Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Texas lansează albumul "Hi", ce include o colaborare cu Wu-Tang Clan

Texas a pus la lucru "mușchiul creativ" și a înregistrat un nou material de studio, cel de-al 10-lea din carieră. Discul include o colaborare cu Wu-Tang Clan, dar și o baladă inspirată de muzica compozitorului italian Ennio Morricone.
Texas

Texas │ FOTO: Captură YouTube

Noul album "Hi" a venit ca o surpriză pentru membrii formației. Încercând să pună la cale un material cu piese pierdute, ce n-au mai ajuns pe albumul "White on Blonde", din 1997, vocalista Sharleen Spiteri și basistul Johnny McElhone s-au simțit inspirați să compună melodii noi.

"Bucuria noastră de a găsi acele comori de piese s-a intersectat cu entuziasmul nostru de atunci și, fără a fi planificat ceva, piese noi au început să apară. Ai putea spune că am fost inspirați de noi înșine!", a declarat Sharleen.

Trei dintre noile piese au fost scrise în perioada de carantină, în Scoția, Wales, Los Angeles și Suedia. Albumul include single-ul "Dark Fire", compus împreună cu Richard Hawley, și "Look What You’ve Done", un duet cu Clare Grogan, ce a făcut parte din trupa post-punk Altered Images. Materialul include și o baladă, intitulată "Unbelievable".

"Noi nu prea lansăm balade. Dar piesa asta a avut ceva aparte. Versurile sunt foarte intime și personale, iar linia melodică sună cu adevărat epic", a mărturisit Sharleen.

Întregul album are un aer cinematic, acest lucru datorându-se compozitorului Ennio Morricone, ce are în continuare o influență majoră asupra muzicii formației.

"Toate albumele noastre au piese cinematice. Morricone, în special, este încă o influență majoră. Facem trimitere către trecut, dar scriem totodată și din perspectiva poziției în care ne aflăm acum. Posibilitatea de a privi către lucrurile pe care le-ai realizat îți oferă o altă viziune. Scopul nostru a fost întotdeauna acela de a face muzică bună."

Albumul "Hi" va fi lansat anul acesta, pe 28 mai. Piesa ce dă titlul albumului este înregistrată în colaborare cu Wu-Tang Clan și beneficiază deja de un videoclip, ce poate fi urmărit mai jos.

Tracklist "Hi" - Texas:

 1. 'Mr Haze'
 2. 'Hi' cu Wu-Tang Clan
 3. 'Just Want To Be Liked'
 4. 'Unbelievable'
 5. 'Moonstar'
 6. 'Dark Fire'
 7. 'Look What You’ve Done'
 8. 'Heaven Knows'
 9. 'You Can Call Me'
 10. 'Sound of My Voice'
 11. 'Falling'
 12. 'Hi' (Single Mix)
 13. 'Had A Hard Day'
 14. 'Had to Leave'

VIDEOCLIP: Texas - "Hi" feat. Wu-Tang Clan

Texas este o formație de rock ce a luat naștere în Glasgow, Scoția, în 1986, numele provenind de la filmul lui Wim Wenders, "Paris, Texas". Grupul a debutat cu albumul "Southside" în 1989 și a cunoscut succesul la nivel internațional încă de la primul single "I Don't Want a Lover", pe care l-am ascultat și noi la BESTFEST 2013 (Vezi poze cu trupa Texas la BESTFEST). Formația se menține în topuri de peste 25 de ani, având peste 20 de milioane de albume vândute în întreaga lume.

Citește mai multe despre Texas
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
will.i.am lansează Xupermask, o mască facială cu Bluetooth

Cum masca facială a devenit parte integrantă din viața noastră, will.i.am. s-a gândit la o variantă mai plăcut de purtat....

Închide