Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Gorillaz a lansat un EP surpriză, "Meanwhile"; Ascultă cele 3 piese noi

Gorillaz dădea de ceva vreme semne că se pregăteşte să lanseze ceva nou, cântând câteva piese noi la evenimentele la care a participat în această vară. Pe 26 august au lansat un EP cu 3 piese noi, intitulat "Meanwhile" şi axat pe colaborări. Noile track-uri se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta album EP Gorillaz Meanwhile
Coperta album EP Gorillaz Meanwhile │ FOTO: Gorillaz

Noul EP surpriză "Meanwhile" e gândit pentru a sărbători Notting Hill Carnival, iar trupa de personaje virtuale a colaborat pe acest material cu artişti ca AJ Tracey, Jelani Blackman şi Alicai Harley. Titlul noului disc provine de la Meanwhile Gardens, locul unde formaţia şi-a ţinut primul concert live în anul 2000. Acolo au cântat legendara piesă "Clint Eastwood" la Middle Row Records.

Acest release soseşte la timp pentru party-urile de final de vară din UK şi pentru weekend-ul prelungit Bank Holiday. E conceput să aducă lumea pe ringul de dans, cu beat-uri ritmate şi o voce baritonală a rapperilor de pe single care îţi pătrunde în creier mai ceva decât colaborările lui Lil Dicky. Sintetizatoarele sunt surpriza plăcută de pe piesa "Meanwhile", care are ceva din începuturile carierei lui Major Lazer.

Gorillaz a intrat deja în sezonul aniversărilor, sărbătorind 20 de ani de la albumul său de debut din 2001. Vom avea parte şi de o relansare, cu piese remasterizate, dar şi extra-uri, B Sides şi demo-uri. Piesa titulară de pe noul EP a primit un preview la concertele sold out ale trupei de la arena O2 din Londra, iar unul a fost dedicat exclusiv cadrelor medicale.

Damon Albarn, liderul trupei a declarat că noua muzică pe care o scoate Gorillaz are o "tematică de carnaval". "Jimmy Jimmy" este la graniţa dintre reggae şi un hip-hop ceva mai vesel şi ritmat, adecvat lui 2021. "Deja Vu" păstrează influenţele insulare şi are o cantitate şi mai mare de reggae şi o percuţie foarte puternică.

Gorillaz trebuia să fie headliner la Electric Castle 2021, alături de Deftones, dar schimbările provocate de pandemie au împiedicat trupa să ajungă la noi.

În 2020 grupul a lansat proiectul all star "Song Machine", care includea colaborări cu Robert Smith, Elton John, St. Vincent, dar şi ScHoolboy Q, Beck, Slowthai şi Jpegmafia. În plus, formaţia a lansat "Gorillaz Almanac", o carte care ilustrează cele două decenii de carieră ale acestui colectiv de artişti.

Comentează

Trending