Evoluția sa, dar și tragica lui moarte, vor fi analizate și puse într-o nouă perspectivă de regizorul suedez Henrik Burman. Filmul va include interviuri și imagini cu regretatul producător, ce nu au mai fost prezentate publicului până acum.

Publicat

pe

Avicii (Tim Bergling) în 2017
Avicii (Tim Bergling) în 2017 │ FOTO: www.avicii.com

La aproape 3 ani și jumătate de la moartea lui Avicii, o nouă echipă de producție anunță realizarea unui documentar despre viața și cariera sa. Produs de regizorul suedez Björn Tjärnberg și Candamo Film în colaborare cu Swedish National Television, documentarul este filmat de Henrik Burman, care a regizat și documentarul "Yung Lean: In My Head" (2020).

Regizorul Henrik Burman: "Vreau ca acesta să fie un film care să surprindă publicul"

Filmul își propune să ofere o viziune amplă asupra "muzicii și artistului care au definit o eră și care au schimbat lumea muzicii pentru totdeauna". Va fi relatată "o poveste epică, intimă și foarte personală despre succesul său de neimaginat și dificultatea de a ține piept presiunii".

"Obiectivul meu e să ofer o perspectivă nouă, onestă asupra artistului Avicii și a vieții lui Tim. Vreau ca acesta să fie un film care să surprindă publicul și să schimbe imaginea publică a celui mai mare star internațional al Suediei, și făcând asta, să aducă lumină asupra a ceea ce muzica lui a însemnat pentru atât de mulți oameni", a declarat Henrik Burman.

Noul documentar este programat să apară în 2023. Acesta va include interviuri cu membrii familiei lui Tim Bergling, prietenii săi, dar și cu o parte dintre colegi. De asemenea, noi detalii vor fi puse în lumină prin intermediul unor imagini și interviuri cu Avicii care nu au mai fost publicate până acum.

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, a murit pe 20 aprilie 2018. La acea vreme, familia sa dezvăluia faptul că DJ-ul era încărcat de stres, îndoieli și neliniști înainte de a muri.

Cariera sa a început în 2007, după ce a colaborat cu mulți producători și DJ cunoscuți, precum John Dahlback și David Guetta. Avicii a cunoscut pentru prima dată succesul internațional la doar 22 de ani, când single-ul "Levels" (2011) s-a aflat pe primele poziții în topuri din peste 50 de țări. Au urmat hiturile "Wake Me Up!", "Hey Brother" și "Addicted to You". Artistul a concertat la noi în țară în 2015, în cadrul Untold Festival.

Comentează

Trending