Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

East European Comic Con se reconfigurează; În ce condiții s-ar putea ține în 2021

Organizatorii East European Comic Con vin cu precizări în legătură cu evenimentul care urma să aibă loc în 2021. Din cauza lipsei de predictibilitate pe termen scurt și mediu s-au prefigurat trei posibile scenarii, astfel încât evenimentul să se poată desfășura anul acesta. Toate scenariile depind în mod nemijlocit de viitoarele norme și restricții pe care Guvernul le va anunța în perioada următoare.

Publicat

pe

East European Comic Con
East European Comic Con │ FOTO: PR

Primul plan flexibil presupune organizarea a două evenimente, cu sesiuni care nu vor depăși 4 - 5 ore și pauze de 90 de minute care ne vor permite eliberarea locației și dezinfectarea spațiilor. Sesiunile vor avea un număr limitat de persoane, iar cele 4 - 5 ore vor reduce riscul de infectare printr-o interacțiune scăzută a publicului.

 • Primul eveniment va fi Comic Con Expo Market 26 - 27 august, care nu va include scena, concursuri sau panels (sesiuni de întrebări și răspunsuri cu invitații). Comic Con Expo Market va avea 3 sesiuni, Joi 26 August 16:00 - 20:00; Vineri 12:00 - 16:00 și 17:30 - 21:30.
 • Al doilea eveniment va fi Comic Con Summer Limited Edition 28 - 29 august structurat astfel: fiecare zi va fi împărțită în 2 sesiuni 09:30 - 14:30 și 16:00 - 21:00. Acesta din urmă va avea componentă de standuri, scenă și zona actorilor.

Planul nr.2, în cazul în care măsurile autorităților nu vor face posibilă organizarea evenimentelor din august, este organizarea evenimentulului la Cluj-Napoca în perioada 15 - 17 octombrie. Din păcate, organizarea la București nu este posibilă în perioada 1 septembrie - 1 decembrie, la Romexpo, pavilioanele B1-B2 fiind ocupate.

Dacă nici planul 1 și nici planul 2 nu sunt posibile, atunci Planul nr.3 este organizarea evenimentului pe modelul celui din august, însă în luna decembrie. Așadar, vor fi două evenimente: Comic Con Winter Expo Market pe 3 - 4 decembrie și Comic Con Winter Limited Edition pe 5 - 6 decembrie.

Care sunt limitările și restricțiile posibile ale evenimentului?

Numărul de persoane va fi limitat la maximum 5000 de persoane (inclusiv persoanele din staff, expozanți și voluntari).

Accesul se va face pe baza pre-înregistrării biletului și, în funcție de normele în vigoare, asta poate însemna pe bază de certificat de vaccinare, test RT-PCR, test rapid antigen.

Masca este foarte posibil să fie obligatorie în spațiul din interior. Recomandăm purtarea ei indiferent dacă acesta va fi sau nu obligatorie, însă obligativitatea purtării măști va fi valabilă doar dacă legea o va cere.

Zonele de Alimentație vor funcționa numai în exterior, astfel consumul de produse alimentare nu va fi posibil în interior.

Există posibilitatea unor restricții suplimentare care vor fi comunicate ulterior, dar există și posibilitatea relaxării unor restricții.

Care sunt măsurile pe care evenimentul le-a luat?

 • Personalul evenimentului va fi vaccinat cu ambele doze cu cel puțin 12 zile înainte de eveniment.
 • Culoarele dintre standurile expoziționale au fost mărite la o lățime de 7-8 metri.
 • Sesiunile de 4-5 ore și limitarea numărului de vizitatori.
 • Pauze de 90 de minute între sesiuni, necesare pentru a dezinfecta zonele comune ale evenimentului.
 • Amplasarea soluțiilor pentru dezinfectare în incinta evenimentului.

Dețin un bilet, ce pot sa fac cu el?

Pot să mă pre-înregistrez pentru evenimentul din august. Dacă deții un bilet de o zi vei alege sesiunea la care dorești să participi. Dacă deții un abonament, vei alege o sesiune în fiecare zi.

Dacă ai un abonament și dorești să participi la Limited Edition și/sau Expo Market, vom pune la dispoziție o platformă în care vei putea selecta o sesiune pentru fiecare zi pentru care deții abonament.

Dacă ai bilet pentru o zi de eveniment, va trebui să alegi în platformă una cele două sesiuni din acea zi la care dorești să participi.

Platforma va fi disponibilă online până la finalul săptămânii viitoare.

 • Poți opta pentru produse Comic Con din magazinul online care va fi lansat în maximum 2 săptămâni.
 • Poți păstra biletul pentru unul din evenimentele din 2022 (București și Cluj-Napoca).
 • Poți opta pentru restituirea sumei la 2 săptămâni după ce unul din evenimentele din 2021 are loc.

Ce trebuie să înțeleagă publicul?

Nu mai trăim vremuri normale, nu există alternativa unui eveniment precum cel din 2019.

Nu există garanția că evenimentul va avea loc, indiferent de formulă, totul depinzând de normele impuse de autoritățile statului.

Dacă achiziționezi un bilet, suma e posibil să rămână blocată până la organizarea primului eveniment.

Organizatorii nu obligă pe nimeni să se vaccineze, dar încurajează pe toată lumea să o facă. Persoanele care se vaccinează vor contribui la acea revenire la normalitate și vor ușura cu mult accesul la eveniment.

Este posibil ca cei nevaccinati să poată participa la sesiuni de fotografii cu unul din actorii prezenți, fără mască, dar cu plexiglas între aceștia după modelul din 2020 de la Austria Comic Con. Este posibil ca cei vaccinați să poată participa la sesiuni normale. Organizatorii vor apela la această măsură numai dacă invitatul o solicită sau legislația o va impune.

Evenimentul este organizat de o companie privată, plătind chirie unei alte companii private (Romexpo S.A), astfel decizia de participare nu este un drept fundamental, nu este nici o obligație, fiecare persoană va decide dacă participarea în cunoștința situației, restricțiilor și limitărilor, este sau nu oportună.

Până în prezent nu a existat o formă de despăgubire venită dinspre autorități pentru a ajuta organizatorii să revină la activitatea lor, deși segmentul de evenimente mari este singurul blocat complet din 8 martie 2020.

Deși legislația protejează organizatorul de evenimente și nu-l obligă să returneze sumele încasate pentru bilete, organizatorii vor căuta soluții să returneze cât mai repede contravaloarea biletelor celor care solicită acest lucru.

Comic Con Expo Market 26 - 27 August:

 • Joi 26 August: 16:00 - 20:00
 • Vineri 27 August *Sesiunea 1: 12:00 - 16:00
 • Vineri 27 August *Sesiunea 2: 17:30 - 21:30

Comic Con Summer Limited Edition 28 - 29 August:

 • Sâmbătă 28 August Sesiunea 1: 09:30 - 14:30
 • Sâmbătă 28 August Sesiunea 2: 16:00 - 21:00
 • Duminică 29 August Sesiunea 1: 09:30 - 14:30
 • Duminică 29 August Sesiunea 2: 16:00 - 21:00

Transylvania Comic Con 15-17 Oct 2021:

 • Programul va fi anunțat în momentul în care evenimentul din luna august va fi amânat.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 26 august 2021

East European Comic Con 2021

Loc
Romexpo
Comentează

Trending