Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Liber la concerte fără limită de participanţi de la 1 iunie (Doar vaccinaţi)

Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă şi Guvernul au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată pe 27 mai 2021 noile măsuri de relaxare în vigoare de la 1 iunie 2021. Ele dau speranţă organizatorilor de concerte, dar şi fanilor. Cea mai importantă măsură pentru aceştia este posibilitatea de a organiza concerte cu oricâţi participanţi, câtă vreme toţi sunt vaccinaţi.

Publicat

pe

Public la concertul The National de la Summer Well 2019
Public la concertul The National de la Summer Well 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Se pun astfel bazele legale pentru a organiza festivaluri ca UNTOLD, Electric Castle, Summer Well şi alte mari evenimente, dar şi concerte precum cel Slipknot mult aşteptat în iulie. Începând cu data de 1 iunie 2021, concertele şi orice alt tip de spectacole vor putea fi organizate cu până la 1000 de participanţi, dacă aceştia sunt vaccinaţi anti-Covid, dacă au test PCR negativ sau au trecut prin boală.

Pe de altă parte, limita de persoane dispare dacă TOŢI participanţii sunt vaccinaţi cu ambele doze. Aceleaşi condiţii sunt impuse şi la competiţiile sportive, lucru care trebuia reglementat în timp util, deoarece se apropie meciurile de la EURO 2020. Vor exista şi noi condiţii pentru evenimentele private: nunţi, botezuri şi altele iar masca nu va mai fi obligatorie în locurile de muncă dacă toţi sunt vaccinaţi şi sunt cel mult 5 persoane în acelaşi spaţiu.

Încă un aspect important al noilor reglementări este faptul că de la 1 iunie se redeschid cluburile, discotecile şi sălile de jocuri, dar doar pentru persoanele vaccinate. Programul poate ţine pentru cluburi şi discoteci de la ora 05:00 până la ora 24:00, la 50% şi respectiv 70% din capacitate, dar au acces doar persoanele vacciante anti Covid cu ambele doze. Restaurantele şi cafenelele vor fi deschise la 70% din capacitate, în localităţile în care rata de infectare nu depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Numărul de persoane poate creşte dacă acestea sunt vaccinate anti-Covid.

La conferinţa de presă Raed Arafat a declarat că persoanele de la intrare vor trebui să se asigure că participanţii au fie pe hârtie, fie pe telefon adeverinţa de vaccinare. În ultima săptămână premierul Florin Cîţu a declarat că este într-un fel de competiţie constructivă Bucureşti versus Cluj-Napoca (cu Emil Boc), pentru a vedea care organizează primul un festival de anvergură. A spus aceste lucruri purtând un tricou cu Summer Well şi făcând aluzie la UNTOLD.

Dacă totul merge bine vom mai avea un prag de relaxare şi la 1 iulie 2021 şi la 1 august 2021. În acest moment România are 4.242.837 de milioane de persoane vaccinate anti Covid.

Comentează

Trending