Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Benone Sinulescu este în stare gravă; Artistul a fost găsit inconştient în casă

Artistul de muzică populară Benone Sinulescu este în stare gravă, după ce a fost găsi inconştient în locuinţa sa joi, pe 8 iulie. Muzicianul în vârstă de 84 de ani a fost iniţial dus într-un centru paliativ, la cererea familiei sale. Aflaţi cum se simte muzicianul din articol.

Publicat

pe

Benone Sinulescu pe scena 2018
Benone Sinulescu pe scena 2018 │ FOTO: Benone Sinulescu benonesinulescu.eu

Conform impresarului lui Benone Sinulescu, artistul a început să aibă probleme serioase de sănătate în urmă cu un an. În urma pandemiei, cântăreţul de muzică populară a rămas izolat şi nu a avut acces la tratamentele date de medicul specialist, agravându-şi afecţiunea. Astfel pe 8 iulie Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă, inconştient. Iată declaraţia lui Ionuţ Pavel, fostul impresar al artistului:

Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paliative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.

Aceasta era situaţia sâmbăta, pe 10 iulie, iar între timp a apărut vestea că Sinulescu a fost internat la Spitalul Judeţean Arad. Muzicianul a ajuns acolo în jurul orei 16:00 pentru a i se face investigaţii medicale.

Benone Sinulescu, legendă vie a muzicii populare româneşti este născut pe 24 mai 1937 în Siriu, Buzău. Este un interpret de muzică populară, care la 18 ani avea primele sale înregistrări radio. În 1956 a înregistrat hitul "Străină mamei, străină", iar alte piese apreciate ale sale sunt "La Lenuţa sub cerdac" şi "În munţii Buzăului". A făcut parte din orchestră "Barbu Lăutaru" a Filarmonicii de Stat "George Enescu", iar în 1999 schimba stilul abordând genul etno-dance alături de trupa Ro-Mania.

Pe parcursul carierei sale "Nea Beni" a realizat peste 2000 de turnee, atât în ţară, cât şi peste hotare. A cântat în Canada, SUA, Italia, Spania, Germania, Portugalia, dar şi în Rusia şi Bulgaria. Muzicianul a avut colaborări cu marile nume ale muzicii româneşti: Maria Tănase, Irina Loghin, Mia Braia, Gheorghe Zamfir, Maria Lătăreţu.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

A murit Benone Sinulescu; Cântărețul de muzică populară avea 84 de ani

Benone Sinulescu, unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară, a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Starea de sănătate a artistului era fragilă de câteva luni, vara aceasta fiindu-i depistată ”o afecțiune cronică”.

Publicat

pe

Benone Sinulescu
Benone Sinulescu │ FOTO: Captură YouTube

Benone Sinulescu avea mai multe probleme de sănătate, cea care i-a provocat moartea fiind o pneumonie, care s-a agravat din cauza celorlalte afecțiuni. Potrivit soției sale, Elena Sinulescu, acesta suferea de "o afecțiune cronică", care, în luna iulie s-a acutizat.

Mesajul soției lui Benone Sinulescu

"În urmă cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.

În dimineața zilei de joi, 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient, ci a căzut, și nu a dorit să fie internat.

Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să il ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicităm o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate. În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoltea afectiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital. (...)

Vă mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu", explica Elena Sinulescu într-o postare publicată pe Facebook pe 12 iulie.

Acesta a fost ultimul mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook. Până în acest moment, familia artistului nu a făcut încă nicio declarație.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937, la Siriu, din județul Buzău. A debutat în 1967, cu albumul omonim, cel mai recent material de studio, "Noi vă Colindăm", apărând în 2011. De-a lungul carierei a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, Maria Ciobanu, Mioara Velicu, Ion Budișteanu, Gheorghe Zamfir și Maria Tănase. Pe lângă cariera muzicală, a avut și mici apariții în filmele "Revelion Magic" (2008), "Peștele Verde" (2007), "Rătăcire" (1978 ) și "Mere Rosii" (1976).

Citește în continuare

Trending