Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dusty Hill, basistul ZZ Top, a murit la 72 de ani

Dusty Hill, basistul trupei americane de blues rock ZZ Top, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Muzicianul inclus în 2004 în Rock and Roll Hall of Fame a murit în locuința sa din Houston, Texas.

Publicat

pe

Dusty Hill și Billy Gibbons (ZZ Top)
Dusty Hill și Billy Gibbons (ZZ Top) │ FOTO: Captură YouTube

Dusty Hill, muzicianul cunoscut pentru activitatea sa în ZZ Top, formație din care a făcut parte mai bine de 50 de ani, a murit pe 28 iulie. Basistul avea 72 de ani.

"Suntem întristați de vestea că astăzi (28 iulie), camaradul nostru, Dusty Hill, a murit în somn în locuința sa din Houston, Texas.

Noi, alături de legiunile de fani ZZ Top, vom simți lipsa prezenței tale ferme, a caracterului tău blând și a angajamentului tău de a da totul pe scenă. Vom fi mereu conectați de acel "Blues Shuffle in C.". Ne va fi extrem de dor de tine, amigo (prietene)", au scris Frank Beard și Billy Gibbons pe canalele oficiale de social media ale trupei ZZ Top.

Mesajul trupei ZZ Top

Trupa ar fi trebuit să susțină miercuri un concert în Simpsonville, în Carolina de Sud, dar, potrivit NBC, show-ul a fost anulat. Vinerea trecută, grupul anunța că Hill, "neînfricatul" basist, a plecat în Texas pentru rezolva o problemă la șold, iar Elwood Francis îl va înlocui.

Dusty Hill, pe numele real Joseph Michael Hill, s-a născut în Dallas, Texas, și s-a alăturat trupei ZZ Top în 1970, la un an de la formarea grupului. Vreme de mai bine de 5 decenii, formația a activat în formula de trio compusă din chitaristul, vocalistul și membrul fondator Billy Gibbons, toboșarul Frank Beard și Hill, zis "Dusty".

Trupa a cunoscut succesul odată cu lansarea celui de-al treilea album, "Tres Hombres" (1973), ce a inclus cunoscuta piesă "La Grange". Câțiva ani mai târziu a apărut hitul "Tush", anii '80 adăugând noi piese memorabile în repertoriul trupei - "Gimme All Your Lovin’", "Sharp Dressed Man" și "Legs".

De-a lungul anilor, ZZ Top a vândut peste 50 de milioane de albume la nivel internațional, remarcându-se prin show-urile live de excepție, versurile savuroase, cu tușe de umor, și look-ul inconfundabil adoptat de Hill și Beard: ochelari de soare, pălării și bărbi lungi. Trupa a fost inclusă în 2004 în Rock and Roll Hall of Fame.

Comentează

Trending