Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Atomic TV revine: postul de muzică a primit licenţa CNA

Prima televiziune de muzică din România e gata să revină pe TV la 17 ani distanţă de la închiderea sa. E vorba despre Atomic TV, care a primit licenţa de la CNA în ultima săptămână din septembrie 2021, iar în octombrie va intra din nou pe televizoare.

Publicat

pe

Atomic TV revenire 2021
Atomic TV revenire 2021 │ FOTO: Atomic TV www.atomictv.ro

Povestea televiziunii de muzică Atomic TV începea pe 3 februarie 1999 şi înainte de lansare o serie de mari regizori din România (precum Tudor Giurgiu) au filmat clipuri pentru cele mai în vogă trupe ale momentului. BUG Mafia, La Familia, N&D, Viţa de Vie au avut materiale video special create pentru inaugurarea postului. Televiziunea s-a închis în 2004, dar a continuat să funcţioneze online până în 2006, cu mici sincope printr-o relansare în 2015, dar doar online.

Pe 28 septembrie 2021 Atomic TV a obţinut o nouă licenţă din partea CNA şi va renaşte. În noul proiect este implicat conform Paginademedia Nicolae Şerbu, om de afaceri care a mai avut legături cu Atomic şi în trecut. Viitoarea staţie TV va emite în SD şi HD, sub denumirea de ATOMIC. Investiţia iniţială este de 250.000 de euro, în echipamente şi programe.

Operatorul de cablu INES a ajuns la un acord cu investitorul pentru a prelua acest canal de muzică. Înainte de emisia TV va începe şi emisia în online, unde se va emite în 4K. Atomic TV debutează cu scopul declarat de a sprijini artiştii din România şi promite că va difuza muzică românească în proporţie de 80%. Există şi colaborări cu majoritatea şcolilor de muzică din ţară şi o dorinţă de a descoperi noi talente.

Atomic TV a fost un pionier la debut în 1999, devenind principalul post muzical din România. Printre emisiunile sale apreciate se numără "Atomic Cafe", "Selector", "Reactor", "Insomnia", "Vibraţii", "Aria 52", "Rockada", dar şi "Romanian Top 100" şi "Febra". Din cauza datoriilor acumulate de către firma Empire, cea care a produs o bună parte din videoclipurile difuzate pe post, marca "Atomic" a fost scoasă la vânzare. A urmat o perioadă de procese, iar Atomic TV s-a rebranduit în TV K Lumea (sloganul original al postului) în 2004.

Comentează

Trending