Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Sneaker Pimps revine după aproape 20 de ani cu piese noi: "Fighter" şi "Squaring the Circle"

IAMX este una dintre trupele care au strâns mereu public la concertele din România, cel puţin 4 evenimente în ultimul deceniu. Creierul acestui proiect este Chris Corner, care a devenit cunoscut în lumea muzicală în cadrul trupei Sneaker Pimps. Grupul tocmai s-a reunit şi ne oferă 2 piese noi după aproape 2 decenii de absenţă. Cele două noi melodii sunt "Fighter" şi "Squaring the Circle".

Publicat

pe

Coperta album Sneaker Pimps Squaring the Circle
Coperta album Sneaker Pimps Squaring the Circle │ FOTO: Sneaker Pimps

Aceste single-uri au debutat pe 9 iulie şi sunt doar începutul, deoarece Chris Corner şi colegii de trupă au lucrat la un album nou. Grupul trip-hop va lansa albumul "Squaring the Circle" pe 10 septembrie, primul de la "Bloodsport" lansat în 2002. Puteţi asculta noile track-uri pe Spotify. Ele, ca şi noul material discografic au fost compuse, înregistrate şi produse de membrii fondatori Sneaker Pimps Chris Corner şi Liam Howe.

Înregistrările s-au produs la Sawtooth Studios în Pioneertown în SUA, dar şi la The Tower Studios în Londra. Vocile pe care le auzim în melodii aparţin lui Chris Corner, dar şi lui Simonne Jones, noua solistă. Primul anunţ cu privire la reunirea grupului venea încă din 2016.

Despre aceste piese artistul Liam Howe a avut următoarele de spus:

După 18 ani de stare de somn şi deliberări noi, Sneaker Pimps lansăm nu una, ci două noi piese. "Fighter" este un îndemn la curaj şi putere în fata crizei de sănătate mentală. "Squaring the Circle" este o expresie patentată de Nietzsche şi reprezintă o odă revenirilor eterne ale iubirii în fata adversităţii disperate. Cele două piese sunt în contrast, dar descriu diversitatea şi esenţa noului album".

Iată tracklist-ul albumului "Squaring the Circle":

01. Fighter
02. Squaring the Circle
03. Love Me Stupid
04. Pink Noise
05. No Show
06. Stripes
07. Child In the Dark
08. Black Rain
09. Alibis
10. Lifeline
11. The Paper Room
12. Immaculate Hearts
13. So Far Gone
14. Come Like the Cure
15. SOS
16. The Tranquility Trap

Sneaker Pimps a fost o trupă fondată în 1994 în Hartlepool. A abordat genuri precum trip-hop, dance-rock, downtempo, dar şi muzică electronică pură. Primul album a fost "Becoming X" din 1996,urmat de alte 2 LP-uri. Atmosfera trupei a fost perturbată din cauza neînţelegerilor dintre solista Kelly Ali şi Chris Corner. După "Becoming X", Ali a părăsit trupa şi Corner a devenit solist.

Numele "Sneaker Pimps" vine de la un articol publicat de Beastie Boys în revistă Grand Royal despre un bărbat angajat să descopere adidaşi clasici. Ulterior Chris Corner avea să fondeze trupa IAMX.

Comentează

Trending