Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Angela Gheorghiu a lansat volumul biografic "O viață pentru artă"

Angela Gheorghiu, soprana care a cucerit întreaga lume, și-a lansat biografia și în România. "Angela Gheorghiu. O viață pentru artă", apărută pentru prima oară la Londra, în 2018, ("Angela Gheorghiu. A Life for Art") este scrisă în dialog cu scriitorul, lectorul și realizatorul de documentare Jon Tolansky.

Publicat

pe

Angela Gheorghiu
Angela Gheorghiu │ FOTO: Qreator

Angela Gheorghiu este unul dintre cei mai pasionați și talentați artiști de operă ai zilelor noastre, o personalitate monumentală, a cărei intensitate și ardoare, atât pe scenă, cât și în viața de zi cu zi, au captat atenția lumii operei mondiale. Alcătuită mai ales din interviuri în exclusivitate, această biografie autorizată a superstarului internațional de operă acoperă viața și cariera artistei de la anii copilăriei petrecuți în România comunistă la debutul spectaculos de la Covent Garden din 1992 și până la spectacolele celebre de pe marile scene ale lumii.

Angela Gheorghiu: "Cortina se ridică și, pentru întâia oară, libretul este numai și numai al meu"

În paginile cărții, artista dezvăluie noi perspective ale interpretării multora dintre rolurile ei legendare și povestește despre colaborările cu cele mai proeminente figuri din lumea operei.

"Prin această poveste îmi doresc să vă împărtășesc cu propriile cuvinte, din perspectiva mea, a modo mio, întâmplările, persoanele, emoțiile, frământările, locurile, reușitele, străduințele care vreme de mai bine de un sfert de secol au fost surprinse în miile de povestioare pe care alții le-au scris ori le-au spus despre mine. Cortina se ridică și, pentru întâia oară, libretul este numai și numai al meu", mărturisește artista.

Franco Zeffirelli: "Numai una este Angela Gheorghiu"

Amintirile Angelei Gheorghiu sunt ritmate de comentarii și mărturii ale unor nume celebre din lumea muzicală și artistică, precum Grace Bumbry, José Carreras, Plácido Domingo, Marilyn Horne, Bryn Terfel și Franco Zeffirelli.

"O dezlănțuire instantanee de vitalitate, talent și frumusețe – ca fulgerul! Și dă dovadă de un extraordinar profesionalism. Nu poți ajunge la o poziție atât de înaltă fără să muncești din greu. A pornit la drum cu o voce minunată, desigur, însă talentul trebuie dezvoltat prin disciplină și inteligență, lucruri pe care ea le are din plin. De aceea – și spun asta cu tot respectul față de ceilalți cântăreți –, ea este astăzi unică. Numai una este Angela Gheorghiu." – Franco Zeffirelli

JON TOLANSKY este specializat în realizarea de documentare pentru organizații radio internaționale și companii de înregistrări globale. Pentru aceste reportaje, el a lucrat îndeaproape cu unii dintre cei mai cunoscuți și importanți cântăreți din ultimele decenii, precum Angela Gheorghiu, José Carreras, José van Dam, Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Hampson, Luciano Pavarotti, Giuseppe di Stefano, Jon Vickers. De asemenea, a scris considerabil pentru Opera Magazine, Gramophone și alte reviste specializate în muzică clasică.

Volumul "Angela Gheorghiu. O viață pentru artă" poate fi achiziționat de pe site-ul oficial Curtea Veche, la prețul de 75 lei.

Comentează

Trending