Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Tudor Chirilă critică măsurile de relaxare ale Guvernului, numindu-le "măsuri de restricționare a industriei de spectacol" - VIDEO

Industria de spectacol e compromisă de Guvern. Acesta este mesajul pe care Tudor Chirilă, alături de unul dintre creatorii UNTOLD și Neversea, Edy Chereji, l-au transmis guvernanților prin intermediul unui live pe Facebook. La această dezbatere pe tema măsurilor de relaxare au participat și Daniel Clinger, Light Designer, și Cristi Beiu, de la Sublime Production.

Publicat

pe

Tudor Chirilă discutând despre măsurile de relaxare împreună cu Edy Chereji, Daniel Clinger și Cristi Beiu
Tudor Chirilă discutând despre măsurile de relaxare împreună cu Edy Chereji, Daniel Clinger și Cristi Beiu │ FOTO: Captură Facebook

Contextul pandemic s-a schimbat mult în ultimele săptămâni, rata scăzută de incidență și promisiunile guvernanților cu privire la susținerea sectorului cultural alimentând optimismul organizatorilor de concerte și festivaluri. Măsurile de relaxare anunțate vinerea aceasta exclud, însă, posibilitatea organizării evenimentelor cu peste 2,500 de participanți în iulie, respectiv peste 5,000 de participanți în august. Mai mult decât atât, regulile de acces la astfel de evenimente se anunță a fi și mai restrictive decât cele de anul trecut. Va fi necesară păstrarea unei distanțe de doi metri între participanți, testarea la intrare sau vaccinul fiind obligatorii. De asemenea, în luna august vor fi permise doar evenimentele care se desfășoară pe parcursul unei singure zile. Documentul ce cuprinde noile măsuri de relaxare poate fi accesat aici

Criticile aduse de Tudor Chirilă, Edy Chereji, Daniel Clinger și Cristi Beiu

În aceste condiții, Tudor Chirilă consideră că măsurile de relaxare sunt de fapt "măsuri de restricționare a industriei de spectacol", argumentându-și afirmația în cadrul unei discuții libere, purtate cu Edy Chereji (Untold, Neversea), Daniel Clinger (light designer și reprezentant al Asociației Lucrătorilor din Industria de Spectacol) și Cristi Beiu (Sublime Production).

"Marea țeapă a vaccinării, dacă v-ați vaccinat pentru a merge la concerte, sau a asista la evenimente în aer liber, organizate mai simplu decât anul trecut, și cu mai multă predictibilitate, vă spun că chestia asta nu se poate întâmpla acum și am zis că, pe lângă toate locurile în care am comentat și am încercat să facem cunoscută poziția industriei de spectacol, viziavi de aceste măsuri de restricționare, de fapt, și nu de relaxare, am zis că și pe pagina mea de Facebook e un moment bun să mai știe lumea exact ce se întâmplă.

Și-i am alături de mine pe domnul Cristi Beiu, de la Sublime Production. El este un organizator de evenimente mai mici, sau mijlocii, putem spune, nu de mari festivaluri. Marile festivaluri sunt reprezentate de Edy Chereji (Untold și Neversea), și din partea Asociației Lucrătorilor din Industria de Spectacol, veteranul Daniel Clinger - Light Designer, profesor la UNATC și alte variante de universități, un om care a văzut tot ce s-a întâmplat în industria spectacolului din '90 și până acum", a spus Tudor Chirilă în introducerea dezbaterii purtate într-un live publicat pe pagina sa de Facebook.

Tudor Chirilă: "Nunțile, scuză-mă, sunt cu vaccinare fără număr, adică dacă sunt persoane vaccinate, nu există limită de participare, și pelerinajele n-au niciun fel de constrângere"

În continuarea mesajului pe care a dorit să-l transmită autorităților, cu precădere lui Florin Cîţu, Klaus Iohannis și Bogdan Gheorghiu, Tudor a subliniat diferențele între măsurile aplicate industriei de concerte și restricțiile valabile pentru celelalte industrii.

"Evenimente în aer liber - s-a dat voie pentru până în 500 de persoane, dar cu doi metri distanță și testare și vaccinare, spre deosebire de anul trecut, când s-au organizat evenimente în aer liber într-o perioadă mult mai complicată pentru pandemie, fără testare și fără vaccinare, iar una din propuneri a fost ca predictibilitatea să însemne că poți organiza evenimente și după trei - rată de incidență, dar abia atunci să intervină testarea și vaccinarea.

În timp ce, nunțile, scuză-mă, sunt cu vaccinare fără număr, adică dacă sunt persoane vaccinate, nu există limită de participare, și pelerinajele n-au niciun fel de constrângere, iar, în același timp, nu există cerință de vaccinare și testare dacă te afli într-un teatru și faci un spectacol cu 50% capacitate."

Daniel Clinger: "Competițiile sportive pot să strângă până la 12.500 de spectatori în tribune. Transporturile - mergem de luni de zile cu avioane pline, cu toate locurile ocupate"

Argumentul lui Tudor a fost întărit de Daniel Clinger.

"Aș mai adăuga ceva: competițiile sportive pot să strângă până la 12.500 de spectatori în tribune. Transporturile - mergem de luni de zile cu avioane pline, cu toate locurile ocupate, fără testare și fără vaccinare, doar industria de spectacole, dintr-un motiv care nouă ne scapă, este o industrie care propagă acest virus mult mai ușor."

Edy Chereji: "Există studii care spun că peste 60% din infectări se produc în familie"

De aceeași părere este și Edy Chereji, care a dorit să le amintească guvernanților că, deși marile evenimente nu s-au putut susține, rata de infectare s-a menținut ridicată luni în șir.

"Există această paradigmă, care ne e prezentată deja de un an de zile, cum că, așa cum ziceai și tu, industria de spectacole, industria culturală, provoacă cel mai mare rău și e industria care afectează cel mai mult, dar, iată, culmea, de un an de zile noi am fost închiși, iar situația pandemiei o cunoaștem cu toții.

Ba mai mult, există studii care spun că peste 60% din infectări se produc în familie, și cu toate acestea, noi avem senzația că trebuie să fim restricționați până în momentul în care vom găsi acea soluție care să elimine 100% riscul de transmitere, în condițiile în care, cel puțin pentru evenimentele mari, normele pe care noi le-am propus, acelea de a permite accesul în festival doar pentru cei care sunt responsabili, adică sunt vaccinați, sunt testați, sau prezintă o dovadă de anticorpi, la ora actuală sunt cele mai drastice norme care se aplică în vreo industrie din România, și cu toate astea noi suntem în continuare restricționați, iar alte industrii funcționează cu norme mult mai relaxate", a subliniat Edy Chereji.

Întreaga discuție poate fi urmărită mai jos, punctele subliniate în cadrul ei ridicând, într-adevăr, multe semne de întrebare cu privire la viitorul industriei de spectacole.

VIDEO: Industria de spectacol e compromisă de guvern - Tudor Chirilă, Edy Chereji, Daniel Clinger și Cristi Beiu discută despre măsurile de relaxare

 

Comentează

Concerte & turnee

Ei sunt invitații speciali care urcă pe scena concertului "Sufrageria Irinei"

Pe 13 martie, Sala Palatului va vibra sub acordurile magice ale concertului Sufrageria Irinei. Irina Rimes va fi înconjurată de o pleiadă de invitați speciali, cu piese deja cunoscute, dar și cu muzică nouă.

Publicat

pe

"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului
"Sufrageria Irinei" la Sala Palatului │ FOTO: Artwork de Alina Cotișel

Printre invitați se numără câțiva dintre cei mai iubiți și talentați artiști din România: Andra, cu farmecul său inconfundabil și hituri care au cucerit inimile publicului, Tudor Chirilă, cu versurile sale ce ating corzile sensibile ale sufletului, Damian Drăghici, maestrul muzicii lăutărești și nu numai, legendarul Mircea Baniciu, Dora Gaitanovici și Vlad Musta, proaspete talente ale industriei muzicale. Mai mult decât atât, Irina a promis și un invitat foarte special, dar care va rămâne surpriză.

Alături de Irina, vor urca pe scenă: Andrei Comaroni - chitară, Cristi Comaroni - chitară, Bubu Cernea - tobe, Radu Taca - bass, Tudor Amarandei - clape, Șerban Ilicevici - sunet.

Se anunță o seară în care muzica va uni suflete și va crea amintiri de neuitat. Cu siguranță, acești artiști talentați vor aduce o energie aparte și vor completa atmosfera deja incendiară creată de Irina Rimes. Este un eveniment pe care fanii muzicii românești nu îl vor uita prea curând și care promite să fie o adevărată petrecere muzicală.

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Tudor Chirilă este musafir în "Sufrageria Irinei", un concept muzical pe care Irina Rimes îl aduce la Sala Palatului

Pe 13 martie, Irina Rimes va susține un concert de neratat, unde fanii săi, și nu numai, sunt invitați să asculte cele mai apreciate piese din repertoriul său. "Sufrageria Irinei" se va bucura și de prezența unor invitați speciali, cum este Tudor Chirilă.

Publicat

pe

Tudor Chirilă și Irina Rimes
Tudor Chirilă și Irina Rimes │ FOTO: capturi YouTube

Mai sunt doar câteva zile până la "Sufrageria Irinei", concertul pe care artista îl va susține la Sala Palatului din București. Irina a păstrat legătura cu fanii săi legat de acest eveniment, cel mai recent demers în acest sens fiind un clip video în care oferea indicii despre un invitat special.

"E înalt. Are ** ani și poartă tricou alb. Suntem în beef (n.r. ciondăneală) constant. Îi plac femeile în tricou alb și n-are chef mereu."

Prin această "ghicitoare", Irina Rimes a făcut trimitere la câteva piese din repertoriul lui Chirilă / Vama Veche - "18 ani", "Fata în boxeri și tricoul alb" și "Nu am chef azi". Fanii și-au dat imediat seama despre ce artist este vorba și au înștiințat-o pe Irina în comentarii.

După câteva ore, cântăreața a confirmat prezența lui Tudor Chirilă în concertul de la Sala Palatului cu un clip din culisele evenimentului, de la repetiții.

Mai mult, începând cu 28 martie, Irina Rimes va transforma România în scena și locul ei de joacă. Muzica emoționantă, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece artista va pleca într-un turneu oficial "Sufrageria Irinei".

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale actuale din România, care şi-a pus amprenta asupra publicului, topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement, peste 340 de show-uri live intense şi pline de emoţie și peste 450 de milioane de vizualizări pe YouTube.

"Despre el", "Cosmos", "Pastila" și "ACASĂ" sunt cele patru albume compuse de Irina care includ hituri precum "Visele", "Ce s-a întâmplat cu noi", "Iubirea noastră mută", "Bandana", "Bolnavi amândoi", "Nu ştii tu să fii bărbat", iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla's Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa.

În 2023, Irina și-a încântat audiența cu piese precum "Neiubita ta", "Flori de mai", "Changer", "Gelos", dar și colaborarea cu Theo Rose pentru "Stinge Luminile", extrasă de pe soundtrack-ul filmului "Miami Bici 2".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Duete în oglindă la Vocea României, la o distanță de nouă ani - VIDEO

Vocea României este mai mult decât descoperirea unor voci talentate sau un spațiu în care ne afundăm pentru divertisment. Finala celui de-al 11-lea sezon a demonstrat că emisiunea este o adevărată arhivă muzicală în care trecutul poate fi adus în prezent și potențat la cele mai înalte niveluri.

Publicat

pe

Duete Irina & Tiberiu - Alexandra & Adrian la Vocea României
Duete Irina & Tiberiu - Alexandra & Adrian la Vocea României │ FOTO: captură YouTube / The Voice of Romania

Einstein a afirmat că timpul este relativ. Nu avem genialitatea sau pregătirea pentru a confirma sau infirma teoria sa, însă putem să fim convinși că emoția nu este deloc relativă. Acest lucru a fost demonstrat în finala Vocea României 2023.

Alexandra Căpitănescu, câștigătoarea celui de-al 11-lea sezon al concursului, a susținut un duet cu Adrian Nour, fost concurent al show-ului. Momentul celor doi a făcut parte din prezentarea Alexandrei pentru marea finală. Concurenta a pregătit trei interpretări: solo, cu antrenorul său și cu un invitat special.

Mentorul Alexandrei a fost Tudor Chirilă care a gândit cu atenție fiecare moment al tinerei, de la confruntări până în finală. Duetul cu Adrian Nour a fost construit pe fundalul cunoscutei piese "The Phantom of the Opera". Alexandra și Adrian au creat un moment pe de o parte emoționant, pe de altă parte intens, ce a ținut cu sufletul la gură ascultătorii.

Aceeași poveste se întâmpla în 2014, când tot Tudor Chirilă ajungea în finala de la Vocea României cu Tiberiu Albu. Tot "The Phantom of the Opera" a fost compoziția muzicală aleasă pentru un duet. Atunci, Tibi a cântat alături de soprana Irina Baianț care, anul acesta, a fost ajutorul lui Chirilă în pregătirea concurenților. Ah, și tot Tudor Chirilă a fost antrenorul care câștiga atunci Vocea României.

De asemenea, "The Phantom of the Opera" are o semnificație specială și pentru cei doi invitați - Irina Baianț și Adrian Nour. Ei sunt interpreții personajelor principale - Christine și Phantom - din spectacolul "Fantoma de la Operă" de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Răzvan Ioan Dincă, de la Opera București.

VIDEO: Alexandra Căpitănescu & Adrian Nour la Vocea României 2023

VIDEO: Tiberiu Albu & Irina Baianț la Vocea României 2014

Citește în continuare

Trending