Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Începe sezonul Alternative Brunch: 4 trupe românești, 3 orașe, 12 concerte

Seria de concerte "Alternative Brunch" continuă anul acesta cu 12 show-uri. The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron concertează la Iași, Bacău și Chișinău.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

În perioada 23 iulie - 26 septembrie se va desfășura seria de concerte "Alternative Brunch", dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

Trupele care vor urca pe scena "Alternative Brunch" sunt The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Grimus și byron, iar concertele vor avea loc în aer liber, în grădinile locațiilor partenere, la ora brunch-ului. Pe lângă muzica live, participanții se vor putea bucura și de mâncare bună și doza cuvenită de distracție.

"Alternative Brunch e un combo între ceva bun de mâncat și ceva mișto de ascultat. Ne-am dorit niște concerte live, condimentate cu mâncare bună, la care poți să mergi cu întreaga familie fără să-ți faci griji că e prea târziu pentru cel mic sau că nu ai energie pentru o seară de club. În Europa, genul acesta de concerte este o normalitate și vrem să dezvoltăm și în România și Republica Moldova acest concept, pentru că poftă și cerere există. Iar susținerea Comisiei Europene o să ne ajute în acest demers", a declarat Codruț Dumitrescu, manager de proiect al seriei de concerte Alternative Brunch.

Calendarul concertelor "Alternative Brunch":

The Mono Jacks

  • 23 iulie - Chișinău, Artcor
  • 24 iulie - Bacău, Valhalla
  • 25 iulie - Iași, Nish

RATB

  • 06 august - Chișinău, Artcor
  • 07 august - Bacău, Valhalla
  • 08 august - Iași, Nish

Grimus

  • 10 septembrie - Chișinău, Artcor
  • 11 septembrie - Bacău, Valhalla
  • 12 septembrie - Iași, Nish

byron

  • 24 septembrie - Chișinău, Artcor
  • 25 septembrie - Bacău, Valhalla
  • 26 septembrie - Iași, Nish

Proiectul Alternative Brunch este fondat de Overground Music și co-finanțat de Comisia Europeană prin proiectul Music Moves Europe.

Comentează

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

rock

Doru Trăscău (The Mono Jacks): "Cel mai important feedback mie mi se pare cel care a venit din interior"

Trupa The Mono Jacks a revenit în atenția ascultătorilor cu un videoclip proaspăt, gândit pentru piesa "Mai stai un pic". Un material intim și special, clipul este un colaj cu imagini din concertele formației trimise de fani. Despre această lansare, dar și despre alte subiecte din cariera profesională, am stat de vorbă cu Doru Trăscău, fondatorul trupei.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Năluca

Videoclipul a fost proiectat în premieră la concertul The Mono Jacks din clubul Quantic, susținut pe 28  noiembrie, și este disponibil pe canalul oficial de YouTube al formației. "Mai stai un pic" este penultima piesă de pe albumul "Norul nouă", lansat la începutul acestui an printr-un concert la Sala Palatului și un turneu național de promovare.

Versurile cântecului "Mai stai un pic" sunt semnate de Doru Trăscău, înregistrările au avut loc la UNDA Recording cu producătorul Dan Georgescu, iar masterul este semnat de Emil Dragomirescu de la Tides Audio.

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Trupa a fost fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008. Doi ani mai târziu, lansa albumul de debut, "Now In Stereo". După numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani, formația s-a regrupat în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks a lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, "Ușor distorsionat", un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat nouă ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune.

Cu trei single-uri care au intrat repede în conștiința ascultătorilor de alternativ - "Un sfert de secundă", "Infinit" și "1000 de DA", și din ce în ce mai multe concerte cu casa închisă în toată țara, The Mono Jacks a lucrat în același timp neobosit la muzică nouă. "Gloria", cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București. Anul acesta, trupa a prezentat "Norul nouă", descris drept "cel mai optimist" material discografic lansat până acum de The Mono Jacks.

InfoMusic: Piesa "Mai stai un pic" beneficiază de un videoclip creat de fani, un colaj cu imagini din concertele The Mono Jacks trimise de ascultătorii voștri. Cum a fost pentru tine să vezi acele secvențe, să faci cunoștință cu perspectiva publicului la evenimentele trupei?

Doru: Ideea videoclipului vine tot de la un fan. Mai cu seamă, Cristina Oltean, care ne-a văzut prima dată din spatele obiectivului și care de ani buni este fotograful oficial al trupei. Faptul că e un colaj de filmări, o serie de perspective livrate direct de publicul nostru e un lucru grozav.

InfoMusic: O să întorc moneda și o să întreb cum vezi tu audiența de la concerte, cum ai descrie priveliștea pe care o ai în fața ochilor de fiecare dată când urci pe scenă?

Doru: Publicul nostru este fix la fel ca noi și invers. Întotdeauna am fost de părere că suntem o oglindă unii pentru ceilalți. Însă priveliștea din fața ochilor pentru mine este mai degrabă o chestiune legată de simțuri, în primul și în primul rând, pentru că vorbești cu un solist care cântă cu ochii închiși :).

InfoMusic: Cum a evoluat relația cu fanii trupei The Mono Jacks de-a lungul timpul, atât offline, cât și online?

Doru: Am început în forță. Aveam o perioadă în care răspundeam în câteva ore la orice mesaj, email sau comentariu. Apoi ceva s-a întâmplat și nu am mai fost la fel de prompți. Acum, pentru că suntem conștienți de asta, facem tot ce e nevoie ca să recuperam terenul pierdut.

InfoMusic: Piesa "Mai stai un pic" este extrasă de pe cel mai nou album al vostru, "Norul nouă". Care a fost feedback-ul pe care l-ați primit de la ascultători pentru acest material?

Doru: Materialul e încă "proaspăt" și feedback-ul încă continuă să vină însă cel mai important feedback mie mi se pare cel care a venit din interior. Noi, cei patru magnifici, ne-am regăsit cu o stare de mulțumire pe care nu am identificat-o după celelalte sesiuni înregistrate cu gașca asta.

InfoMusic: Cum te-ai simțit după lansarea albumului? Ai fost mai relaxat sau deja pregătit pentru următorul disc?

Doru: Când mă întrebi așa încep să mă gândesc că poate eram atât de stresat încât a trebuit să discutăm despre asta în interviu. Dar nu eram. Nu mai mult decât orice artist în preajma lansării unui nou album. Marele examen pentru noi a fost concertul de lansare de la Sala Palatului pentru că știam că e un spațiu de concerte care nu va fi primit cu bucurie de toată lumea. Avem o echipă fantastică care ne-a ajutat foarte tare așa că la final am trecut examenul cu brio.

InfoMusic: Să privim puțin discografia The Mono Jacks drept un album foto. Care sunt primele cuvinte care îți vin în minte când vezi imaginea fiecărui album lansat până acum?

Doru: Aham.... Alb și negru.

InfoMusic: Ai vreun pont pentru a ajunge mai repede și a rămâne mai mult în "Norul nouă", în al nouălea cer?

Doru: Îmi ceri rețeta fericirii deși știi că eu sunt solist într-o trupă rock :). Am să-ți spun totuși că ajută foarte mult să meditez și să fiu atent să formulez ceea ce vreau și nu ceea ce nu vreau (1000 de Da, wink, wink).

InfoMusic: Ai devenit recent imaginea unei colecții de îmbrăcăminte ce cuprinde atât costume, cât și ținute casual. Cât de important este stilul vestimentar, felul în care te prezinți per ansamblu în cariera de muzician și performer?

Doru: Tatăl meu purta mereu cămăși și pantaloni de stofă. Tot de la el am învățat cum să calc pantalonii cu dungă, de pildă. Cred că de la el am moștenit asta, așa că port cămăși de la 15 ani și nu mi-a părut niciodată nimic incomod în ideea de îmbrăca un costum. Ședința foto de catalog a fost o experiență nouă, fiind cu totul altceva față de sesiunile foto cu trupa, dar faptul că mi-a fost propus să fiu imaginea unei colecții de haine elegante mi-a venit mănușă și mă bucur nu doar pentru că am acceptat provocarea, dar și pentru că am descoperit niște oameni faini.

InfoMusic: Derulăm niște ani, să zicem vreo 20. Ești la gura sobei (probabil una virtuală) alături de nepoții tăi care te roagă să le povestești despre viața ta. Cum ar începe o istorisire despre The Mono Jacks?

Doru: Dragii mei, cât timp aveți la dispoziție? :)

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află programul și regulile de acces pentru concertul byron de la Arenele Romane

byron prezintă mâine, 18 noiembrie, albumul "Efemeride" în cadrul unui concert ce are loc la Arenele Romane. Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile în cazul în care vei participa la eveniment.

Publicat

pe

Trupa byron
Trupa byron │ FOTO: Cristina Oltean

La începutul lunii octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.

Program concert byron la Arenele Romane

  • 19:00 - Acces
  • 20:00 - Dora Gaitanovici
  • 21:00 - Pinholes
  • 22:15 - byron

Reguli de acces:

  • Concertele au loc în cort încălzit. În interiorul cortului, fumatul este strict interzis. Se fumează doar în locurile special amenajate!
  • Accesul publicului se va face pe la portile de jos din parc ale Arenelor Romane.
  • La accesul în perimetrul evenimentului toți participanții vor fi percheziționați de către agenți de securitate. Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.
  • Spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.
  • Este interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.
  • Organizatorii își rezerva dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora. Se recomandă achiziționarea biletelor doar din punctele de vânzare autorizate.

Acces copii și persoane cu dezabilități

  • Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit, însoțiți de minim un părinte sau tutore legal posesori de bilet.
  • Accesul persoanelor cu dizabilități este gratuit împreună cu însoțitorul legal în baza documentelor doveditoare.

Este INTERZIS accesul cu:

  • În perimetrul Arenelor Romane este interzis accesul cu: umbrele (în caz de ploaie să veniți cu pelerine), sticle, conserve, caserole sau alte vase de stocare pentru mâncare sau băuturi; artificii, arme, cuțite sau orice ale obiecte contondente; parfumuri, deodorante, în orice cantitate sau ambalaj; mâncare sau băuturi de orice fel; obiecte cu laser (de ex. pointere, brichete cu laser); rucsacuri și bagaje voluminoase; încălțăminte sau bagaje care prezintă elemente dure, ce ar putea pune în pericol sănătatea participanților în cazul în care, din accident, ar veni în contact cu ele; animale de companie; medicamente (persoanele cu probleme medicale trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la eveniment cu medicamentele necesare)

Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane

  • Biletele se găsesc online la prețul de 135 de lei. Vor fi disponibile bilete și la intrare la prețul de 150 de lei. Plata se va putea face atât cash, cât și cu cardul.
Citește în continuare

Trending