Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Coldplay "s-a conectat" la "Higher Power" din spațiu; Ascultă piesa - AUDIO

Dornici să surprindă mereu publicul, membrii Coldplay au dus muzica trupei în afara atmosferei Pământului. Noul single "Higher Power" s-a auzit în premieră din spațiu, pentru a-i marca lansarea, formația intrând în contact cu astronautul francez Thomas Pesquet.

Publicat

pe

Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power”
Chris Martin, vocalistul Coldplay, în clipul piesei ”Higher Power” │ FOTO: Captură YouTube

O variantă specială a piesei, având în prim-plan holograme cu extratereștri dansând, a fost transmisă către Pesquet, care i-a dat primul play chiar din spațiu. Apoi, membrii trupei au purtat o discuție foarte interesantă cu astronautul în care au explorat asemănările dintre viața de turneu și cea trăită pe Stația Spațială Internațională, fragilitatea vieții pe Pământ și dacă Pesquet a văzut vreodata un extraterestru. Conversația cu Pesquet poate fi urmărită în clipul de mai jos.

Coldplay va interpreta single-ul "Higher Power" în cadrul American Idol duminică, 9 mai, dar și pe scena de la BRIT Awards pe 11 mai. Trupa va susține, de asemenea, un concert pentru livestream-ul "Live at Worthy Farm" pe 22 mai, organizat de celebrul festival Glastonbury.

VIDEO: Coldplay - "Higher Power"

"Higher Power" nu este prima melodie care s-a auzit în spațiu. Această distincție îi revine clasicei piese de Crăciun "Jingle Bells", care i-a binedispus pe membrii echipajului de la la bordul Gemini VI-A al NASA, pe 16 decembrie 1965, potrivit Guinness Book of World Records. De transmisii din spațiu s-au bucurat și alte melodii celebre, precum "Heartbreak Hotel" al lui Elvis Presley și "Space Oddity" al lui David Bowie.

Coldplay a lucrat în perioada carantinei la un nou material de studio, ce ar putea fi lansat cât de curând. Potrivit zvonurilor din presă, discul a fost intitulat provizoriu "Music Of The Spheres".

Cel mai recent album Coldplay, "Everyday Life", a fost unul atipic. Apărut în 2019, înainte de pandemie, discul a fost promovat, în mare parte, online, trupa nedorind să susțină concerte. 

"Nu mergem în turneu și nu prea vorbim despre album, așa cum ar fi normal să o facem. Simt că acest album trebuie pur și simplu lansat și lăsat în mâinile publicului. Pentru că multe dintre piese au venit dintr-un loc pe care nu-l înțeleg, dar și din alte motive, el nu este făcut pentru a susține un turneu, încă. Punem pe pauză planurile de turneu până reușim să găsim soluții pentru problemele de mediu (încălzirea globală)", declara Chris Martin în 2019.

Comentează

Concerte & turnee

Maisie Peters și EMAA cântă în deschiderea concertelor Coldplay din București

Timpul până la mult așteptatele concerte Coldplay de la Arena Națională din București se scurge, astfel că au fost deja comunicate cele două acte din deschidere. Este vorba de cântăreața engleză Maisie Peters și românca EMAA. Te invităm să citești mai multe despre activitatea muzicală a celor două.

Publicat

pe

Maisie Peters / EMAA
Maisie Peters / EMAA │ FOTO: capturi YouTube

Coldplay vine în premieră în România anul acesta, cu două concerte ce vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională. Evenimentele fac parte din turneul mondial "Music of the Spheres", ce promovează albumul cu același nume lansat de formație în 2021.

Maisie Peters și EMAA cântă în deschidere

Maisie Peters este o cântăreață și compozitoare originară din Steyning, Marea Britanie. A început să cânte din copilărie, iar de la vârsta de 12 ani s-a dedicat și compoziției muzicale. În august 2017, Peters și-a lansat independent single-ul de debut, "Place We Were Made". Patru luni mai târziu, ea a lansat cel de-al doilea single, "Birthday". Cântecele au atras atenția în cercurile indie-pop, iar "Place We Were Made" a fost desemnat cântecul săptămânii la BBC Music Introducing la începutul lui 2018.

Tot în 2018, Maisie a semnat cu Atlantic Records, lansând două EP-uri și o coloană sonoră pentru seria britanică de comedie "Trying".

În 2021, a părăsit Atlantic și a semnat cu casa de discuri Gingerbread Man Records a lui Ed Sheeran. La scurt timp după aceea, a lansat primul său album de studio, "You Signed Up for This". În vara anului trecut, Peters a lansat cel de-al doilea album, "The Good Witch". Maisie Peters a devenit cea mai tânără artistă solo britanică care a urcat pe primul loc în topurile britanice în aproape un deceniu cu "The Good Witch".

EMAA este o artistă care își ademenește ascultătorii într-o lume unică cu ajutorul vocii ei pătrunzătoare. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei alături de Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, in timp ce lansări precum "Sufletul Imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale si locale. Vocea specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla's Dreams și The Motans, piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

Artista a avut și o colaborare alături de SATRA B.E.N.Z., "Prima zăpadă", iar piesa "În fiecare seară", a fost în heavy rotation pe cele mai mari posturi de radio și în playlisturi populare Apple Music și Spotify. Anul trecut, EMAA a lansat cântecele "Poartă-mă" și "Razna", care au ajuns să fie foarte îndrăgite de fanii artistei, dar și de radiouri. În plus, EMAA a colaborat cu HBO Max pentru coloana sonoră a serialului "Spy/Master", cu piesa "Free man falling", și cu Manache pentru piesa "Cât mai lejer", care a stat 11 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând până pe locul #1, și cu The Motans pentru piesa "La ce te gândești".

Citește în continuare

Industria muzicala

Videoclipul piesei "Yellow" (Coldplay) a depășit 1 miliard de vizualizări pe YouTube

Coldplay își consolidează poziția ca una dintre cele mai apreciate trupe din istorie cu o nouă reușită. Videoclipul piesei "Yellow" a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube, devenind cel de-al șaselea clip muzical al formației care a obținut acest rezultat.

Publicat

pe

Videoclip Coldplay - Yellow
Videoclip Coldplay - Yellow │ FOTO: captură YouTube / Coldplay

"Yellow" a intrat oficial în "clubul miliardelor de vizualizări", marcând, astfel, cea de-a șasea victorie a trupei Coldplay. Celelalte clipuri care au depășit 1 miliard de vizualizări sunt "Paradise", "Adventure of a Lifetime", "Something Just Like This" (cu The Chainsmokers), "The Scientist" și "Hymn for the Weekend", alături de Beyoncé.

În comparație cu alte videoclipuri mai spectaculoase lansate de formația britanică, "Yellow" este special tocmai prin conceptul minimalist pe care l-a abordat. Regizat de James Frost și Alex Smith, și filmat în Studland Bay din Anglia pe 23 mai 2000, videoclipul a fost realizat într-un singur cadru și îl prezintă pe Chris Martin cântând melodia în timp ce se plimbă pe plajă.

"Yellow" este single-ul principal extras de pe "Parachutes", albumul de debut al trupei. Materialul i-a adus un Premiu Grammy, la categoria "Cel mai bun album alternativ".

Anul trecut, Coldplay și-a continuat turneul mondial Music of the Spheres, o călătorie marcată de un adevărat succes. Turneul a primit review-uri pozitive atât de la fani, cât și de la critici și a primit titlul de "Favourite Touring Artist" în cadrul premiilor AMA din 2022, precum și titlul de "Turneul Anului", oferit de iHeartRadio Awards în 2023.

Coldplay a luat naștere în 1997 în Londra și este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe). Este una dintre cele mai de succes trupe, cu peste 50 de milioane de albume vândute, numeroase single-uri no. 1 și multiple Premii Grammy. Coldplay are la activ nouă albume de studio, cel mai recent fiind "Music of the Spheres", lansat în 2021.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Emagic ia măsuri pentru combaterea fraudelor cu bilete la concertele Coldplay din România

Emagic, organizatorul concertelor Coldplay din România, a comunicat că va acționa împotriva speculei și fraudelor cu bilete la concert și că ia măsuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activităților cinstite și principiilor de bună-credință, care sunt de natură să cauzeze prejudicii fanilor. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

Revânzarea ilegală a biletelor la suprapreț și cazurile de înșelăciune prin vânzarea de mai multe ori a aceluiași bilet au devenit probleme tot mai mari în industria evenimentelor. Aceste practici nu numai că afectează fanii pasionați, care se confruntă cu prețuri exorbitante sau cu imposibilitatea de a li se permite accesul la eveniment, dar și subminează integritatea evenimentelor și încrederea publicului.

Pentru cele două concerte Coldplay pe care le pregătește pentru 2024, Emagic a declarat că a solicitat sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și structurilor Poliției Române, și cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali a luat măsuri pentru combaterea achizițiilor prin intermediul botilor, practicilor de revânzare la suprapreț sau vânzării multiple a unui singur bilet, astfel încât să protejeze adevărații fani și să le asigure acces la prețuri corecte.

Datorită cererii mari, biletele pentru concertele Coldplay, ce vor avea loc anul viitor pe Arena Națională din București, s-au epuizat într-un timp record, ceea ce a dus la apariția a numeroase oferte de revânzare pe platforme terțe, cu care organizatorul a comunicat că nu are contract de intermediere a vânzării de bilete.

"Astfel de bilete nu pot fi verificate, iar consumatorii nu au garanția că sunt deținătorii unui bilet original, valid sau ai unui bilet falsificat, ori care a fost deja vândut de mai multe ori. Facem un apel la public să fie vigilent și să nu își cumpere bilete decât de la distribuitorii autorizați. La rândul nostru, monitorizăm activ platformele de social media și cele de revânzare a biletelor și luăm măsuri pentru protejarea fanilor și a clienților noștri, care pot implica inclusiv anularea biletelor revândute in mod fraudulos", a declarat Laura Coroianu, Managing Partner Emagic.

Emagic își ia angajamentul de a proteja interesele fanilor și de a-i asigura că participarea la evenimentele lor preferate rămâne accesibilă și autentică. Prin colaborarea strânsă între organizator, distribuitorii de bilete autorizați, autorități și fani, Emagic speră să obțină rezultate semnificative in lupta împotriva practicilor ilegale de revânzare a biletelor de spectacol.

Cum să te asiguri că biletul tău este valid și că vei putea face accesul la eveniment?

  • Asigură-te întotdeauna că achiziționezi bilete doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate ușor pe afișul oficial al unui eveniment, pe website-ul organizatorului sau în evenimentul oficial creat pe rețelele de socializare de către organizator);
  • Cumpără bilete de spectacol doar de pe platforme de ticketing cunoscute și verificate, care au contracte cu organizatorii;
  • Nu cumpăra niciodată bilete de la persoane fizice, întrucât există posibilitatea ca același bilet să fi fost revândut mai multor persoane, ceea ce îți va invalida accesul la eveniment în momentul scanării biletului.
Citește în continuare

Trending