Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Untold şi Electric Castle au "şanse mari" să fie reluate în august-septembrie (Emil Boc)

Primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc a transmis pe 17 aprilie un mesaj care clarifică strategia primăriei cu privire la marile festivaluri ale anului 2021, o abordare aplicabilă şi naţional. Aflăm că dacă vaccinarea merge în ritmul actual şi se ating cifrele dorite am putea avea marile festivaluri înapoi în august-septembrie 2021. Detalii în articol.

Publicat

pe

│ FOTO: UNTOLD Festival

În acest moment se vaccinează în jur de 80.000 de persoane pe zi în România, iar pentru a atinge o imunitate de masa ar fi nevoie de cel puţin 10-12 milioane de persoane vaccinate. În judeţul Cluj s-au vaccinat peste 200.000 de persoane, ceea ce ar fi dus la o scădere a ratei de incidenţă din judeţ, de la 8.1 la mie la 5.76. Emil Boc a făcut o serie de declaraţii sâmbătă, 17 aprilie 2021 la Digi 24, clarificând strategia autorităţilor.

Iată declaraţiile primarului din Cluj-Napoca:

Mesajul premierului şi al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea reprezintă paşaportul direct de intrare la festival şi în aceste condiţii sunt şanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj şi în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare.

Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condiţiile pentru asta, dar acum trebuie să facem şi noi ceva, şi anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment şi le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligaţie.

Premierul Florin Cîţu a purtat pe 16 aprilie discuţii cu organizatorii marilor festivaluri de la noi, precum UNTOLD şi Electric Castle, în cadrul unei vizite la Cluj. Exista de asemenea discuţii zilnice ale echipelor mixte Guvern-specialisti pentru a stabili condiţiile de organizare a festivalurilor, încât rata de vaccinare să atingă un anumit nivel şi să fie anunţate public măsurile. 1 mai ar fi un termen la care vor fi anunţate detalii ceva mai concrete, cu privire la reluarea festivalurilor.

Un obiectiv actual este atingerea a 5 milioane de români vaccinaţi până la începutul lunii iunie şi 10 milioane până la final de august. Emil Boc a precizat şi ca şi dacă nu se ating aceste praguri exista planuri de rezervă, precum festivaluri cu număr mai mic de participanţi şi extra precauţii.

Vă reamintim că Gorillaz şi Deftones sunt două nume confirmate la Electric Castle 2021. Între timp UNTOLD a lansat primele NFT-uri care ilustrează personajele magice de pe tărâmul festivalului. În acest an debutează şi UNTOLD Odyssey, un concept de festival-croazieră.

Comentează

Trending