Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Actorul Ion Dichiseanu a murit la 87 de ani

Internat de trei luni la Spitalul Floreasca, actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață joi, în urma unei pneumonii. Acesta a avut o infecție cu o bacterie, fiica artistului declarând că erorile unor medici ar fi înrăutățit situația.

Publicat

pe

Ion Dichiseanu
Ion Dichiseanu │ FOTO: Captură YouTube

Diagnosticat cu o pneumonie bilaterală declanșată de o infecție bacteriană, Ion Dichiseanu a murit astăzi, 20 mai, în jurul orei 15:00. Acesta a fost testat și de Covid, însă rezultatul a fost negativ.

Actorul a stat internat trei luni la Spitalul Floreasca, starea lui înrăutățindu-se pe parcurs. Potrivit fiicei sale, Ioana Dichiseanu, starea actorului s-ar fi deteriorat din cauza unor erori medicale.

"S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească. Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi să mergem la un mare profesor (...) aș vrea să nu las lucrurile așa", declara Ioana Dichiseanu la Antena 3, citată de Digi24.

Ion Dichiseanu, o viață în slujba artei teatrale și cinematografice

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografie, acesta a activat o îndelungată perioadă la Teatrul Nottara. A avut, de asemenea, numeroase roluri memorabile, în producții cinematografice precum "Darclée" (1960), "Cântecele mării" (1971),"Printre colinele verzi" (1971), "Pistruiatul" (serial TV, 1973), "Toate pânzele sus" (serial TV, 1977), "Triunghiul morţii" (1999), "Vocea inimii" (2006), "Supravieţuitorul" (2008). Anul trecut, actorul a fost distribuit în pelicula "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", difuzată în prezent pe marile ecrane din România.

Regretatul actor a fost distins cu Premiul Asociaţiei Cineaştilor din România pentru rolul din lungmetrajul "Clipa", în regia lui Gheorghe Vitanidis, și decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, pentru "prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care a dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc".

Ion Dichiseanu se numără printre actorii care au primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de recunoaștere pentru întreaga sa activitate, în domeniul teatrului şi filmului.

Trending