Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Slipknot îşi reprogramează concertul din România; Când se ţine evenimentul?

Încheiem săptămâna cu o veste mai puţin plăcută, în special pentru fanii Slipknot: concertul din iulie 2021 de la Romexpo a fost reprogramat. Iniţial evenimentul trebuia să aibă loc la final de iulie 2020, apoi a fost reprogramat pe 21 iulie 2021. Pe 11 iunie 2021 Slipknot a publicat pe pagina oficială de Facebook, anunţând că a reprogramat toate concertele din turneul european din acest an.

Publicat

pe

│ FOTO: Slipknot poster concert 2022 www.facebook.com

Pe listă se află inclusiv concertul de pe 21 iulie 2021 din România, care a fost mutat pe 20 iulie 2022, rămânând în acelaşi loc, Romexpo. Au mai fost reprogramate concertele Slipknot din vara lui 2021 din Rusia, Ucraina, Bulgaria, Grecia şi apariţia de la Wacken, din Germania. Tot astăzi a venit şi vestea reprogramării unor alte concerte din România din 2021: Judas Priest, Nick Mason (Pink Floyd) şi Wardruna. Dar revenind la Slipknot, concertul de la noi ar fi putut avea teoretic loc în conformitate cu noile norme de relaxare.

De la 1 iunie 2021 reglementările permit organizarea de evenimente cu 1000 de persoane la interior, dacă au test PCR, dovada că au trecut prin boală sau dovada vaccinării. În cazul evenimentelor care includ numai vaccinaţi în public, nu există limită de persoane. În ultima săptămână au venit confirmările cu privire la organizarea lui UNTOLD între 9 şi 12 septembrie 2021 şi SAGA Festival şi-a reconfirmat artiştii pentru ediţia din acest an. Electric Castle Special, o ediţie aparte a festivalului are loc în august 2021, în perioada 6-15 august. Se va ţine în multiple locaţii din Cluj-Napoca şi Bonţida.

De remarcat că în ciuda anulării turneului din Europa, Slipknot ţine în continuare propriul festival Knotfest în statul american din care se trage, Iowa. Are loc pe 25 septembrie şi va include în deschidere nume ca Gojira, Trivium, Fever 333 şi Tech N9ne. Slipknot este şi headliner la festivalul Rocklahoma, alături de Limp Bizkit şi Rob Zombie. Corey Taylor, solistul Slipknot a pornit într-un turneu solo în primele zile din luna iunie 2021, promovându-şi primul album solo, "CMFT".

În ultima săptămână a venit şi confirmarea că Slipnot va finaliza un nou album conceptual în iulie 2021, urmând a îl lansa în anul curent. Au trecut doar 2 ani de la lansarea LP-ului "We Are Not Your Kind", care a venit în 2019. Între timp şi videograful şi toboşarul trupei, M Shawn Crahan aka Clown tocmai a lansat două piese solo.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 20 iulie 2022

Slipknot

Loc
Romexpo
Comentează

Muzică nouă

Slipknot anunţă prima piesă compusă alături de noul toboşar, "Long May You Die"

Atunci când Eloy Casagrande, fostul toboşar Sepultura s-a alăturat celor de la Slipknot la început de an 2024, una dintre "probe" a fost să vină cu idei originale de compoziţie. Din acel "jamming" s-ar fi născut deja o nouă piesă, confirmată de Slipknot.

Publicat

pe

Noua melodie Slipknot înregistrată alături de noul toboşar, Eloy Casagrande se numeşte "Long May You Die". Într-un interviu acordat unei publicaţii din Brazilia, Eloy a făcut aluzie la faptul că el şi colegii săi noi au lucrat deja la material împreună. El consideră că asta a fost parte din "interviul de angajare".

Corey Taylor and co au "aruncat cu idei" spre muzician pentru a vedea la ce nivel de compoziţie se află. De altfel percuţia este o parte vitală din sound-ul trupei Slipknot, care se pregăteşte să aniverseze 25 de ani de la lansarea primului album. Casagrande a clarificat şi că încă învaţă cum funcţionează dinamica din trupă şi că încă nu îi e clar cum merg lucrurile când vine vorba despre înregistrări şi piese noi.

Ce e cert e că Slipknot nu simte presiunea să lanseze material nou. Ultimul LP a fost "The End, So Far", lansat în 2022 şi promovat inclusiv printr-un concert în România, desfăşurat la Romexpo, cu Jinjer în deschidere. Apoi Slipknot a lansat şi un EP surpriză în vara lui 2023, "Adderall", cu 6 piese pe el.

Slipknot a avut până acum 3 concerte cu Eloy, iar în toate s-a întors la costumele portocalii-roşiatice din 1999 şi la primele măşti. Slipknot s-a despărţit de toboşarul Jay Weinberg în noiembrie 2023 şi în ultimele 2 luni a tot dat indicii despre noul toboşar. Motivul despărţirii a fost "diferenţa de direcţie creativă".

Weinberg a fost cooptat între timp de Suicidal Tendencies şi Infectious Grooves.

Eloy Casagrande este un baterist brazilian cunoscut pentru activitatea sa în trupa de heavy metal Sepultura. Născut pe 29 ianuarie 1991, Eloy a devenit remarcat în lumea muzicală la o vârstă fragedă datorită abilităților sale tehnice impresionante și a stilului energic de a cânta la tobe. Înainte de a se alătura Sepultura în 2011, a câștigat notorietate după ce a câștigat concursul Modern Drummer's Undiscovered Drummer Contest la vârsta de 13 ani, în 2004. De asemenea, a colaborat cu diverse alte proiecte și artiști, demonstrând o versatilitate remarcabilă.

Citește în continuare

Trending