Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Asking Alexandria a lansat piesa "Alone Again" şi a anunţat un nou album

Formaţia metalcore Asking Alexandria e gata să ne ofere un nou material discografic, anticipat de single-ul "Alone Again". Acesta primeşte un videoclip cu versuri pe care îl vizionaţi mai jos şi alături de el aflaţi şi detalii despre noul LP.

Publicat

pe

Coperta single Asking Alexandria Alone Again
Coperta single Asking Alexandria Alone Again │ FOTO: Asking Alexandria

"Alone Again" începe cu un aer dramatic, de rock opera, infuzat cu ceva emotivitate neaşteptată şi riff-uri sacadate. Acesta este primul single de pe noul album din 2021, "See What's On the Inside". Trupa Asking Alexandria e prolifică, de vreme ce în 2020 a lansat albumul "Like a House on Fire". De această dată a semnat o înţelegere cu casa de discuri Better Noise Music şi va lansa discul cel nou pe 1 octombrie 2021.

Single-ul proaspăt apărut aduce o schimbare de sound, o extra melodicitate şi solistul pare a fi schimbat modul în care atacă versurile. Are ceva din solistul Fall Out Boy combinat cu Nikki Sixx în Sixx AM, dar într-o variantă ceva mai dură. Nu mai avem growl-uri şi ţipete totuşi, dar se compensează cu solo-uri de la chitaristul Ben Bruce.

Muzicianul a declarat următoarele despre noul album:

"Alone Again" şi restul albumului este rezultatul reconectării noastre şi reîndrăgositirii de ceea ne-a făcut să pornim trupa. Nu e vreun giumbuşluc, doar noi cinci cântând la instrumente atât de tare şi de zgomotos pe cât putem. La un moment dat în vieţile noastre ne simţim cu toţii pierduţi şi confuzi cu privire la cine suntem şi cine am vrea să fim. Cred că piesa ne va uni pe toţi în acest sentiment.

Suntem încântaţi să v-o oferim şi nu doar melodia, ci şi noul album. Am revenit la rădăcinile noastre ca muzicieni şi am vrut să repornim acea pasiune şi iubire pentru rock şi metal. Metallica, Led Zeppelin, Queen, Nirvana, Soundgarden, Aerosmith, AC/DC... toţi cei mari de care ne-am îndrăgostit când eram mici au influenţat noul album şi nu am putea fi mai încântaţi.

În 2021 l-am auzit pe solistul Asking Alexandria, Danny Worsnop colaborând cu Papa Roach pe piesa "Broken As Me", într-o versiune remasterizată a single-ului din 2015.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Asking Alexandria cântă cu Within Temptation pe piesa "Faded Out"

Colaborarea finalului de primăvară este cea dintre Asking Alexandria şi Within Temptation, pe piesa "Faded Out". Nu ştiam că vocea lui Danny Worsnop putea suna aşa bine alături de cea a lui Sharon Den Adel. Melodia se ascultă în articol, unde găsiţi şi un videoclip în care apar ambele trupe.

Publicat

pe

Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out
Videoclip Asking Alexandria Within Temptation Faded Out │ FOTO: Asking Alexandria

Asking Alexandria lansase deja piesa "Faded Out" cu ceva vreme în urmă, dar acum a refăcut track-ul astfel încât să o includă şi pe Sharon Den Adel, solista Within Temptation. Această compoziţie va apărea pe coloana sonoră a filmului "The Retaliators", o creaţie Better Noise care apare în toamna lui 2022. Câteva momente sunt memorabile în această piesă. Începem cu acea chiară care "miaună" foarte plăcut pentru urechile noastre, amintind de un sample de dubstep.

Apoi e porţiunea când Sharon intră total neaşteptat pe piesă, cu estetica unui star rock din anii '80. Şi nu uităm de partea în care Danny Worsnop pare a îşi pierde respiraţia după ce accelerează flow-ul foarte mult. Îl auzim şi cu vocalize lungi şi cântat curat mai mult decât de obicei. În clip apare o relaţie disfuncţională, în care doi parteneri trăiesc o relaţie complet alienată de lumea normală.

Clipul a fost regizat de Michael Lombardi şi este un derivat din popularul serial Apple TV+, "Severance". Acolo o serie de personaje trăznite au o operaţie pe creier, care le separa eu-ul de la muncă de cel de acasă.

Asking Alexandria se află acum în turneu în Statele Unite alături de trupă nominalizată la Grammy Nothing More. Grupul britanic a lansat recent EP-ul "Never Gonna Learn", denumit după al doilea single de pe albumul său apreciat din 2021, "See What's On th eInside". A lansat şi o piesă în colaborare cu Maria Brink, solista trupei In This Moment.

Within Temptation a lansat în 2021 piesa "Shed My Skin", după ce lansase "The Purge", iar pe ambele a inclus elemente de rock alternativ şi multiple influenţe electronice. Grupul olandez de metal simfonic a lansat ultimul album în 2019, "Resist" combinând metal-ul alternativ cu cel simfonic. Formaţia este aşteptată pe 26 august la festivalul WTF - Way Too Far Rock Festival 2022 la Bistriţa, alături de Gotthard, Evergrey, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz.

Citește în continuare

Trending