Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Charlie Watts, toboşarul Rolling Stones a murit; Artistul avea 80 de ani

Charlie Watts, membru de bază al trupei Rolling Stones a murit pe 24 august 2021, la vârsta de 80 de ani. Artistul se alătura formaţiei în ianuarie 1963 la un an după fondarea Rolling Stones. A cântat alături de Mick Jagger, Keith Richards şi Brian Jones. Avem detalii despre viaţa şi cariera sa în articol.

Publicat

pe

Charlie Watts tobosar Rolling Stones portret
Charlie Watts tobosar Rolling Stones portret │ FOTO: Rolling Stones

Născut pe 2 iunie 1941, muzicianul, pe numele său complet Charles Robert Watts a început să cânte la tobe în cluburile de rhythm and blues din Londra. În adolescenţă şi tinereţe avea o aplecare spre artele grafice, dar muzica l-a atras mai mult. Ce a urmat a fost o carieră de 62 de ani, iar Charlie a fost vital pentru ritmul impus pieselor trupei britanice, un veritabil metronom pentru mişcările frenetice ale lui Mick Jagger.

În vreme ce era toboşar în cadrul Rolling Stones, Watts a fost şi designer pentru artwork, coperte de album şi chiar scene din turnee. Watts, alături de Jagger şi Richards sunt singurii din trupă care au apărut pe toate albumele de studio. Muzicianul a citat mereu jazz-ul drept principala influenţă asupra stilului său de a cânta la tobe. Pe lângă cariera alături de Rolling Stones, muzicianul avea şi propriul grup, Charlie Watts Quintet şi a apărut şi la Ronnie Scott's Jazz Club cu Charlie Watts Tentet.

În 2006 a fost introdus în Hall of Fame-ul "Modern Drummer", iar în 2016 ajungea pe locul 12 în topul revistei Rolling Stone pentru cei mai buni 100 de toboşari.

Watts avea origini modeste, locuind în copilărie într-o casă prefabricată în zona Wembley din Londra, care fusese bombardată de nemţi în Al Doilea Război Mondial. Pe atunci şi-a construit singur o tobă dintr-un banjo desfăcut plasat pe un suport. Primul său set de tobe venea în 1955, la vârsta de 14 ani. De-a lungul deceniilor Charlie Watts a devenit cunoscut ca gentleman-ul grupului Rolling Stone şi un bărbat mereu bine îmbrăcat, prinzând chiar câteva topuri cu cei mai bine îmbrăcaţi artişti.

The Daily Telegraph l-a numit "World's Best Dressed Man", iar în 2006 Vanity Fair l-a pus în Hall of Fame-ul celor mai bine îmbrăcate celebrităţi.

De-a lungul vieţii muzicianul a avut probleme cu sănătatea, iar în anii '80 ele s-au agravat din cauza abuzului de droguri şi alcool. În iunie 2004 a fost diagnosticat cu cancer la gât, deşi renunţase la fumat încă din anii '80. A făcut tratament cu radiaţii, iar cancerul a intrat în remisie. Lucrurile nu păreau să arate bine atunci când pe 5 iunie 2021 trupa a anunţat că Watts nu va participa la turneul "No Filter", pe care Rolling Stones în ţinea în SUA.

O "procedură medicală" neprecizată ar fi fost motivul, iar Steve Jordan îi lua locul lui Charlie la tobe. Watts lasă în urmă o carieră uriaşă, cu 30 de albume de studio şi vânzări de peste 200 de milioane de albume pe parcursul a 6 decenii.

Comentează

Trending