Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Prima piesă postumă a lui DMX de pe noul album a debutat, "Hood Blues" - AUDIO

La mai bine de o lună după moartea lui DMX, au început să apară single-uri de pe albumul postum al rapperului. Cel mai nou release se numeşte "Hood Blues" şi este o colaborare între crew-ul Griselda (Westside Gunn, Benny The Butcher, Conway the Machine) şi DMX. Puteţi asculta noua piesă în articol.

Publicat

pe

Ultimul album înregistrat de DMX înainte de moartea sa a fost "Exodus", iar "Hood Blues" este primul single de pe acel LP. Trio-ul muzical de pe acest track ne duce înapoi la sound-ul anilor '90, totul peste un sample de jazz din anii '70, care mizează mult pe instrumentele de suflat. Versurile sunt despre street cred, riscul închisorii şi atitudinea gangsta, dar şi respectul câştigat pe străzi. DMX se lasă îndelung aşteptat, apărând de abia pe finalul acestei piese.

Muzicianul din Yonkers îşi "scuipă" rimele cu clasica sa voce guturală, cu referinţe culturale precum emisiunea "Punk'd" a lui Ashton Kutcher, dar şi frustrări personale. Rapperul cântă despre tot zgomotul din capul său şi tot potenţialul pe care îl simte irosit. Albumul "Exodus" se lansează pe 28 mai şi include o sumedenie de colaborări, atât cu artişti care cântă pe piese, cât şi cu producători de seamă. Lista îi include pe Swiss Beatz, LOX, Jay-Z, Nas, Snoop Dogg, dar şi Alicia Keys şi Usher. Cea mai mare surpriză este apariţia lui Bono printre colaboratori.

DMX a încetat din viaţa pe 9 aprilie, după o luptă de o săptămână cu efectele unei supradoze şi ale unui infarct. Artistul a fost câteva zile în stare vegetativă, dar nu şi-a mai putut reveni. Rapperul s-a luptat cu demonii adicţiei încă de la 14 ani, suferind o supradoză aproape fatală şi în 2016. A fost la reabilitare în 2002, 2017 şi 2019. Cunoscut şi ca Dark Man X, muzicianul avea doar 50 de ani atunci când a murit. Şi-a croit un nume mare prin "lătratul" său din piese, dar şi prin stilul agresiv şi versurile muşcătoare.

Rămâne în continuare deţinătorul unui record uriaş: primul artist care a lansat 5 albume consecutive, care au debutat pe primul loc în topul Billboard 200. A vândut peste 74 milioane de discuri în toată lumea şi a avut o formaţie la un moment dat cu Jay-Z şi Ja Rule. Cariera a fost plină de probleme, inclusiv 30 de arestări pentru jaf, furt de automobil, cruzime faţă de animale, condus sub influenţă, posesie de droguri, neplata pensiei alimentare şi evaziune fiscală. DMX lasă în urmă 15 copii.

Noul său album, "Exodus", include 13 piese şi este primul release de la "Undisputed" încoace, din 2012. Îi duce discografia la 8 titluri.

Comentează

Trending