Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Asking Alexandria a lansat piesa "Alone Again" şi a anunţat un nou album

Formaţia metalcore Asking Alexandria e gata să ne ofere un nou material discografic, anticipat de single-ul "Alone Again". Acesta primeşte un videoclip cu versuri pe care îl vizionaţi mai jos şi alături de el aflaţi şi detalii despre noul LP.

Publicat

pe

Coperta single Asking Alexandria Alone Again
Coperta single Asking Alexandria Alone Again │ FOTO: Asking Alexandria

"Alone Again" începe cu un aer dramatic, de rock opera, infuzat cu ceva emotivitate neaşteptată şi riff-uri sacadate. Acesta este primul single de pe noul album din 2021, "See What's On the Inside". Trupa Asking Alexandria e prolifică, de vreme ce în 2020 a lansat albumul "Like a House on Fire". De această dată a semnat o înţelegere cu casa de discuri Better Noise Music şi va lansa discul cel nou pe 1 octombrie 2021.

Single-ul proaspăt apărut aduce o schimbare de sound, o extra melodicitate şi solistul pare a fi schimbat modul în care atacă versurile. Are ceva din solistul Fall Out Boy combinat cu Nikki Sixx în Sixx AM, dar într-o variantă ceva mai dură. Nu mai avem growl-uri şi ţipete totuşi, dar se compensează cu solo-uri de la chitaristul Ben Bruce.

Muzicianul a declarat următoarele despre noul album:

"Alone Again" şi restul albumului este rezultatul reconectării noastre şi reîndrăgositirii de ceea ne-a făcut să pornim trupa. Nu e vreun giumbuşluc, doar noi cinci cântând la instrumente atât de tare şi de zgomotos pe cât putem. La un moment dat în vieţile noastre ne simţim cu toţii pierduţi şi confuzi cu privire la cine suntem şi cine am vrea să fim. Cred că piesa ne va uni pe toţi în acest sentiment.

Suntem încântaţi să v-o oferim şi nu doar melodia, ci şi noul album. Am revenit la rădăcinile noastre ca muzicieni şi am vrut să repornim acea pasiune şi iubire pentru rock şi metal. Metallica, Led Zeppelin, Queen, Nirvana, Soundgarden, Aerosmith, AC/DC... toţi cei mari de care ne-am îndrăgostit când eram mici au influenţat noul album şi nu am putea fi mai încântaţi.

În 2021 l-am auzit pe solistul Asking Alexandria, Danny Worsnop colaborând cu Papa Roach pe piesa "Broken As Me", într-o versiune remasterizată a single-ului din 2015.

Comentează

Albume noi

Asking Alexandria a lansat EP-ul "Dark Void"

Mărturisesc că odată cu EP-ul lansat de Asking Alexandria la început an 2024, am aflat şi ceva nou despre trupa. Şi anume a fost fondată în... Dubai. Ce piese noi ne propune EP-ul "Dark Void" şi care e treaba cu Dubai aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP
Coperta album Asking Alexandria Dark Void EP

Anul 2024 a început cu trupa britanică Asking Alexandria lansând EP-ul "Dark Void". Asta deşi în 2023 primisem un LP complet nou, "Where Do We Go From Here?", care a sosit prin Better Noise Music. EP-ul a apărut pe 12 ianuarie 2024 pe platformele digitale şi include 5 piese, printre care şi versiunea originală de "Dark Void", alături de un radio edit nou, o versiune de pian şi una remixata de Sullivan King.

Track-ul face referire la probleme mentale, precum depresie, anxietate şi singurătate. Versurile sunt şi despre tăria de a te confrunta cu toţi aceşti demoni interni.

Lansarea nu a venit ca o coincidenţă, a fost aleasă special vinerea de dinainte de Blue Monday. Blue Monday este cea mai deprimantă zi din an, 15 ianuarie în 2024. E ziua cea mai deprimantă din an, de obicei a treia zi de luni din ianuarie. Pe EP-ul cel nou se mai află şi melodia cu influenţe electronice, "Nothing Left", care a primit şi un lyric video proaspăt, pentru a sărbători materialul nou lansat.

În 2023 Asking Alexandria a lansat al optulea său album din discografie, "Where Do We Go From Here?", care include hitul sau de la posturile de radio rock din vest, "Psycho". E un material produs şi mixat de către Matt Good, care a colaborat cu From First to Last, trupă de metal a lui Sonny Moore, cunoscut mai bine sub numele de DJ Skrillex. A mai lucrat şi cu Hollywood Undead.

Discul a strâns 43 de milioane de stream-uri de la debut. Trupa a avut şi momente grele acum jumătate de deceniu, când l-a înlocuit pe solistul Danny Worsnop, plecat să înceapă o carieră solo. El a revenit între timp în trupă, unde colaborează cu Ben Bruce (chitara), Cameron Liddell (chitara ritm), Sam Bettley (bas) şi James Cassells (tobe).

Ben Bruce a format Asking Alexandria în Dubai în 2006, având membri complet diferiţi. Mutarea în UK venea în 2008.

Citește în continuare

Trending