Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Adi Despot a fost invitat la podcastul lui Gojira/Happy Fix: "urăsc banii, iar muzica e sfântă"

Cel mai nou invitat al podcastului "Aproximativ Discuţii" al lui DJ Gojira de la Happy Fish TV a fost Adi Despot, solistul formaţiei Viţa de Vie. A fost o prezenţă tonică, mult mai plină de energie decât apariţia de la "Window Shopping" la Porc TV. Podcastul se vizionează şi disecă mai jos.

Publicat

pe

Adi Despot podcast DJ Gojira Happy Fish TV 2021
Adi Despot podcast DJ Gojira Happy Fish TV 2021 │ FOTO: Happy Fish TV

Cu 25 de carieră Viţa de Vie în spate, Adrian Despot a vorbit despre obsesia pentru bani a poporului român, sau mai degrabă a umanităţii. A vorbit timp de 3 ore cu DJ Gojira, iar faptul că au trecut 3 ore pare a fi ca o glumă meta legată de celebrul "3" al lui Adi Despot, care de altfel a şi fost subiect de discuţii. Muzicianul pare a fi trecut peste depresia şi astenia invocată în alte podcasturi la începutul lui 2021, poate şi stimulat de gig-urile din ultima vreme.

Solistul Viţa de Vie a menţionat că se aştepta să aibă nevoie de 10 concerte pentru a îşi intra în mână, dar s-a regăsit, şi chiar mai în formă ca oricând după doar 3 reprezentaţii. Am aflat şi insight-uri despre alţi artişti, precum faptul că lui Cheloo îi place să se legene pe beat atunci când compune o piesă şi o simte foarte fizic. Am aflat şi că toboşarul Viţa de Vie Pupe e un adevărat monstru la tobe, iar DJ Gojira îl considera toboşarul numărul 1 din ţară.

De asemenea, am avut şi un crâmpei de privire spre viaţa familială a lui Adi Despot, cu fiul care a încercat să facă muzică trap, pentru a se îndepărta de traiectoria tatălui. Deşi DJ Gojira are deja zeci de podcasturi la activ, momentul dinspre final de pe la 2 ore şi 44 de minute, când s-a vorbit despre tragedia de la Colectiv a fost primul care i-a adus lacrimi în ochi, cel puţin în faţa camerei.

S-au adus în discuţie multe trupe, dar s-a insistat parcă mai mult ca orice pe Soundgarden, Pantera şi Metallica. Adi Despot s-a declarat şi "duşmanul" banilor, care strică relaţiile dintre oameni şi care sunt "Satana", dacă devin scop în viaţă. În mod inedit, am aflat că atunci când Viţa de Vie a început să refuze tot mai multe concerte, fee-ul său a urcat, prin raritatea apariţiilor sale şi cererea publicului.

Adi Despot nu se declară gelos pe Smiley, afirmând că nu înţelege cum artistul are timp să muncească aşa mult şi să aibă atâtea proiecte, de aceea nu poate fi gelos pe veniturile sale. S-a vorbit şi despre CREDIDAM şi drepturile din muzică venite din urmă pentru artişti, după procese cu posturile TV mari, recuperând bani din trecut, distribuiţi la artişti. A fost un caz în care artiştii s-au pierdut cu firea, mai ales când au aflat că alţii au luat de 10 ori mai mult.

Podcastul poate fi savurat pe canalul Happy Fish şi e unul dintre cele mai reuşite ale verii. Am aflat şi că Adi Despot are aproximativ 3 piese pregătite pentru un nou album Viţa de Vie.

Comentează

Trending