Urmărește-ne în Social Media

Muzică & Dans

Competiția internațională Red Bull Dance Your Style ajunge în premieră în România

Red Bull Dance Your Style te cheamă să-l alegi pe cel mai tare dansator de street dance din România într-un spectacol amețitor, pe 12 august, ora 19:00,  la Teatrul de Vara Herăstrău. Pe ringul de dans, 16 dintre cei mai buni dansatori din toată țara.

Publicat

pe

Red Bull Dance Your Style
Red Bull Dance Your Style │ FOTO: Red Bull

În juriu, 1000 de spectatori decid cine aruncă-n scenă cel mai tare freestyle pe hiturile surprinzătoare mixate de DJ-ul Vlad Dobrescu, trimițând un singur mare câștigător în finala mondială Red Bull Dance Your Style din Africa de Sud. Maestrul de ceremonii: Oase, cunoscut publicului larg de la Asia Express, fost dansator de breakdance în trupa Frequency și pionier al fenomenului Kendama în România.

Biletele la evenimentul de pe 12 august de la Teatrul de Vara Herăstrău sunt disponibile la prețul de 60 lei.

Street dance-ul este, prin definiție, profund conectat la energia și dinamica urbană, fiind de fapt un termen „umbrelă” pentru mai multe stiluri de dans ce evoluează constant, asociate mișcării hip hop: popping, locking, house dance, waacking, afro, electro dance, dancehall și vogue. Toate aceste stiluri de dans au apărut prima oară pe străzile marilor orașe din America și au crescut pe ritmuri de hip hop, dance sau funk. Execuții complexe și elemente dinamice, nonconformiste, mișcări fluide sau voit mecanice, ritm și originalitate, libertate de mișcare și improvizație, toate se vor combina spectaculos pe scena din Herăstrău pentru a smulge aplauzelele publicului. Spectatorii decid cine va cuceri scena.

Oase a declarat:

„Tot ce ține de noul val de dansatori street dance în România este incredibil: la ora actuală, nivelul la care s-a ajuns este unul foarte bun. Eu am dansat 15 ani. Mă antrenam tot timpul într-o fântână abandonată din Pantelimon împreună cu câțiva prieteni, făceam 8 ore de antrenament pe zi. Consider că această disciplină m-a format și m-a detașat de orice altceva. Îmi amintesc prima mea competiție: a fost la Mediaș, aveam 16 ani. Am dansat atât de mult încât a doua zi am avut ruptură musculară la mână. Momentul în care am ajuns în acel concurs a fost momentul când m-am îndrăgostit de breakdance. Red Bull Dance Your Style reușește să găsească oameni care practică toate stilurile de dans, iar competiția este 1 la 1, sunt lucrurile care-mi plac cel mai mult”.

Care sunt regulile jocului la Red Bull Dance Your Style

Cei 16 dansatori nu știu ce muzică-i așteaptă: ei se duelează 1 vs 1 pe hituri surprinzătoare pe care Vlad Dobrescu le învârte la platane. După fiecare rundă, spectatorii își votează preferatul cu cartonașe roșii sau albastre și-l trimit mai departe în concurs. Este ceea ce face această competiție unică: și audiența joacă un rol crucial.

“Ca DJ și creator de muzică, îmi place să cred că muzica generează dansul, deși sunt conștient că pot funcționa una fără cealaltă. Dansul înfrumusețează muzica și vice versa. Când pun muzica la un party și știu că va fi o brigadă de street dancers acolo, știu cu siguranță că va fi un party reușit, deoarece oamenii au o energie incredibilă. Vom avea grijă ca toți concurenții să aibă parte de mai multe tipuri de muzică pentru a-și putea demonstra versabilitatea și a surprinde publicul”, spune Vlad Dobrescu.

Cine se duelează pe 12 august - lista concurenților  la Red Bull Dance Your Style

Din cele mai bune studiouri de dans din toată țara se strâng la București 16 coregrafi profesioniști și/sau profesori de dans:

 • Ionuț Antohe (fondator „Unity Squad” și câștigătorul locului 1 la competiția „Street Dance Tournament”)
 • Alexandra Barac (dansator profesionist, locul 8 în competiția „Ladies of Hip Hop”, New York în 2016
 • Adrian Baranga (dansator și coregraf în trupa de dans de la Vocea României)
 • Raul Bârsan (câștigătorul primului loc la competiția „Show’nuff București”, dansator și coregraf la “Românii au talent)
 • Darian Cirstea (câștigătorul locului 1 la „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle street dance-2016", „Campionatul I.D.O.: HipHop solo băieți junior-2018" și „Caleidoscope Dance Festival: solo-battle-2018")
 • Cristian Frățică (câștigătorul „King of the Cypher Lil GBaB” și locul 2 la „Connected VYBZ Austria”)
 • Alexa Grigorescu (campioana „Monster Crib 2016” și  „7 to smoke Dancehall”)
 • Andrei Ilie (învingătorul „BDF Romania 2016”, „HHI Romania 2020”, „Hip Hop International Romania 2020” și „IDO Romania 2015”)
 • Irina Lalciu (reprezentanta „House of Milan”, câstigătoarea locului 1 la „Vogue Knights 2018” și „The latex Ball” 2018)
 • Victor Marinescu (trofeele „Dance Awards (2012)”, „Street Dance 2011”, „Represent your Style 2016” și „Dance Awards 2012”)
 • Adrian Martin (reprezentant Frontline Crew și câștigătorul „From Hunger to Fame” 2019”),
 • Andrei Minea (câștigătorul locului 1 în competiția „Hip Hop Internațional”, 2011 și 2012, și dansator în filmele „High Strung Movie” și „High Strung Free Dance”)
 • Gabi Neagu (coregrafa trupei „The Mob” și câștigătoarea locului 1 la competițiile „Hip Hop Internațional 2011” și „Fusion The Dance Contest 2013”)
 • Oana Neagu (membră a Imperial House of Waacking, companie new-yorkeză ce promovează disciplina waacking în întreaga lume, profesor de dans)
 • Andrei Pandrea (dansator, producător muzical, DJ)
 • Costi Voicu (câștigătorul trofeului cel mare la „HHI Romania 2011”, „Nymphea Dance 2013” și „Battle Act International 2020”).

Red Bull Dance Your Style oferă o platformă globală dansatorilor de street dance din întreaga lume pentru a-și demonstra abilitățile și originalitatea în battle-uri 1 la 1. Evenimentul se desfășoară în mai mult de 30 de țări, iar câștigătorii sunt aleși de public.

Anul acesta, finala competiției se va ține la Johannesburg, în Africa de Sud, pe 4 decembrie 2021, unde cei mai buni dansatori din întreaga lume se vor duela pentru titlul de „Red Bull Dance Your Style Champion”.

Accesul la eveniment:

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

Industria muzicala

Vlad Dobrescu: "Cam toată lumea a început să vrea, la un moment dat, să fie CTC"

Vlad Dobrescu a povestit în podcastul lui Gojira despre începuturile trupei CTC și felul în care el, Deliric și Doc au influențat muzica hip hop din România. Întrebat direct cine simte că i-a imitat cel mai tare, Dobrescu s-a ferit să dea nume, dar a povestit cum o anumită casă de discuri le-a copiat layout-ul site-ului, indicând că, într-o măsură mai mică sau mai mare, cam toți rapperii din perioada respectivă au fost inspirați de stilul CTC.

Publicat

pe

Vlad Dobrescu la "Aproximativ discuții", podcastul lui Gojira
Vlad Dobrescu la "Aproximativ discuții", podcastul lui Gojira │ FOTO: Captură YouTube

Vlad Dobrescu, unul dintre cei mai respectați rapperi din România, i-a povestit lui DJ Gojira, în "Aproximativ discuții", cum a ajuns să facă muzică hip hop într-o perioadă în care mișcarea rap abia începuse în țara noastră. Un consumator avid de muzică, Dobrescu a detaliat cât de dificil era în perioada anilor '90 să faci rost de casete, dar cât de satisfăcător era sentimentul că ai reușit să asculți albumul unui artist mare din afară. Cât despre trecerea de la fan hip hop la artist hip hop, acesta a mărturisit că tranziția a fost neplanificată.

Vlad Dobrescu: "Pur și simplu se creează așa, din nimic, treaba asta - meseria"

"Cred că e o trecere subtilă. Asculți piesele alea, cânți împreună cu rapper-ul tău, care zice acolo chestii pe piesă. Începi, poate-ți vine și ție o rimă-n cap, o scrii într-o agendă sau ceva de genul ăsta. Joacă de copii, îți dai seama. Până când crește așa, subtil. Adică nici nu-ți dai seama. Nu a fost așa: pe 12 iunie 1997 m-am hotărât. Știi? Pur și simplu se creează așa, din nimic, treaba asta - meseria, ca să zic. A contat foarte mult și că m-am cunoscut cu restul oamenilor din Facem Records."

