Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Competiția internațională Red Bull Dance Your Style ajunge în premieră în România

Red Bull Dance Your Style te cheamă să-l alegi pe cel mai tare dansator de street dance din România într-un spectacol amețitor, pe 12 august, ora 19:00,  la Teatrul de Vara Herăstrău. Pe ringul de dans, 16 dintre cei mai buni dansatori din toată țara.

Publicat

pe

Red Bull Dance Your Style
Red Bull Dance Your Style │ FOTO: Red Bull

În juriu, 1000 de spectatori decid cine aruncă-n scenă cel mai tare freestyle pe hiturile surprinzătoare mixate de DJ-ul Vlad Dobrescu, trimițând un singur mare câștigător în finala mondială Red Bull Dance Your Style din Africa de Sud. Maestrul de ceremonii: Oase, cunoscut publicului larg de la Asia Express, fost dansator de breakdance în trupa Frequency și pionier al fenomenului Kendama în România.

Biletele la evenimentul de pe 12 august de la Teatrul de Vara Herăstrău sunt disponibile la prețul de 60 lei.

Street dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind de fapt un termen „umbrelă” pentru mai multe stiluri de dans ce evoluează constant, asociate mișcării hip hop: popping, locking, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall și vogue. Toate aceste stiluri de dans au apărut prima oară pe străzile marilor orașe din America și au crescut pe ritmuri de hip hop, dance sau funk. Execuții complexe și elemente dinamice, nonconformiste, mișcări fluide sau voit mecanice, ritm și originalitate, libertate de mișcare și improvizație, toate se vor combina spectaculos pe scena din Herăstrău pentru a smulge aplauzelele publicului. Spectatorii decid cine va cuceri scena.

Oase a declarat:

„Tot ce ține de noul val de dansatori street dance în România este incredibil: la ora actuală, nivelul la care s-a ajuns este unul foarte bun. Eu am dansat 15 ani. Mă antrenam tot timpul într-o fântână abandonată din Pantelimon împreună cu câțiva prieteni, făceam 8 ore de antrenament pe zi. Consider că această disciplină m-a format și m-a detașat de orice altceva. Îmi amintesc prima mea competiție: a fost la Mediaș, aveam 16 ani. Am dansat atât de mult încât a doua zi am avut ruptură musculară la mână. Momentul în care am ajuns în acel concurs a fost momentul când m-am îndrăgostit de breakdance. Red Bull Dance Your Style reușește să găsească oameni care practică toate stilurile de dans, iar competiția este 1 la 1, sunt lucrurile care-mi plac cel mai mult”.

Care sunt regulile jocului la Red Bull Dance Your Style

Cei 16 dansatori nu știu ce muzică-i așteaptă: ei se duelează 1 vs 1 pe hituri surprinzătoare pe care Vlad Dobrescu le învârte la platane. După fiecare rundă, spectatorii își votează preferatul cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. Este ceea ce face această competiție unică: și audiența joacă un rol crucial.

“Ca DJ și creator de muzică, îmi place să cred că muzica generează dansul, deși sunt conștient că pot funcționa una fără cealaltă. Dansul înfrumusețează muzica și vice versa. Când pun muzica la un party și știu că va fi o brigadă de street dancers acolo, știu cu siguranță că va fi un party reușit, deoarece oamenii au o energie incredibilă. Vom avea grijă ca toți concurenții să aibă parte de mai multe tipuri de muzică pentru a-și putea demonstra versabilitatea și a surprinde publicul”, spune Vlad Dobrescu.

Cine se duelează pe 12 august - lista concurenților  la Red Bull Dance Your Style

Din cele mai bune studiouri de dans din toată țara se strâng la București 16 coregrafi profesioniști și/sau profesori de dans:

  • Ionuț Antohe (fondator „Unity Squad” și câștigătorul locului 1 la competiția „Street Dance Tournament”)
  • Alexandra Barac (dansator profesionist, locul 8 în competiția „Ladies of Hip Hop”, New York în 2016
  • Adrian Baranga (dansator și coregraf în trupa de dans de la Vocea României)
  • Raul Bârsan (câștigătorul primului loc la competiția „Show’nuff București”, dansator și coregraf la “Românii au talent)
  • Darian Cirstea (câștigătorul locului 1 la „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle street dance-2016", „Campionatul I.D.O.: HipHop solo băieți junior-2018" și „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle-2018")
  • Cristian Frățică (câștigătorul „King of the Cypher Lil GBaB” și locul 2 la „Connected VYBZ Austria”)
  • Alexa Grigorescu (campioana „Monster Crib 2016” și  „7 to smoke Dancehall”)
  • Andrei Ilie (învingătorul „BDF Romania 2016”, „HHI Romania 2020”, „Hip Hop International Romania 2020” și „IDO Romania 2015”)
  • Irina Lalciu (reprezentanta „House of Milan”, câstigătoarea locului 1 la „Vogue Knights 2018” și „The latex Ball” 2018)
  • Victor Marinescu (trofeele „Dance Awards (2012)”, „Street Dance 2011”, „Represent your Style 2016” și „Dance Awards 2012”)
  • Adrian Martin (reprezentant Frontline Crew și câștigătorul „From Hunger to Fame” 2019”),
  • Andrei Minea (câștigătorul locului 1 în competiția „Hip Hop Internațional”, 2011 și 2012, și dansator în filmele „High Strung Movie” și „High Strung Free Dance”)
  • Gabi Neagu (coregrafa trupei „The Mob” și câștigătoarea locului 1 la competițiile „Hip Hop Internațional 2011” și „Fusion The Dance Contest 2013”)
  • Oana Neagu (membră a Imperial House of Waacking, companie new-yorkeză ce promovează disciplina waacking în întreaga lume, profesor de dans)
  • Andrei Pandrea (dansator, producător muzical, DJ)
  • Costi Voicu (câștigătorul trofeului cel mare la „HHI Romania 2011”, „Nymphea Dance 2013” și „Battle Act International 2020”).

Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public.

Anul acesta, finala competiției se va ține la Johannesburg, în Africa de Sud, pe 4 decembrie 2021, unde cei mai buni dansatori din întreaga lume se vor duela pentru titlul de „Red Bull Dance Your Style Champion”.

Accesul la eveniment:

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Trending