Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Simon Gallup părăsește trupa The Cure: "M-am săturat să fiu trădat"

Simon Gallup, basistul trupei The Cure, a anunțat că părăsește formația, după 40 de ani de activitate și 11 albume lansate împreună cu vocalistul Robert Smith. "M-am săturat să fiu trădat", a replicat acesta pe Facebook unui fan care a dorit să afle motivul plecării.

Publicat

pe

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Fără a face un mare eveniment din asta, Simon Gallup a dezvăluit că pleacă din formația The Cure. Basistul s-a alăturat trupei în 1979, dedicându-și 40 de ani muzicii în acest grup, alături de membri The Cure care între timp au plecat, și mereu împreună cu Robert Smith, vocalistul și cârma formației, de la geneză și până în prezent.

"Cu o ușoară apăsare în inimă vă anunț că nu mai sunt un membru al trupei The Cure! Le urez mult succes tuturor ...", a scris muzicianul în vârstă de 61 de ani pe pagina sa de Facebook.

Simon Gallup: "Sunt OK...pur și simplu m-am săturat să fiu trădat"

Lipsa justificării deciziei sale a condus la un val de întrebări în online, astfel ieșind la iveală și o primă explicație, la fel de criptică, însă, ca și primul său mesaj.

"Sunt OK...pur și simplu m-am săturat să fiu trădat", a replicat basistul, răspunzând întrebărilor firești: <<E totul în regulă? Ești OK?>>.

Acest anunț, venit pe nepusă masă, e cât se poate de surprinzător, considerând că formația se pregătește să lanseze două albume, ce ar putea fi chiar ultimele, dacă punem la socoteală cele mai recente declarații ale lui Robert Smith.

"Noile piese The Cure sunt foarte emoționante. E experiența a 10 ani din viață distilată în câteva ore de muzică intensă. Și nu pot să-mi imaginez că am mai putea face altceva. Eu cu siguranță nu mai pot face asta din nou", spunea Robert Smith în iunie, într-un interviu pentru The Sunday Times.

Robert Smith: "Am avut niște perioade dificile de-a lungul anilor, dar am reușit să păstrăm o prietenie foarte puternică"

Simon Gallup și Robert Smith nu au fost întotdeauna în cele mai bune relații, cel puțin în primii ani ai formației. În 2019, însă, cei doi păreau să fie în termeni buni, Smith declarând pentru NME"e un echilibru bun" între ei.

"Pentru mine, inima trupei, atunci când suntem pe scenă, a fost întotdeauna Simon, și mi-a fost mereu cel mai bun prieten. E ciudat că, de-a lungul anilor și deceniilor, a fost adeseori trecut cu vederea. Nu acordă interviuri, nu iese în evidență, nu joacă rolul unui actor secundar mie atunci când suntem în public, și totuși este absolut vital pentru ceea ce facem.

Am avut niște perioade dificile de-a lungul anilor, dar am reușit să păstrăm o prietenie foarte puternică, care s-a consolidat, pentru că a pornit de la experiențele pe care le-am împărtășit când eram adolescenți. Când ai astfel de prieteni, mai ales pentru o perioadă atât de lungă de timp, ar trebui să se întâmple ceva cu adevărat extraordinar pentru ca acea prietenie să se rupă. Ai atât de multe lucruri în comun, atât de multe experiențe trăite, pur și simplu nu vrei să pierzi astfel de prieteni", spunea Smith în urmă cu doi ani.

Nu se știe încă ce anume s-a schimbat de la momentul acestei declarații. Simon nu a oferit mai multe detalii și nici Robert Smith nu a făcut vreo declarație cu privire la plecarea din trupă a "celui mai bun prieten" al său.

Trending