Povestea grupului CTC (Controlul Tehnic al Calității), din care fac parte și Deliric și Doc, a început la fel de natural. Nimeni n-a plecat la drum cu așteptări: a fost doar un experiment, care s-a dovedit ulterior că a funcționat foarte bine.

Vlad Dobrescu: "Am început să auzim ecouri: <<Mamă, cum e caseta aia cu CTC, ești nebun?>>"

"Deliric și cu Doctorul activau în altă formație, erau în Elita. Eu eram în Armada cu Cedry2k, cu DJ Paul și cu încă 5 sau 6 băieți, care n-au mai continuat activitatea muzicală, deci n-ar avea rost să le mai zic numele nici dacă mi-aș aduce aminte porecla fiecăruia.

Și au zis: <<Bă, hai să încercăm să facem un proiect în paralel - nu voiam să renunțăm la trupele noastre - să facem câteva piese, să mergem să înregistrăm ca un demo la Claxon, la studio, să vedem ce iese>>. Ei au zis că o să fie ei doi și eu și Paul ca DJ, și eu aș fi vrut să fie și Cedry2k în trupă, că era și cel mai bun prieten al meu și omul cu care simțeam că facem treabă, dar ei n-au fost de acord, că e mai bine să fim doar 3, că nu știu ce...nu mai țin minte argumentele.

Și am tras câteva piese. Am fost la studio, am pus ban pe ban, pac, ne-am dus, am înregistrat, am făcut beat-urile, am înregistrat la studio, am făcut un mix, un c*cat, na, ce puteai să faci pe vremea aia, și pur și simplu aveam piesele pe casetă și le-am dat mai multor prieteni și-au început să circule. Am început să auzim ecouri: <<Mamă, cum e caseta aia cu CTC, ești nebun?>>. Aveam 3, 4 piese pe caseta aia. Și cred că ne-a ajutat căutarea aia. Că trebuia să cauți CTC. Auzisei așa, cumva, vag. Nu știai cum arătăm. Nu exista net, să mă pun acuma, story pe Instagram. Nu știai care-i ăla, ce-o fi cu el. Auzeai numai lirica aia, sound-ul ăla, care era fresh pentru România, pe vremea aia. După aia, că l-au imitat și l-au răsimitat și they drove it into the ground, asta-i partea a doua."

Vlad Dobrescu: "Era o regulă: că suni ca Mafia, ca Paraziții, sau ca CTC"

Pornind de la această declarație a lui Dobrescu, Gojira a vrut să știe cine crede el că i-a imitat cel mai mult.

"Cam toată lumea a început să vrea, la un moment dat, să fie CTC, de la A la Z. Adică toți au luat un pic din chestiile cu care am venit noi. Atât de mult, încât mi-e și greu să le indic acuma ca fiind chestii cu care am venit noi. Pentru că multă lume a profitat și de faptul că noi eram necunoscuți și au luat înainte ca noi să avem ocazia să le prezentăm oamenilor ca fiind treaba noastră. (...) Era o regulă: că suni ca Mafia, ca Paraziții, sau ca CTC."

Dobrescu nu a vrut să numească un rapper anume care crede că a copiat cel mai vizibil sound-ul CTC, dar a numit casa de discuri independentă Hades Records, care ar fi preluat complet ideea site-ului. "Era schimbată numai culoarea", a spus Vlad, menționând că ceea ce l-a deranjat cel mai tare a fost atitudinea celor de la acea casă de discuri.

În discuția de două ore și jumătate cu Gojira, Dobrescu vorbește și despre dificultățile vieții de antreprenor, în special dacă activezi în domeniul alimentar. A vorbit, de asemenea, și despre lipsa de timp, ce-i bețe-n roate la compus, dar și despre piesele lui preferate de la CTC, pe care le-ar include pe un Best Of. I-a detaliat lui Gojira și care sunt calitățile pe care le apreciază el la un rapper, altele decât rapiditatea și talentul de a face rime pe loc. Puteți urmări/asculta întreaga discuție mai jos.

Vlad Dobrescu la "Aproximativ discuții", podcastul lui Gojira

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending