Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Roger Waters îl atacă pe Mark Zuckerberg, pe tema utilizării unei piese Pink Floyd

Roger Waters, basistul şi compozitorul trupei Pink Floyd a fost mereu vocal pe temele sociale şi politice, iar acum are o dispută personală cu Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook. Muzicianul l-a numit pe oficialul reţelei de socializare "un idiot", atunci când i s-a propus ca o faimoasă piesa Pink Floyd să fie folosită pentru a promova serviciile Instagram. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013 │ FOTO: Mihai Anghel / InfoMusic

Fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters s-a inflamat atunci când i s-a făcut o ofertă "uriaşă" din partea lui Mark Zuckerberg pentru a folosi piesa "Another Brick In the Wall". Melodia ar fi urmat să ajungă într-un film promoţional pentru Instagram. În general Pink Floyd şi piesele sale nu s-au asociat cu campanii promoţionale şi cu reclame televizate sau online.

Invitat la un forum de discuţii cu privire la întemniţarea lui Julian Assange, Waters a povestit despre oferta care i-a fost făcută de către Zuckerberg. Artistul nu s-a ferit să folosească vorbe grele, numindu-l pe CEO-ul Facebook "idiot" şi acuzându-l că se numără printre motivele pentru care povestea lui Assange nu a ajuns la publicul de masă. Assange a fost urmărit internaţional pentru scurgerea de informaţii secrete şi documente vitale pentru statul american.

În vreme ce Roger Waters se afla pe scenă unde se discută subiectul, a prezentat o scrisoare de la Mark Zuckerberg, care îi solicită utilizarea melodiei Pink Floyd. Artistul a folosit expresii ca "f*ck you" şi a declarat că luptă împotriva "lor, cei care vor să ia absolut tot".

Iată cum sună scrisoarea de la Facebook:

Am dorit să vă mulţumim că aţi luat luat în calcul acest proiect. Simţim că sentimentul din miezul piesei este încă relevant şi necesar în zua de azi, ceea cât de atemporală este opera ta/voastră.

Apoi Waters a pufnit şi a spus:

Şi ei vor să o folosească să facă Facebook şi Instagram şi mai mari şi mai puternice decât sunt deja, astfel încât să poată continua să ne cenzureze pe noi toţi din această cameră şi să împiedice această poveste despre Julian Assange să vadă lumina zilei. Publicul general ar putea zice "Ce!? Ce!? Nu mai vrem!".

Nu vreau să iau parte la acest "bullsh*t" Zuckerberg.

"Another Brick în the Wall" a apărut pe albumul Pink Floyd din 1979 "The Wall", ca o parte a unei compoziţii triple. A doua parte a fost lansată ca un single şi a cucerit topul Billboard Hot 100, primind apoi discul de platină în SUA. Este imnul rebelilor, inadaptaţilor, celor care gândesc diferit şi se opun opresiunii şi are această însemnătate de decenii.

Comentează

Trending