Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Nick Cave lansează un single spoken word, "Shyness", bazat pe o scrisoare a fanilor

Puţini artişti mari au reuşit să facă senzaţie în segmentul spoken word, aşa că e uşor să îi numim. Ar fi Leonard Cohen, Bob Dylan, Henry Rollins dar şi Nick Cave. Artistul a lansat pe 23 septembrie single-ul spoken word "Shyness", care vorbeşte despre timiditate şi face paralelă cu o orchestră şi cu o cină romantică.

Publicat

pe

Coperta single Nick Cave Shyness
Coperta single Nick Cave Shyness │ FOTO: Nick Cave

Acest track spoken word este disponibil ca parte a unui nou single lansat că vinil de 7 inch. Noua creaţie artistică se bazează pe scrisori publicate pe site-ul Red Hand Files al artistului. "Shyness" aduce un crescendo, prin comparaţii cu momentul de tensiune ce apare înainte ca orchestra să cânte şi spune povestea unei cine romantice, unde timiditatea plutea în aer.

Pe un fundal cu o zbatere de insectă şi cu viori şi pian discrete în fundal aflăm cum tânărul Nick Cave a reuşit să spargă valul de timiditate într-o cină făcându-şi curaj să o sărute pe cea care avea să îi devină soţie. Muza Susie are o timiditate a unui colibri, ca şi cum ar fi "racordată la disconfortul altora". Această succesiune de metafore trebuie ascultată aşa cum e rostită de Nick Cave, într-un mod apăsat şi romantic, boem.

Totul se bazează pe două scrisori primite de Cave de la fanii Daniel şi Vera în octombrie 2019. Daniel a scris "Ce este timiditatea" iar Vera a întrebat "Cum a fost prima ta întâlnire cu soţia?". Tot în 2021 Cave a lansat un alt track bazat pe scrisorile Red Hand Files numit "Letter to Cynthia", care apărea pe un vinil de 7 inch alături de altă piesă, "Song for Cynthia". Ambele erau inspirate de o întrebare pusă de o fană numită Cynthia, care l-a făcut pe Cave să discute despre moartea fiului său Arthur.

Acest moment tragic va fi subiectul cărţii "Faith, Hope And Carnage" pe care muzicianul a anunţat-o recent. Cartea va fi publicată de către Canongate în toamna anului 2022 şi implică transcrierea a peste 40 de ore de conversaţii dintre solistul The Bad Seeds şi jurnalistul Sean O'Hagan de la publicaţia Observer. Tot în septembrie 2021 Nick Cave & The Bad Seeds au lansat o piesă înregistrată în perioada compunerii albumului "Ghosteen", pe numele său "Earthlings". Va fi inclusă pe viitorul LP cu rarităţi şi B-Sides, partea a doua.

Pe 22 septembrie Nick Cave şi-a sărbătorit ziua de naştere, împlinind 64 de ani. Artistul este activ din 1973 şi a fost unul dintre întemeietorii genului post-punk la finalul anilor '70. Opera sa este subiect de studiu academic, iar piesele sale au primit coveruri de la Johnny Cash, Metallica şi Snoop Dogg.

Comentează

Trending