Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

În semn de protest, Tom Cruise a înapoiat cele trei trofee câștigate la Globurile de Aur

Actorul de 58 de ani a returnat cele trei trofee câștigate la Globurile de Aur în semn de protest față de lipsa de diversitate etnică din cadrul Asociației Presei Străine de la Hollywood. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Tom Cruise în "Mission: Impossible - Fallout" (captură ecran)
Tom Cruise în "Mission: Impossible - Fallout" (captură ecran)

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA) trece prin momente neprietenoase din partea industriei cinematografice. Mai mulți actori (printre care Scarlett Johanson și Mark Ruffalo) au cerut industriei de film să se distanţeze de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood până ce vor fi implementate noi reforme în cadrul organizaţiei, pentru a fi reprezentată cât mai bine diversitatea etnică.

Tom Cruise este cel mai recent star de la Hollywood care protestează față de HFPA. Actorul a înapoiat cele trei statuete obţinute pentru rolurile din "Born on the Fourth of July" (cel mai bun actor, dramă), "Jerry Maguire" (cel mai bun actor, comedie/musical), şi "Magnolia" (cel mai bun actor în rol secundar).

Mai mult, Netflix, Amazon şi WarnerMedia au anunţat că au aceeași poziție față de HFPA ca actorii menționați, iar NBC a transmis că nu va mai difuza gala Golden Globes în 2022.

Pe 3 mai, HFPA a anunțat că își propune să adauge 20 de membrii noi, cu scopul de a-și crește numărul total de membri și de a pune accent pe recrutarea grupurilor minoritare. Deși acest demers a fost aprobat de către membrii cu drepturi depline, el nu a reușit să îmbuneze alte voci din industrie care condamnă faptul că nu există membri din alte minorități etnice în cadrul acestei organizații. Mai mult, fostul președinte HFPA, Meher Tatna, a declarat pentru Variety că Asociația nu a mai avut un membru de culoare din cel puțin 2002, când s-a alăturat pentru prima dată.

Trending