Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Jim Morrison, muzicianul și poetul, prezentat într-un nou documentar

Multiplele fațete ale lui Jim Morrison vor fi prezentate într-un nou documentar. Muzician, artist, poet și figură marcantă a scenei rock, regretatul vocalist The Doors își dezvăluie secretele în acest nou proiect cinematografic, ce va include fragmente din jurnalele sale intime.

Publicat

pe

Jim Morrison Live At The Bowl '68
Jim Morrison Live At The Bowl '68 │ FOTO: Captură YouTube

Studioul independent Gunpowder & Sky, JAM Inc. și managerii Jim Morrison Estate vor realiza un nou documentar ce va scoate la iveală detalii inedite cu privire la viața și cariera regretatului vocalist The Doors, Jim Morrison. Prin intermediul acestui proiect se vor urmări și analiza aspectele artistice ale personalității muzicianului, publicul urmând să-l cunoască mai bine pe rebelul și poetul Jim Morrison.

Documentarul va cuprinde fragmente din jurnalele intime ale muzicianului, ce nu au mai fost prezentate publicului până acum, precum și video-uri filmate în locuința sa, inițiatorii acestui proiect urmărind a pune într-o nouă lumină multiplele fațete ale lui Morrison - artistul, poetul, autorul și omul. Anunțul producerii acestui docmentar vine ca urmare a recentei apariții a volumului "The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics".

"Misiunea noastră este de a ghida, proteja și prezenta fanilor vechi și noi extraordinarele realizări ale clienților noștri, menținând totodată cele mai ridicate standarde de credibilitate și autenticitate.

Nu m-aș fi putut gândi la altcineva mai potrivit decât Gunpowder & Sky pentru a ne ajuta să prezentăm arta nemuritoare a lui Jim Morrison unei potențiale noi generații de fani din întreaga lume", a declarat producătorul premiat cu Grammy al JAM, Inc., Jeff Jampol.

Noul documentar despre Jim Morrison va fi produs de Gunpowder & Sky, Jeff Jampol și Jeff Pollack de la FourScore Entertainment. Filmul nu are încă un titlu.

Jim Morrison, cunoscut publicului prin prisma carierei sale muzicale, a pus bazele trupei The Doors în 1965, alături de Ray Manzarek, ulterior alăturându-li-se toboşarul John Densmore şi chitaristul Robby Krieger. Numele trupei este inspirat de titlul cărţii lui Aldous Huxley, "The doors of perception", care la rândul lui a luat titlul dintr-un vers de-al poetului William Black: "if the doors of perception were cleansed, every thing would appear to man as it is, infinite".

PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain / Amy Winehouse
Kurt Cobain / Amy Winehouse │ FOTO: MTV / captură YouTube - "Black To Black"

Denumit "Lost Tapes Of The 27 Club", proiectul a fost inițiat de Over The Bridge, o organizație a cărei activitate se concentrează asupra sănătății mintale și a importanței ajutorului specializat. Over The Bridge are în vedere mai ales muzicienii care se pot confrunta cu suferințe mintale și dependențe, elemente ce au dus la pierderea unor artiști ca Amy Winehouse sau Kurt Cobain.

"Lost Tapes Of The 27 Club" înglobează o serie de melodii ale artiștilor care au murit la 27 de ani (de asemenea Jimi Hendrix și Jim Morrison). Noile piese au fost create în mare parte de computere, cu ajutorul programului de inteligență artificială Magenta. Acesta a analizat piesele anterioare ale unui artist pentru a afla cum să compună ca acei muzicieni. Un alt program bazat pe inteligența artificială a fost apoi folosit pentru a crea versurile.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă toți acești muzicieni pe care îi iubim ar fi avut parte de ajutor specializat pentru sănătatea mintală? Cumva în industria muzicală, [depresia] este privită ca pe ceva normal și <<romantic>>. Muzica lor este văzută ca o suferință autentică", a declarat pentru Rolling Stone Sean O'Connor, membru al consiliului de administrație Over The Bridge.

Over The Bridge îi ajută pe membrii industriei muzicale să facă față problemelor mintale, oferind sprijin prin workshop-uri, sesiuni Zoom și multe altele, cum este proiectul muzical în discuție.

AUDIO "Lost Tapes Of The 27 Club":

"Drowned in the Sun" (stilul Nirvana)

"Man, I Know" (stilul Amy Winehouse)

"The Roads Are Alive" (stilul The Doors)

"You’re Gonna Kill Me" (stilul Jimi Hendrix)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending