Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Maneskin contestă acuzațiile de plagiat; Victoria: "E doar un riff rock puternic"

Popularitatea trupei Maneskin crește, iar controversele continuă. Acuzați că au plagiat "Zitti E Buoni", piesa câștigătoare la Eurovision 2021, membrii formației italiene neagă că ar fi copiat melodia. Basista Victoria De Angelis susține că riff-ul ce le-a adus acuzațiile este unul destul de comun.

Publicat

pe

Maneskin
Maneskin │ FOTO: EBU / Andres Putting

Maneskin continuă să producă titluri în presa internațională. După controversa cu droguri, ce a fost clarificată rapid, trupa italiană se confruntă de această dată cu un conflict mocnit, ce a izbucnit inițial după câștigarea festivalului Sanremo, revenind ulterior după succesul de la Eurovision 2021.

În luna martie, când Maneskin era declarată câștigătoarea renumitului festival din Italia, apăreau primele acuzații de plagiat la adresa piesei "Zitti E Buoni", la momentul respectiv indicându-se asemănări între această melodie și piesa "F.D.T", a lui Antony Laszlo. Sony Music, după o atentă analiză, a respins acuzațiile, însă acest verdict nu i-a ținut feriți de critici pe membrii formației italiene. După câștigarea trofeului Eurovision 2021, o nouă acuzație de plagiat le-a umbrit victoria. Joris Lissens, vocalist al trupei olandeze The Vendettas, a declarat la un post de radio că italienii de la Maneskin au plagiat "Zitti E Buoni" după un hit de-al lor din 1994, intitulat "You Want it, You’ve Got it".

Victoria De Angelis: "Sincer, nu am mai auzit această piesă (You Want it, You’ve Got it)"

Chiar dacă acuzațiile nu ajuns (încă) într-o instanță de judecată, basista trupei Maneskin, Victoria De Angelis, a dorit să clarifice situația. Potrivit postului de știri francez BFM TV, italienii nu știau de existența hitului "You Want it, You’ve Got it", explicând că deși există "similitudini" între piesa lor și cea a olandezilor, riff-ul care face ca cele două compoziții să semene este, de fapt, destul de comun.

"Sincer, nu am mai auzit această piesă (You Want it, You’ve Got it). Poate că sunt similitudini, dar e doar un riff rock puternic, unul foarte simplu. Dacă asculți întreaga piesă, poți observa că este complet diferită de a noastră. Nu am copiat pe nimeni. Am compus piesa asta acum 5 ani, când am început să cântăm împreună. Nici măcar nu știam de trupa asta (cu referire la The Vendettas)!", a declarat Victoria.

Până la stabilirea unui verdict cu privire la aceste acuzații, trupa Maneskin se menține ocupată. Trupa lucrează deja la un nou album, despre care găsiți mai multe detalii aici.

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Trupa Maneskin și-a făcut debutul american la emisiunea lui Jimmy Fallon - VIDEO

Maneskin a ajuns oficial la inimile americanilor odată cu participarea la emisiunea "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon". Trupa italiană a interpretat live două piese. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Maneskin la Jimmy Fallon
Maneskin la Jimmy Fallon │ FOTO: YouTube / The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Câștigătorii Eurovision 2021 au un program încărcat. Imediat după victoria obținută la Rotterdam, cei patru italieni au urcat pe scene internaționale și au susținut show-uri incendiare. Au lansat videoclipuri și piese noi, au prezentat o colaborare cu Iggy Pop și s-au implicat într-o campanie a casei de modă Gucci.

Cel mai recent eveniment notabil al trupei a fost participarea la emisiunea lui Jimmy Fallon. Chiar dacă Maneskin își are fanii săi americani, succesul grupului trebuia celebrat și în mod oficial. Astfel, Damiano, Victoria, Thomas și Ethan au urcat pe scena emisiunii și au interpretat piesele "Beggin" și "MAMMAMIA". 

VIDEO: Maneskin - Beggin'

VIDEO: Maneskin - MAMMAMIA

Continuând cu performanțele live ale trupei, Maneskin a susținut un concert în Paris la sfârșitul lunii septembrie. Recitalul a fost parte a evenimentului caritabil Global Citizen Live. Săptămâna trecută, Maneskin le-a făcut o surpriză britanicilor și a susținut un concert cu intrare liberă la O2 Academy Islington. Formația a plănuit deja un turneu în Europa și Marea Britanie la începutul lui 2022. Întreaga serie de concerte este sold-out.

Citește în continuare

Muzică nouă

Maneskin a lansat o nouă piesă, "MAMMAMIA", adresată criticilor, clişeelor

Trupa cu cea mai care creştere de popularitate din 2021, Maneskin a lansat o nouă piesă pe 8 octombrie 2021. Se numeşte "MAMMAMIA" şi are o linie de bas familiară, folosită de trupă şi pe alte track-uri ale sale. E un single jucăuş şi care poate fi asociat mental cu o prezentare de modă sau un jaf posh dintr-o bancă.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Mammamia
Coperta single Maneskin Mammamia │ FOTO: Maneskin

Maneskin a câştigat în acelaşi an şi Eurovision 2021 şi SanRemo 2021 şi a cucerit topurile din toate ţările europene şi nu numai. "MAMMAMIA" este o piesă în limba engleză cu un pop-rock accelerat şi versuri foarte fredonabile. Lansarea piesei s-a făcut la clubul legendar din Berlin SO36, acolo unde s-au pus bazele mişcării punk din Germania şi unde David Bowie şi Iggy Pop erau omniprezenţi la un moment dat.

La conferinţa de lansare solistul Maneskin, Damiano David a explicat că piesa "MAMMAMIA" a fost compusă după câştigarea trofeului Eurovision 2021. Totul a durat doar câteva ore şi a implicat o canalizare a energiei, atât a celei pozitive după câştigarea trofeului, cât şi celei negative după acuzele aduse lui Damiano cu privire la consumul de droguri la finala Eurovision. Basista Victoria de Angelis a declarat că trupa nu a luat foarte în serios melodia, ea fiind jucăuşă, distractivă şi venind natural la sesiunea de înregistrări.

Versurile fac aluzie la toate conspiraţiile şi presupunerile legate de creşterea bruscă a popularităţii Maneskin. Toate criticile primite de muzicieni au fost transpuse în această melodie, dar şi cele mai ciudate speculaţii. Numele "MAMMAMIA" este poate cea mai populară exclamaţie italiană şi defineşte în acest caz reacţia oamenilor când faci ceva neaşteptat. În plus Damiano a vrut să ironizeze şi stereotipul italian cunoscut în toată lumea legat de astfel de expresii.

În ciuda creşterii în popularitate, Maneskin refuză să lucreze şi cu alţi compozitori, preferând independenţa. A bifat totuşi o colaborare importantă cu Iggy Pop, care a dat un nou suflu piesei "I Wanna Be Your Slave". La început de toamnă formaţia italiană a devenit muza unei campanii Gucci. Ce urmează pentru Maneskin? Un turneu deja sold out în Europa şi Marea Britanie în 2022, apoi intrarea în studio pentru a lucra la un nou album.

Deja sunt câteva piese gata conform lui Damiano David. Greu de crezut că formaţia era fondată doar acum 5 ani şi că devenea populară în 2017 odată cu terminarea show-ului "X Factor Italia" pe locul 2. Grupul a lansat până acum două albume de studio, "Il Ballo della vita" în 2018 şi "Teatro d'ira: Vol I" în 2021.

Citește în continuare

Lifestyle

Trupa Maneskin este muza celei mai recente campanii Gucci - VIDEO

Italienii de la Maneskin continuă să își paveze drumul spre succesul internațional cu un nou proiect. Este vorba de recenta campanie "Gucci Aria". Găsești mai detalii și video în articol.

Publicat

pe

Maneskin - Gucci Aria
Maneskin - Gucci Aria │ FOTO: captură YouTube / Gucci

De la câștigarea concursului Eurovision până în prezent, Maneskin a bifat reușită după reușită. Turnee, interviuri în presa internațională, videoclipuri pline de creativitate și admirația fanilor de pretutindeni sunt doar câteva dintre acestea. Dincolo de muzică, un aspect ce nu a fost deloc trecut cu vederea a fost reprezentat de ținutele pe care membrii trupei le poartă. Cu elemente glam rock, și inspirate poate de alte nume celebre ca David Bowie, Freddie Mercury sau ABBA, hainele cu care se afișează cei patru italieni în public contribuie la imaginea completă Maneskin. Așadar, nu este deloc surprinzător că trupa a colaborat (din nou) cu una dintre cele mai cunoscute case de modă din lume.

Înainte de a intra în detalii legat de "Gucci Aria", trebuie menționat că membrii trupei Maneskin au purtat haine Gucci în cel mai nou videoclip, "I Wanna Be Your Slave". Costumele florale, rochiile roz de tafta, lenjeria din dantelă neagră și o jachetă din piele pe care scrie "Puppet" au fost hainele alese pentru componenta vizuală a melodiei.

Revenind, însă, la noua campanie de modă, Damiano David, Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi se numără printre protagoniștii "Gucci Aria". Gândită de Alessandro Michele și regizată de Mert Alas și Marcus Piggot, campania întruchipează "impulsul revoluționar și vesel al erosului ca forță creativă a imaginației contemporane". Ideea de a face fotografii într-o cameră de hotel, pe lângă crearea unei atmosfere clandestine și seducătoare, amintește de locul unde a început totul, și anume Hotelul Savoy din Londra, unde tânărul Guccio Gucci, fondatorul casei Gucci, lucra ca liftier.

Estetica clipului video și fotografiilor se îmbină perfect cu noile creații vestimentare și, implicit, cu stilul trupei Maneskin. Aplecarea brandului de lux pentru pantaloni evazați vintage, hamuri de piele și atitudine rock se potrivește mănușă trupei. În ceea ce privește campania "Gucci Aria", aceasta înglobează o mulțime de pene de marabu, mocasini clasici Gucci, hamuri negre și croiuri evazate. Nu lipsesc texturi exuberante - sclipici, broderii și piele - gata să inspire ținutele de toamnă / iarnă.

VIDEO: The Gucci Aria

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending