Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Victor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă

Victor Socaciu a fost confirmat cu COVID-19. Interpretul de muzică folk a fost internat vineri într-un spital din București, după ce un prim test ar fi ieșit negativ.

Publicat

pe

Victor Socaciu
Victor Socaciu │ FOTO: Cătălin Oancea / InfoMusic.ro

Victor Socaciu a avut simptome ce l-au determinat să se testeze de COVID-19 înainte de a lua decizia de a se interna în spital. Testul a ieșit, însă, negativ, internarea fiind amânată. Nedepistată în primă fază, infecția cu Sars-CoV-2 a avut o evoluție nefastă, în prezent muzicianul fiind în spital în stare gravă, potrivit unui reportaj difuzat pe PRO TV astăzi, 12 aprilie.

"Nu am amănunte despre cum se simte. Ştiu că a avut febră, şi-ar fi făcut un test care ar fi ieşit negativ, şi practic a întârziat internarea în spital. Asta ştiu. Nu am alte amănunte", a declarat Ducu Bertzi pentru Agerpres.

Victor Socaciu a participat în martie la Festivalul "Om Bun" 2021

Înainte de a fi confirmat cu COVID-19, Victor Socaciu participase la Festivalul "Om Bun". Transmis online, în perioada 29 - 31 martie, evenimentul s-a bucurat și de prezența unui public restrâns, de nu mai mult de 30 de spectatori, restricțiile și regulile de protecție anti-COVID fiind respectate.

În cele trei zile de festival au urcat pe scenă 30 de artiști reputați din muzica folk, ediția din 2021 fiind una aniversară. Alături de Victor Socaciu au concertat Mircea Baniciu, Emeric Imre, Alina Manole, Vasile Șeicaru, Ada Milea și Ducu Bertzi, printre alții. Potrivit Mariei Gheorghiu, care a cântat, de asemenea, la festival, niciun alt coleg prezent la eveniment nu a avut probleme de sănătate.

În vârstă de 68 de ani, Victor Socaciu are și alte comorbidități. Potrivit publicației Alba24, muzicianul a fost diagnosticat cu diabet și a suferit, în urmă cu mai bine de 10 ani, o intervenție de transplant de rinichi.

Victor Socaciu a debutat pe scena muzicală cu trupa rock Zodiac. A activat în cadrul Cenaclului Dacia Felix și în cadrul Cenaclului Flacăra. A ajuns pentru prima oară pe radio cu piesa "Nălucile amintirilor", în 1975, iar la TV s-a prezentat publicului cu piesa "Oltule".

Autor a peste 300 de cântece, Victor Socaciu are un repertoriu impresionant de piese ce au ajuns la inima publicului, printre care se numără "Cămașa cea de ra", "Ochii tăi" și "Vin și eu".

Trending