Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Street Delivery 2021 reimaginează orașul ca pe o mare tablă de joc în primul weekend din iulie

După 15 ani de prezență continuă în spațiul public, Street Delivery invită cartierele Bucureștiului să parcurgă orașul în joacă. Ediția din 2021 a evenimentului-manifest care cucerește străzile se concentrează pe copilărie, adolescență și recuperarea orașului.

Publicat

pe

Street Delivery 2021
Street Delivery 2021 │ FOTO: Street Delivery

În primul weekend din iulie, când al treilea val pandemic se va fi domolit, Street Delivery București privește orașul prin caleidoscopul copilăriei — un loc unde ideile sunt jocuri și jocurile sunt serioase. Schimbăm perspectiva de la mare la mic, batem străzile în căutarea unui oraș în care bunele practici sunt mărite, reproduse, aplicate; unui oraș cu repere adoptate, cu spații deschise comunităților, un oraș văzut de copilul cu înghețata în mână, care vrea să alerge și să se joace.

"Vrem să dăm drumul la joc prin cartiere, să vedem orașul prin ochii copiilor, cu abilitatea lor minunată de a transforma orice creangă, orice colț de parcare, orice loc abandonat într-un regat fantastic. E timpul bucuriei, al (re)descoperirii și al recuperării." —Dorothee Hasnaș, Ordinul Arhitecților din România

Street Delivery 2021 reimaginează orașul ca pe o mare tablă de joc cu proiecte răspândite în cartiere și recompuse online, dar și la pas, așa cum merită redescoperit orașul. Comunitățile vor fi provocate să găsească soluții de conviețuire care să le facă viața mai bună, mai plăcută și mai pregătită pentru situații de criză. Acum, mai mult ca oricând, recuperarea spațiului public de către pietoni a devenit o necesitate.

"Street Delivery își pune pantalonii scurți, ia mingea la subraț și redesenează orașul așa cum am vrea să fie. Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea, nu strada nimănui. Orașul nostru, nu al nimănui." —Cristian Neagoe, Fundația Cărturești

Street Delivery ne invită la joacă

Street Delivery 2021 își propune să (re)împrietenească locuitorii cu cartierele lor. Fie că vorbim de o căutare de comori urbane, de jocuri educative, proiecții de film prin grădini sau parcări, ateliere în fața, spatele sau chiar în scara blocului, grădini comunitare reamenajate sau de picturi murale care să ne coloreze plimbările prin cartier.

Proiectele pot fi înscrise în șase categorii și pot fi propuse pentru un anumit loc din București sau pot lua forma unui concept general pe care să-l poziționăm ulterior în spațiu:

1. ACTIVARE URBANĂ // Frunza
= proiecte urbane sau intervenții arhitecturale care reactivează sau îmbunătățesc spații din oraș, pe apă sau pe uscat

2. CULTURĂ PARTICIPATIVĂ // Țară, țară, vrem oraș!
= proiecte culturale care pot îmbunătăți viața comunităților

3. INTERVENȚIE ARTISTICĂ // 1, 2, 3, la perete dai!
= proiecte artistice care readuc la viață spațiul public (street art, instalații, sculptură etc.)

4. APROPIERE COMUNITARĂ // Lapte gros
= proiecte sociale care sprijină comunități și construiesc punți între oameni

5. EDUCAȚIE // Șotron
= proiecte educaționale care încurajează o viziune responsabilă asupra orașului și planetei

6. THE KIDS ARE ALRIGHT! // Urbantanté
= proiecte gândite de copii și adolescenți care transformă cartierul/școala/orașul în spațiul ideal pentru ei și prietenii lor

Împreună cu partenerii și sponsorii ediției, Street Delivery va sprijini financiar 10 proiecte cu câte 500 de euro. În funcție de anvergura acțiunilor, echipa organizatorică va ajuta proiectele cu idei, contacte și logistică, precum și prin mix & match-uri cu susținători care pot crește proiectele pe termen lung.

Majoritatea evenimentelor vor putea fi urmărite și online, într-un program special de transmisiuni live, pe parcursul întregului weekend.

Cei care doresc să se înscrie, o pot face completând un formular. Perioada de înscriere se încheie pe 25 mai. Proiectele selectate de echipa Street Delivery vor fi anunțate pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, pe site-ul oficial Street Delivery.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending