Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Roxen și delegația României la Eurovision au lipsit de la ceremonia Turquoise Carpet

Delegația României la Eurovision nu a participat la ceremonia Turquoise Carpet, ce a marcat deschiderea ediției din 2021 a concursului. Decizia a fost luată cu puțin timp înainte de eveniment, ca urmare a protocolului anti-Covid.

Publicat

pe

Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia”
Roxen în videoclipul piesei ”Amnesia” │ FOTO: Captură YouTube

Reprezentanta noastră la Eurovision 2021 a lipsit de pe covorul turcoaz al ceremoniei de deschidere a competiției. În urmă cu câteva ore înainte de eveniment, atât delegația României, cât şi a Maltei, au fost informate că nu vor putea participa la Turquoise Carpet, din cauza apariţiei unor cazuri Covid în hotelul unde sunt cazate. În urma testărilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectări în rândul delegaţiilor islandeză şi poloneză.

Deși niciun membru al delegației României nu a fost confirmat pozitiv la testările făcute de organizatori, conform procedurilor EBU, toţi membrii delegaţiilor cazate în acelaşi hotel au fost nevoiți să intre în izolare.

Din această cauză, alături de membrii delegaţiilor Poloniei şi Islandei, nici reprezentanţii României şi Maltei nu au putut defila pe 16 mai pe covorul turcoaz, la ceremonia programată să deschidă concursul. De asemenea, pentru a limita riscurile răspândirii noului coronavirus, organizatorii au renunţat şi la transferul delegaţiilor cu ambarcațiuni până la covorul turcoaz, așa cum anunțaseră inițial, acestea fiind în cele din urmă transportate separat, cu autocare.

Până în acest moment, membrii delegaţiei noastre au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam. Echipa Eurovision România va respecta în continuare protocolul necesar, EBU stabilind în ce condiții se vor desfășura semifinalele și finala concursului.

Roxen: "Știu că este un moment dificil pentru toate delegațiile implicate, dar sper ca toată lumea să poată urca pe scenă în semifinale"

Roxen și-a exprimat în online regretul de a rata ceremonia Turquoise Carpet. Îmbrăcată în ținuta pregătită pentru acest eveniment, artista a publicat pe Instagram o serie de fotografii pentru a marca momentul, subliniind totodată importanța respectării regulilor de siguranță în contextul pandemiei.

"Nu voi mai avea momentul meu de pe covorul turcoaz, dar am compensat cu o ședință foto în baie.

Sunt puțin tristă... dar siguranța e prioritară!

Știu că este un moment dificil pentru toate delegațiile implicate, dar sper ca toată lumea să poată urca pe scenă în semifinale!

Aveți grijă de voi!", a scris Roxen în postarea sa de pe Instagram.

FOTO: Roxen îmbrăcată în ținuta pregătită pentru ceremonia Turquoise Carpet

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Roxen va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, de pe 18 mai.

Comentează

Trending