Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Asking Alexandria a lansat piesa "Alone Again" şi a anunţat un nou album

Formaţia metalcore Asking Alexandria e gata să ne ofere un nou material discografic, anticipat de single-ul "Alone Again". Acesta primeşte un videoclip cu versuri pe care îl vizionaţi mai jos şi alături de el aflaţi şi detalii despre noul LP.

Publicat

pe

Coperta single Asking Alexandria Alone Again
Coperta single Asking Alexandria Alone Again │ FOTO: Asking Alexandria

"Alone Again" începe cu un aer dramatic, de rock opera, infuzat cu ceva emotivitate neaşteptată şi riff-uri sacadate. Acesta este primul single de pe noul album din 2021, "See What's On the Inside". Trupa Asking Alexandria e prolifică, de vreme ce în 2020 a lansat albumul "Like a House on Fire". De această dată a semnat o înţelegere cu casa de discuri Better Noise Music şi va lansa discul cel nou pe 1 octombrie 2021.

Single-ul proaspăt apărut aduce o schimbare de sound, o extra melodicitate şi solistul pare a fi schimbat modul în care atacă versurile. Are ceva din solistul Fall Out Boy combinat cu Nikki Sixx în Sixx AM, dar într-o variantă ceva mai dură. Nu mai avem growl-uri şi ţipete totuşi, dar se compensează cu solo-uri de la chitaristul Ben Bruce.

Muzicianul a declarat următoarele despre noul album:

"Alone Again" şi restul albumului este rezultatul reconectării noastre şi reîndrăgositirii de ceea ne-a făcut să pornim trupa. Nu e vreun giumbuşluc, doar noi cinci cântând la instrumente atât de tare şi de zgomotos pe cât putem. La un moment dat în vieţile noastre ne simţim cu toţii pierduţi şi confuzi cu privire la cine suntem şi cine am vrea să fim. Cred că piesa ne va uni pe toţi în acest sentiment.

Suntem încântaţi să v-o oferim şi nu doar melodia, ci şi noul album. Am revenit la rădăcinile noastre ca muzicieni şi am vrut să repornim acea pasiune şi iubire pentru rock şi metal. Metallica, Led Zeppelin, Queen, Nirvana, Soundgarden, Aerosmith, AC/DC... toţi cei mari de care ne-am îndrăgostit când eram mici au influenţat noul album şi nu am putea fi mai încântaţi.

În 2021 l-am auzit pe solistul Asking Alexandria, Danny Worsnop colaborând cu Papa Roach pe piesa "Broken As Me", într-o versiune remasterizată a single-ului din 2015.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România; Află motivul

Se pare că 2023 ne aduce aproape la fel de multe anulari şi amânări de concerte ca în perioada pandemiei. După Five Finger Death Punch, Sam Smith şi câţiva artişti la SAGA, acum şi Asking Alexandria şi-a anulat concertul din România.

Publicat

pe

Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023
Poster concert Asking Alexandria Quantic 2023 │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria a forţată să îşi anuleze restul turneului european, după ce toboşarul, James Cassells şi-a rupt piciorul. Anunţul vine la doar o zi după ce trupa şi-a anulat concertul din Estonia din acelaşi motiv. Vestea vine după ce Five Finger Death Punch şi-a anulat concertul de la noi din cauza unor probleme cu hernia pentru solistul Ivan Moody.

Am avut parte şi de o anulare a lui Sam Smith la Summer In the City, iar la SAGA nu au mai venit Wiz Khalifa, Lil Nas X şi Sickick. Revenind totuşi la Asking Alexandria, trupa tocmai ne oferise două piese noi în iunie 2023: "Psycho" şi "Bad Blood". Ei bine nu le mai auzim pe 4 iulie 2023 în Quantic, deoarece grupul nu mai poate ajunge la noi... şi nici în alte ţări din Europa.

Iată declaraţia oficială a trupei:

După ce a văzut un alt specialist în Estonia, acesta l-a sfătuit pe James să îşi odihnească piciorul rupt. Cântatul la tobe nu este o opţiune pentru el în acest moment. Acestea fiind zise nu avem de ales şi trebuie să anulăm restul turneului european.

Grija noastră principală este de a îl pune pe James pe picioare şi şi cânte la tobe din nou fără a îi provoca daune pe termen lung. Vă mulţumim tuturor pentru toată dragostea, susţinerea şi înţelegerea în această perioadă grea. Să vă oferim aceste veşti nu e niciodată uşor, aşa că înseamnă mult pentru noi.

Între timp Asking Alexandria se pregăteşte să lanseze albumul cu numărul 8 din discografia să. Se numeşte "Where Do We Go From Here?" şi va sosi la toamnă prin casă de discuri Better Noise Music. De pe LP am ascultat single-ul "Dark Void" în luna mai, cu o revenire la rădăcinile metalcore ale grupului.

Citește în continuare

Muzică nouă

Asking Alexandria lansează două piese noi: "Psycho" şi "Bad Blood"

Asking Alexandria, trupa de rock alternativ care va cânta în România în curând a lansat două piese noi pe 16 iunie 2023. E vorba despre "Psycho" şi "Bad Blood", iar britanicii ne pregătesc şi un album complet nou, care soseşte la toamnă.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Psycho
Videoclip Asking Alexandria Psycho │ FOTO: Asking Alexandria

Noul album de studio Asking Alexandria se numeşte "Where Do We Go From Here?" şi va sosi în această toamnă prin Better Noise Music. Primul single de pe LP a fost "Dark Void", lansat în luna mai a acestui an şi revenind la rădăcinile metalcore al formaţiei. A fost bine primit de public, cu 5 milioane de stream-uri şi 1 milion de vizualizări. Acum avem alte două single-uri noi, "Psycho" şi "Bad Blood".

"Psycho" a primit şi un videoclip oficial, care se axează pe experienţa muzicienilor din turneu. Începe cu un solo fulgerător de tobe, plus un mixaj de Slipknot light. Apoi vine şocul... trupa face muzică trap. E o abordare spre pop şi trap la care nu ne aşteptam de la solistul Danny Worsnop, dar refrenul face track-ul să sune a hit de radio. Părţile de voce cu autotune amintesc de Imagine Dragons şi 30 Seconds to Mars.

Chitaristul Ben Bruce a explicat că acest single este despre momentul când te simţi prins în propria ta minte sau într-o relaţie sau abuz de droguri sau băutură. Poate eşti blocat într-un job pe care îl urăşti, poate că te lupţi cu tine însuţi să afli de ce ai rămas la cel job, cam acestea sunt ideile din spatele piesei. E asociat ca stil cu albumul "Like a House on Fire", dar şi-a găsi loc şi pe "From Death to Destiny".

"Bad Blood" e ceva mai apropiată de Asking Alexandria clasică şi începe cu o voce blândă şi riff-uri ceva mai nervoase, dar tobele sunt la un complet alt nivel. Toboşarul pare a munci overtime pe viitorul album, cu un BPM impresionant. Şi riff-urile de chitară sunt on point şi piesa se anunţă motiv de mosh pit la viitoarele concerte, inclusiv cel din Quantic.

Ultimul album lansat de Asking Alexandria a fost cel din 2021, "See What's On the Inside", iar numele noului disc a fost anunţat de solistul Danny Worsnop la festivalul Download din UK acum o săptămână. Se vrea a fi o recapitulare a 15 ani de carieră şi o încercare de "hai să vedem ce merge acum, cum merge industria asta acum", dacă ne luăm după spusele solistului.

Grupul s-a alăturat casei de discuri Better Noise Music în 2021.

Citește în continuare

Trending