Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Swedish House Mafia s-a reunit după 8 ani şi a lansat piesa "It Gets Better"

Swedish House Mafia s-a reunit după 8 ani de pauză, iar supergrupul suedez a lansat şi o piesă pentru a marca momentul special. Se numeşte "It Gets Better" şi se ascultă în articol, acolo unde aflaţi şi detalii despre reunirea acestui grup nordic.

Publicat

pe

Videoclip Swedish House Mafia It Gets Better
Videoclip Swedish House Mafia It Gets Better │ FOTO: Swedish House Mafia

Swedish House Mafia a fost un grup de muzicieni house înfiinţat în 2008 şi dizolvat în 2013. Trupa e formată din DJ-ii Axwell, Steve Angello şi Sebastian Ingrosso. Ei s-au reunit pentru un set surpriză la închiderea lui Ultra Music Festival în Miami în 2018. De atunci nu au mai dat semne că ar pregăti ceva nou. După despărţirea care a venit la Ultra Miami în martie 2013 Angello a lucrat solo, iar Axwell şi Ingrosso au fondat duo-ul Axwell & Ingrosso.

Pe 15 iulie 2021 venea şi surpriza: trupa s-a reunit şi a scos un single nou, "It Gets Better". Acest track de un house pur primeşte un videoclip înfricoşător, plin de figuri întunecate care dansează perfect sincronizate. E ca un soi de Chemical Brothers dacă i-ai scoate toate "floricelele" şi ai păstra doar linia melodică de bază. Vocea se pliază la fix pe acest track, iar crescendo-ul specific house şi trance va marca mai mult ca sigur toate petrecerile din această vară.

Totuşi acel buildup nu duce spre un drop, ci spre o secţiune sacadată anti climactică. Urmează un set de sample-uri vocode, un bas care domină fundalul şi câteva sample-uri în egală măsură provocatoare de fiori ca şi clipul. La final apar chiar cei 3 DJi renăscuţi dintr-o mare de cabluri. Reuniunea trupei a fost consfinţită de apariţia pe coperta revistei Billboard Magazine, dar şi de un super gig, în cadrul emisiunii "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" de pe 19 iulie.

Swedish House Mafia a lansat pe parcursul carierei hituri precum "One (Your Name)", "Don't You Worry Child", "Miami 2 Ibiza", dar şi "Save the World".

Steve Angello a declarat următoarele despre reuniune:

Am petrecut ceva timp împreună şi în timpul pandemiei. Singurul lucru pozitiv la pandemie e că am primit un an. Aşa că am intrat în studio, ne-am apucat de treabă şi am tunat sintetizatoarele. Şi avem ceva ce iubim şi simţim că este super unic şi în mod special unic pentru noi şi ceva ce ne reprezintă. Toată această nouă muzica este uimitoare.

Ultimul LP al artiştilor a fost "Until Now" din 2021, iar acum ni se pregăteşte un album numit "Paradise Again", care va sosi pe final de 2021 prin noua casă de discuri a artiştilor, Republic.

Comentează

Concerte & turnee

UNTOLD 2024 anunţă primii artişti: britanic premiat cu Oscar, trupă legendară de muzică EDM

Organizatorii UNTOLD Festival 2024 au anunţat în primele zile din luna decembrie câteva nume pentru festivalul programat la anul. E vorba despre o trupă de muzică EDM din Suedia, dar şi despre un artist britanic cap de afiş în ultimii ani.

Publicat

pe

Prima zi UNTOLD 2023
Prima zi UNTOLD 2023 │ FOTO: Alive Coverage

Sam Smith e primul nume, iar pe el trebuia să îl vedem în România în vara lui 2023, în cadrul festivalului Summer In the City. Din păcate nu a mai ajuns şi a fost înlocuit de Jason DeRulo. Ei bine, Sam va ajunge în ţara noastră, dar la Cluj-Napoca, în august 2024.

Sam Smith are la activ un Oscar, un Glob de Aur şi 5 premii Grammy, la cele mai importante categorii: Best Pop Vocal Album, Best New Artist, Record of the Year şi Song of the Year. Sam Smith a mai luat acasă şi două trofee Brit Awards: Best British Breakthrough şi Global Success Award. Premiul Oscar venea în anul 2016, alături de Globul de Aur pentru piesa "Writing's On the Wall", de pe coloana sonoră a filmului "James Bond - Spectre".

Celălalt nume anunţat oficial este Swedish House Mafia, trio de DJ reunit acum câţiva ani după aproape un deceniu de pauză. E vorba despre Axwell, Sebastian Ingrosso şi Steve Angello. Aceşti pionieri EDM sunt figuri cât se poate de relevante în zona progressive house şi în cultura dance. Cei 3 suedezi pulsează de euforie şi au un sound specific.

Printre hiturile lor se numără "One (Your Name)", featuring cu Pharrell, care a urcat pe locul întâi în Billboard Dance Chart Breakout, dar şi "Miami 2 Ibiza", la care au colaborat cu Tinie Tempah. În mai 2011 Swedish House Mafia lansa "Save the World", un hit care a urcat pe locul 10 în UK. În 2013 îşi încheia activitatea, pentru o reunire în 2019 şi o revenire cu muzică nouă în 2021.

Până să vedem aceşti artişti la UNTOLD Festival 2024, vă reamintim că există şi UNTOLD Dubai, care are loc între 15 şi 18 februarie 2024. Se desfăşoară la Expo City Dubai, iar pe scenele de acolo vor urca Armin van Buuren, Bebe Rexha, Don Diablo, Ellie Goulding, G-Eazy, Hardwell, Major Lazer Soundsystem, Paul Kalkbrenner şi Timmy Trumpet.

Citește în continuare

Trending